Ne, nije omaška. Doista u naslovu piše afere, dakle u množini. Sljedećih tjedana objavit ćemo čitav niz intrigantnih priča vezanih uz poslovanje državnog poduzeća Plovput d.o.o., a prvi u nizu nastavaka otvaramo suspektnim zapošljavanjem Tonija Filipetija iz Makarske

Za početak treba istaknuti da je Toni Filipeti mlađi brat Branka Filipetija iz aktualne afere u kojoj je Krunoslav Jakupčić, donedavni direktor Hrvatskih šuma uputio poruku glasnogovorniku Vlade RH Marka Milića. Ubrzo nakon poruke, Branko Filipeti zaposlen je u u tom državnom poduzeću.

Toni Filipeti
  • Toni Filipeti zaposlen je u Plovputu 3.kolovoza 2020.godine na radno mjesto Samostalno obračunsko-fakturni referent. Odlaskom kolege u mirovinu, 1.kolovoza sljedeće godine postaje šef odsjeka za nabavu za koje je potrebna visoka stručna sprema. Zanimljivo, u tom trenutku Toni Filipeti nema VSS već samo VŠS! Dva mjeseca kasnije, 1.listopada 2021. uvođenjem nove sistematizacije, ostaje na istom radnom mjestu samo što je radno mjesto preimenovano u Voditelj odjela nabave i logistike…

Konačno, Toni Filipeti je 5.srpnja 2022. diplomirao na Sveučilištu VERN na specijalističkom diplomskom stručnom studiju čime je stekao VSS.

Rodbinske veze s Andrejom Plenkovićem

Za nastavak priče potrebno je naglasiti činjenicu da je Toni Filipeti oženio kćer rektora splitskog Sveučilišta dr. Dragana Ljutića. Supruga Dragana Ljutića, Marko Raos, gradski vijećnik iz Makarske i majka premijera Andreja Plenkovića su sestre i brat. Može se zaključiti da Toni Filipeti ima utjecajnu punicu.

  • 1.listopada 2022., a kako bi, tvrde upućeni, ispunio obećanje prema rektoru Ljutiću, koji je navodno urgirao kod Andreja Plenkovića da Mate Perišić postane direktor Plovputa. Perišić dogovorno razrješuje svoga kućnog prijatelja Slavka Šimića s mjesta direktora Sektora za ekonomske poslove u odjelu prodaje i odjelu nabave i logistike (postavlja ga na radno mjesto savjetnika za razvoj, opa.) i na njegovo mjesto postavlja Tonija Filipetija. Par mjeseci kasnije, 1.veljače ove godine, smijenjen je Srdjan Gjurković s mjesta direktora Sektora za ekonomske poslove u odjelu računovodstva i financija (postavljen na radno mjesto savjetnika za razvoj op.a.), a Toni Filipeti preuzima i njegove poslove te ostaje jedini direktor Sektora za ekonomske poslove. Je li ovom brzom napredovanju u karijeri kumovala moćna obitelj Andreja Plenkovića ili Sveučilište Vern izbacuje nezamjenjive kadrove koji i prije diplome mogu raditi na mjestima predviđenim za VSS, procijenite sami. (NASTAVLJA SE…)

5 KOMENTARI

  1. Slinavi, bahati, tupavac. Mudrac bez pokrića, čitavi život se sakriva iza staroga svoga, a sad viri iz guzice Ljutiću.
    Jedan u nizu uhljeba

  2. Država bez nade. Diplome i top položaji se dijele intelektualno ograničenim, samo je bitno da je član stranke, rođak člana stranke, “puni” ili je punjen od člana stranke, … Cilj novog zakona o pomorskom dobru je stvaranje nove državne megafirme zvana državna lučka uprava u kojoj će neraditi sve ovakvi odabranici: tup, tuplji – podoban, podobniji. Stotine i tisuće uhljeba će se obogatiti neradom naplaćujući sigurne prihode od luka i lučkih naknada. A narod priča o plažama, a nitko ne spominje nove stotine i tisuće nesposobnim idiota što će nam dodatno doći na grbaču. Prof. dr. Ljutić se već godinama ne bavi zdravstvom nego samo kako kome što namjestiti i na tome profitirati,… ipak valja iskoristiti priliku da je u bliskoj rodbinskoj vezi s “capo di tutto capi” A.P.

  3. Tito=Vrano=Račan =Mesić=Jusipović=Sanader=Jaca=Kolinda=Milanović=Plenković=kpj-u,udba, kos,komunisti i njihova diktatura od 1945 do danas, a Crkva je držala da “nema bolji od njih i držala da su svi udba i komunjare tko ne glasa za njih”.Stara je izreka: tko sa đavlom tikve sadi o glavu mu se razbijaju”! “demokratsko slobodno glasanje” bez lustracije odabralo je njih ,a oni su na čelu sa diktatorom titom i onima koji su glasali za njih, ista rasa kao i oni što su vladali prije njih u obe jugoslavije, znači četnici jugoši i komunisti od danas pa nazad sve do 1918god.u obe jugoševije,a prvu je osnovao joca štroca zagrebački nsdbiskup! Tko nevjeruje na prosvjede, zatražimo lustraciju i otvoranje Arhiva ,jer bez lustracije su neslobodni ONI koji nisu pripadali aparatu u zločinačkoj državi jugoslaviji kojom su vladali zločinci kralj Aleksandar i zločinac Tito!

  4. Kako došli, tako i ošli ova 2 savjetnika.
    Nemojte protiv Mate Perišića, jer je pomogao puno ljudi iz svog kraja. On je dobar i radišan čovjek iz poštene familije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime