Unatoč činjenici da Grad Makarska zapošljava više osoba sa završenim Pravnim fakultetom, gradonačelnik Zoran Paunović se za pravne savjete i zastupanja uglavnom obraća odvjetničkim društvima

Tako je iz proračuna za različite odvjetničke usluge isplaćeno 68.000 eura odvjetniku Ramadanoviću, 65.000 € tvrtki Mihočević & Bajs d.o.o., 15.000 € odvjetničkom uredu Španović itd.

Podaci su preuzeti s platforme otvoreni grad – iTransparentnost.

Navedena odvjetnička društva su pružala savjete i zastupala grad u različitim sudskim postupcima. Između ostalog i zbog pojedinih nezakonitih otkaza djelatnicima u Gradskoj upravi. 

Na ove troškove treba pridodati troškove sudskih postupaka, vještaka, kao i odštete u slučaju gubitka sporova. S obzirom da se primatelji u ovoj rubrici vode kao “neraspoređeni partneri”, a tu su neuredno nabacane različite kategorije, teško je točno odrediti ove iznose. U svakom slučaju, radi se vjerojatno o nekoliko stotina tisuća eura dodatno isplaćenih iz gradskog proračuna!

2 KOMENTARI

  1. Raspikuča Moga je kupit helikopter..Boje da je platia radnicima otpremninu uz dogovor.Umisto radnike on platia odvjetnike i opet spor nemože dobit.To su velike pare.triba odgovorno sa državnim.parama.Trošak odvjetnika se plaća po tarifi .Nemože trošak odvjetnika bit veći nego vrijednost spora.Najbolje da mu praznik
    zaštićenih žena od otkaza čestita USKOK-a..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime