Jeste li ikada čuli priču o nekome tko je slomio penis ili o muškarcu koji je tijekom seksa ‘zapeo’ u ženi? Jeste li automatski pomislili i kako se radi o urbanoj legendi? Nije legenda, sve je to doista moguće.

1. Da, penis se doista može slomiti

Iako u penisu ne postoji kost koja bi se mogla slomiti, postoje dva cilindra tkiva koja se napune krvlju i u nezgodnoj pozi se mogu slomiti. Znanstvenici koji se bave izučavanjem slomljenih penisa (da, i to je posao) kažu kako se ovakve nezgode češće događaju muškarcima u preljubu, budući da se takvi seksualni odnosi često odvijaju na nezgodnim mjestima i u žurbi.

2. Da, možete zapeti jedno za drugo tijekom seksa

Iako zvuči kao jedan od nabizarnijih urbanih mitova, dvije osobe doista mogu zapeti jedna za drugu tijekom seksualnog odnosa. Taj slučaj zove se ‘penis captivus’ i do njega dolazi kada se vagina stegne oko penisa i napravi svojevrstan vakuum. Najčešće traje vrlo kratko.

3. Seks može uzrokovati sljepoću

Fizički je zaista moguće da osoba doživi toliko intenzivan orgazam da nakon toga ostane bez osjetila vida. Ta se vrsta sljepoće stručno naziva ‘amaurosis fugax’ te traje nekoliko minuta i to samo na jednom oku. Liječnici nisu sigurni zašto dolazi do toga, ali postoji teorija da seksualni podražaj uzrokuje sužavanje krvnih žila u oku što pak dovodi do privremene sljepoće.

4. Ljubavni ugrizi mogu uzrokovati moždani udar i paralizu

Ljubavni ugrizi mogu uzrokovati velike zdravstvene probleme ako se ne izvedu pravilno. Naime, ukoliko se napravi preblizu neke važne arterije može doći do stvaranja krvnog ugruška koji će kasnije dovesti do moždanog udara pa čak i paralize.

5. I alergeni se prenose spolnim putem

Neimenovana Britanka zaslužna je za prvi zabilježeni slučaj seksualno prenosive alergijske reakcije. Tijekom oralnog seksa počela je osjećati zdravstvene tegobe slične onima kao kada bi pojela orašaste plodove na koje je alergična. Njen partner prethodno njihovu druženju pojeo je orahe koji su putem njegova ejakulata dospjeli u djevojčin probavni sustav, piše Cracked.

6. Ako varate – umrijet ćete

Znanstveno istraživanje pokazalo je kako je se 1 posto od svih iznenadnih smrti dogodi za vrijeme igrica u spavaćoj sobi. No, da priča bude još zanimljivija, gotovo svi unutar tih 1 posto u trenutku smrti varali su svog partnera. Najčešće se to događa sa starijim muškarcima koji imaju mlađe ljubavnice. Dakle, razlika u godinama uzima danak, a dodamo li tome i ‘kemiju’ kojom pokušavaju poboljšati svoju izvedbu, stvar je jasna. (dnevnik.hr)