Do sutra u 5 ujutro za sav promet zatvoren je tunel Sv. Ilija, no dobar dio vozača, putnika o tome nema pojma

Ako nisu zvali HAK ili posjetili njihove službene Internet stranice, a propustili su vijesti na radiju, vozači su se danas našli u teškom prometnom „krkljancu“! Na cesti od Imotskom prema Zagvozdu pa sve do tunela Sv. Ilija koji je, ponavljamo, zatvoren za sav promet, nema ni jednog jedinog upozorenja, table, obavijesti.

Mnogi vozači su krenuli prema tunelu ne znajući da je zatvoren, a prva i jedina obavijest zatekla ih je kod Rastovca, na samom ulazu u tunel gdje su donedavno stajale naplatne kućice. U ovim trenucima stotine vozača se pred tunelom Sv.Ilija okreće i bijesni odlaze alternativnim pravcem, dakle, na autocestu pa prema Šestanovcu. Čuju se trube, psovke, negoduju gotovo svi.

Neki od njih su kontaktirali Hrvatske ceste, Hrvatske autoceste i ostale nadležne službe no svi peru odgovornost sa sebe. Primjerice, u HAC-u su jednom našem čitatelju poručili da su oni, eto, nadležni za autocestu, ali ne i za županijsku cestu od Zagvozda do tunela Sv. Ilija. Slično su odgovarali i u Hrvatskim cestama jer, eto, to nije njihova odgovornost.

Kao da je mala Hrvatska raširena na dva, tri kontinenta, pa je komunikacija onih koji gospodare cestama otežana ili nemoguća. Eto birokratske države kojom vladaju sitni mali birokrati. Plaću zaslužuju tako da što više otežaju svojim sugrađanima, međusobno ne komuniciraju. Danak, naravno, plaćaju građani, porezni obveznici iz čijih se džepova onda izdvaja novac za plaće nesposobnih birokrata koji su na to mjesto ionako u većini došli preko namještenih natječaja.

3 KOMENTARI

  1. Pitajte vatrogasce zbog cega je bio zatvoren tunel??? Zbog Vježbe!!!
    U svim civiliziranim drzavama, radovi odrzavanja i vjezbe u tunelima te na jako frekventnim prometnicama obavljaju se u vremenu od 23:00-05:00 sati.
    Samo u nasim vukojebinama je ovakvi scenarij moguc!
    Sram Vas bilo guzicari!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime