Najava izgradnje stambene zgrade na Glavici uzburkala je duhove u Makarskoj. Građani negoduju jer ih velik dio smatra kako se nije smjelo graditi na Glavici, a negativne strasti dodatno su potpirili upravo predstavnici makarskih gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Tonćijem Bilićem.

Naime, zamjenica gradonačelnika Lori Veličković zaboravila je kao i većina njezinih kolega iz gradske vladajuće koalicije da je spornih 929 metara četvornih na kojima će niknuti zgrada prenamjenjeno iz zelene u građevinsku zonu zahvaljujući dizanju ruku SDP-ovih gradskih vijećnika 2006. godine! Istina je i to da se prvi makarski HDZ-ovac Marko Ožić Bebek tada usprotivio prenamjeni u građevinsko zemljište. SDP-vci  posljednjih dana na svakom koraku nastoje „prišiti“ prenamjenu HDZ-u, no raskrinkala ih je Ivana Gabrić, nekadašnja gradska vijećnica iz kvote SDP-a koja je također bila protiv prenamjene kada se glasovalo o PPU grada Makarske i koja je lokalnom tjedniku podastrla dokaze da je skora gradnja stambene zgrade na Glavici isključivo posljedica dizanja ruku SDP-ovih gradskih vijećnika te 2006.godine.
Valja napomenuti i to da je zemljište od prijašnjih vlasnika uredno kupio poduzetnik Tihomir Brajković koji je znao da kupuje građevinsko zemljište temeljem čega je ishodio svu potrebnu dokumentaciju i uskoro započinje izgradnju, no to se nije svidjelo gradskim vlastima pa su podmetali klipove gdje god su stigli. Tako su prvo proturili informaciju kako poduzetnik Brajković neće graditi kuću za sebe već stambenu zgradu, što je zapravo nebitno, no cilj je bio uznemiriti javnost i stvoriti percepciju kako u centru Makarske gradi tamo neki poduzetnik iz BiH.  Potom su SDP-ovci stvorili problem oko pristupnog puta parceli jer je, eto, širok „samo“ tri metra pa se kosi s urbanističkim uvjetima. Kako nisu uspjeli pokolebati poduzetnika Brajkovića da nastavi sa pripremama za početak gradnje, nastavili su sa antipropagandom, pa je Lori Veličković javno progovarala o zaštiti interesa grada Makarske zaboravljajući da je upravo postojeća garnitura na vlasti i omogućila izgradnju stambene zgrade na Glavici! U cijelu priču oko ocrnjivanja Tihomira Brajkovića uključio se i Gloryan Grabner koji je za lokalni tjednik izrazio bojazan kako će na Glavici nikunuti još jedna zgrada, a već pored zvjezdarnice koju vodi postoje dvije stambene zgrade?! I više je nego jasno da je ovdje riječ o licemjernoj politikantskoj igri u kojoj SDP-ovci nastoje pridobiti povjerenje svojih građana, ali na lažima. Glavno pitanje je hoće li Brajkovićevi bageri krenuti na Glavicu prije ili poslije izbora?

1 KOMENTAR

 1. Nisu oni fetivi makarani, za svoj interes prodali li bi i stražnjicu, kakvi SDP-ovvci, kakvi antifašisti one su obočne NULE. Najgore što postojeća dementna, to im je najblaža karekteristia Bilić,Veličković,Družijanić,Glavičić, Crljen, ne znaju di šta govore, i šta rade. Ognjen je najpametniji on puno lipo naplati šta oni izglasaju. Grijeh su napravili i svi oni koji su bi na vlasti do 90.te, kad su gradili spomenik, tribali su ga i završiti u cijelosti. Nisu se tada tribali žaliti na HDZ-e jer ga nije bilo. Makarani sram vas bilo!

 2. Istina je i to da se prvi makarski HDZ-ovac Marko Ožić Bebek tada usprotivio prenamjeni u građevinsko zemljište? Nije istina s obzirom na činjenicu da je Marko Ožić Bebek veći komunista od Bilića i ostalih drugova, on nije bio za prenamjenu djela glavice, spomenika,al je on kupio kao ravnatelj Biokovke, specijalne bolnice, stan u bespravno izgrađenoj zgradi, koju je izgradio kontraverzni poduzetnim Milas,neposredno uz spomenik Glavica, naknadno je Milas osuđen na zatvorsku kaznu, tako da je motiviran da napusti makarsku. Marko Ožić Bebek i danas stanuje u toj zgradi. Sramota HDZ-a Makarska.Glavni sponzor niz godina bio mu je Petar Milas. Svjedoci smo i prodaje zemljišta od strane Grada,Marka Ožića Bebeka, gradonačelnika poduzeću Migros na predjelu Glavice, polazište žičare. Tu je iskazao svoje kleptomanske sposobnosti u pogodovanju izmjena koeficijenta izgrađenosti, poduzetniku Milanu Ravliću, Augustu Alaču i dr. Glavni financijer zgrada bio je poduzetnik Varga, koji je završio u zatvoru radi rasprodaje droge. E ovo je istina.

