Zbog olujne bure i zimskih uvjeta trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama od Zagreba prema Rijeci, Istri te obratno (vozila pod zabranom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i odmorištu Kikovica u smjeru Zagreba)

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina (DC50-DC1), i obrnuto. U većem su dijelu zemlje kolnici mokri i skliski. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U Gorskom kotaru pada snijeg te ga ima ugaženog na kolniku, a vozi se usporeno i otežano. Na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila (zbog vjetra u priobalju te snijega-susnježice u Lici i Gorskom kotaru). U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, i obrnuto); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja; državna cesta Prezid-Zaton Obrovački (DC27); državna cesta DC99 čvor Križišće-A7-Križišće (DC501); lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107). (HAK)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime