Afera „Pomoćnica“ o kojoj smo pisali dobila je i svoj nastavak.

U Hrvatskoj odvjetničkoj komori su na osnovu informacija objavljenih u našem članku odlučili na idućoj sjednici Upravnog odbora HOK prezentirati sve dostupne informacije vezane uz sporne ugovore koje je s Anom Lovrin potpisao gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta (http://www.mega-media.hr/razotkriveni-bozidar-kalmeta-isplatio-ani-lovrin-gotovo-sto-tisuca-kuna-poreznih-obveznika/) , te će članovi Upravnog odbora odlučiti o daljnjem postupanju Komore. Njihov predsjednik Robert Travaš nas je informirao kako je odredbom čl. 5 st. 1 Zakona o odvjetništvu propisano da se pružanjem pravne pomoći kao zanimanjem smiju baviti samo odvjetnici ako Zakonom nije drugačije određeno.
– Hrvatska odvjetnička komora se tijekom čitavog svog postojanja bori protiv osoba koje se bave nadripisarstvom, no na žalost nailazi na nerazumijevanje nadležnih državnih tijela,  te Državno odvjetništvo vrlo često odbacuje kaznene prijave koje Komora podnosi radi počinjenja kaznenog djela nadripisarstva. Tek nedavno zabilježena su dva slučaja pravomoćne osude za to kazneno djelo, kazao nam je Travaš.
Za komentar smo pitali i Anu Lovrin. – Ne znam o čemu se radi. Kada dobijem tu prijavu ili budem ispitana, onda ću to komentirati, bila je kratka Lovrin.
I gradonačelniku Zadra Božidaru Kalmeti  smo uputili nekoliko pitanja na ovu temu no još nismo dobili odgovor.
Najpoznatija zadarska SDP-ovka i također bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević Marinović nam se javila iz grčke Atene kazavši kako će pomno proučiti sve ugovore koje je Kalmeta potpisao sa Anom Lovrin.
– Godinama na gradskim vijećima upozoravamo da Grad Zadar ne treba trošiti novce na skupe odvjetnike jer i među vlastitim zaposlenicima ima jako puno pravnika i takvo raspolaganje proračunskim novcem je nebulozno, kazala je Antičević-Marinović. (nastavlja se…)