 3. Ima poduzeće Miva Mak iznajmljuje kemijske WC, možda direktor Parka prirode Velimir Vidak može pomoći oko ugovora o najmu sa SABA-a. Treba staviti više WC po makarskoj, svaki dan izlaze sranja SDP-a HDZ-a, na vidjelo.

 4. Gdje su sada glavni akteri iz ove priče Bilić i Lori .?
  Gdje su se skrili ili čekaju da se prašina slegne.?
  Gdje su “BORAČKE UDRUGE”?

 5. Bravo Vidučiću! Kako sin sa malim “pamfletičem” probudio građane Makarske. Di su sada fetivi linci, koji znaju iskopati temelje, a ne nastaviti graditi, napraviti postolje a ne staviti figuru, a da ne kažem da od 70-te godine su gradili spomenik poginulima za Ljepu našu, a da nisu izršili izgradnju kongresne sale, kino sale i drugo. Zašto nisu 90-tih poslušali prof.Jurković, ostavili zelenu površinu, a vlasnike obeštetili zamjenskom lokacijom. Reči ću vam zašto, jer su navikli na KRIMINAL.

 6. Doista ne znam tko je konstruktor ovog članka ali ja nisam igrač ni SDP-a ni HDZ-a, a pogotovo nikad ni jednom riječju nisam spomenuo g.Brajkovića -za kojeg držim da je u ovoj priči 1/1 čist. Mene je jedino potresla mogućnost da sam ja podigao ruku za prenamjenu (jer se tako od strane bivših vlasnika tvrdilo – namjerno ili nenamjerno), jer se nigdje u materijalima za Izmjene i dopune PPU Makarska 2009. godine isto nije nalazilo.

 7. Gloryane nije li te ono SDP promakao i podržao te postavio za ravnatelja Crvenog križa pa si jedini ima šansu zaminit Lenjina Puharića, imali su i boljih kandidata ali ti si bio No1, a nijesu li se ono iz Makarskog komunalca prebacivala neka sredstva za donacije dok je Bagarić bio ravnatelj, nije li ti bilo ono pozlilo kad se glasalo za lukobran pa je Mendeš reka par rići i hop tvoja ruka poletila visoko gori mada si govorio da nečeš podržat, a nije ti ukazao ni iječničku pomoć a već ti se bilo razbistrilo nakon njegove beside, ima toga još koliko oš…ako si ti zaboravio neki ipak nisu…pa nije li lako zaključit da si igrač i jednih i drugih po potribi

 8. Gloryane, kako te nije stid pobijati istinu. Nakon Mate Lednića dok je u gradu i državi vladaio HDZ-e došao je “zaslužni” Lenjin Puharić, jer je u tom trenutku tribao dobiti otkaz u Konzuma?! Triba skrbiti o “svojima”. Nakon Lenjina dolaziš ti na čelu CK?! Di su ti “RUKE RUĆICE”? Slušaj Mali ti si pravi “matematičar” i dobro ti ide, uz svoj osmjeh koji je neprestano na licu možeš varati koga hočeš, a si koji su te upoznali znaju da nije tako. Bar se ne javljaj, jer mi nismo retardirani ni dementni.

 9. Znate li vi moji Makarani kako je Marko Bebek dobio zemlju u velikom brdu . Ovo je istina , kako je ta zemlja na kojoj je stanoviti doktor sagradio dvije vile bila općenarodna imovina on je naravno dok je bio gradonačelnik našao momka iz Zagreba ,70 godište da bi on utužio spornu parcelu a grad se na rješenje nije žalio i tako je stanoviti momak presudom makarskog suda postao vlasnik. Nakon nekog vremena isti taj mladić prodaje parcelu Marku Bebeku ,a sve to ovjerava Barbic Ante koji izjavljuje da je prodavatelj poznat bilježniku (tako da se dotični momak niti ne pojavljuje nego ga bilježnik osobno poznaje i ovjerava dokument ) koji naravno prolazi na zemljišniku.???!!!!!pitanje svih pitanja je ,dali postoji momak koji je 70 godište poznat javnom bilježniku Barbicu ili je nekakav lik iz bajke poznat dvojcu Barbic-Bebek , naravno pokazat će vrijeme .Da nije sve tako loše , počinje izgradnja dviju villa koje gradi vlasnik tvrtke Migros Milan Ravlic koji cijelo vrijeme vladavine Bebeka dobiva poslove za grad ,a naravno Bebek prodaje Ravlicu gradsku parcelu gdje ovaj radi stanove za tržište i tako mi o dr. Bebeku i ostalim kriminalcima možemo pisati feljtone dok stanoviti doktor ne završi u Remetincu i povuče sa sobom cijelu komunističku bagru koja mu je omogućila pljačku u ovom prekrasnom gradu . Marko , vidimo se sutra na kavi.

 10. Pujalo od biležnika Barbića i njegove žene, skupa sa ZK suda u gradu mnoge su ljude utrali u grob i u ludnicu. Barbić bi za lovu ovjerio da je sam sebi čača, a kamoli poznatim lovavašima će sve učiniti. Prema mojim istraživajima zemlje je na Grad uknjižena prije dolaska Bebeka na vlast. znači puno je igrača bilo u igri. Što je u konaćnici ispao mali Frano, a prije bili Điđarini vlasnici ?? Cvitane pohiti, zasući rukave i neka snose sankcije svi koji su krivi..

 11. Ne pisati po portalima ,nego dokumentaciju u ruke i u “Uskok” .
  Od kavanskih priča nema ništa, nego dokumente na sunce i sigurno će ovi u pržun.
  Di je zapelo suđenje Trutinu i Topiću za “Olmu”?

 12. Zapelo je kod Suzaninih veza, a to je Biljanće. Suzi je bila mentor Bilji, pa su jedna i druga štitili svoju rodbinu. Suzi je štitila Biljinog tatu, a ova je njenog brata. Oba prevaranta.Jednostavan račun šta su imale obe obitelji , Kučeković.Puharić te Alać 1985, a koliko imaju danas, bez obzira na koga knjižile??

 13. ljudi svašta pišu o dr.med. u komentarima, ali baš svašta; i rekao bi čovjek da šta je komentar veći, to autor zna više detalja; ali nije tako, obrnuto je proporcionalno; eeee da je doznat istinu;

 14. Frodo ima pravo !
  Momak koji je proda Marku nije 70 nego 78 godište. On iz Zagreba nije prva nego druga ruka a naš Marko je treća.Sve šporkarije oko tog zemljišta zna i odrađivala je Teica. Marki su ga šuknuli da nebi pobiga sa udice Anti Topiću.Sada mu Teica podmeće da se Marko vrati u okrilje A Topića i bude i dalje “kooperativan” u nastavku projekta Olma i da se nebi slučajno nešto izlanija.
  A di je riješenje o pravu služnosti na gradskoj zemlji od 7.1.2015 god.da slučajno Marku i susjedi nebi bilo tisno.
  Početak priče i utužbe te stvarni pravni osnov su bitni . Treba samo spriječiti da spis ne izgori i tu je sve jasno.Treba zaroniti i predmet predati uskoku jer se tu radi o organiziranom kriminalu.
  Marko je tu uletija ko telac di ga sada drže debelo za jaja (ako ih još ima).
  Niko ne provjeri kako se vrati (povrat )zemljišta na Glavici. Zaviri li itko u te dokumente i famozna vještva Dali se tu radi o stvarnom ili dogovornom pravu. Lola je bila u službi koja je i vraćala i žutila .Zanimljivo!
  Di je god kakva šporkarija tu su izgleda Lolini prsti.

 15. kad dogodine 22.06. delegacija SDP-e bude polagala vijenac na Spomenik palim partizanima na Glavici, mogli bi u svoju u ekipu polagatelja cvijetnog aranžmana uvrstiti i gosp. T. Brajkovića; u ekipi neka budu: Lori, Tonći, Frane Ušo (ime njegovoga pretka je ispisano na Spomeniku ); vrlo simbolično; neka im se zatim pruži posudica sa zemljom da je ritualno bace, šaku zemlje makarske, u grob u koji su ranije položili mrtvi Spomenik, i na taj mu način upute “vječno zbogom” ; nešto je prokleto u ovoj našoj Makarskoj; “ljudi moji pa je li to moguće “, da SD Partija zažuti dobar dio Glavice, taman koliko treba; a šta je sa onom “Tuđe nećemo, svoje ne damo ” ili onom “No pasaran ” ili pak onom “Neka im je vječna slava “….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime