Čitam u medijima da predsjednik Zoran Milanović, izjavljuje da mu je važna čak i “zanoktica” hrvata u BiH! Lijepo je to čuti, kad netko tako brine o tebi. Brižan je, nema što! Očekujem da će od te silne brige uskoro otvoriti i “pedikerski salon” za hrvate u Hercegovini! Jedino se pitam brine li o zanokticama hrvata u Hrvatskoj?

Naime, Predsjedniku RH sam prije 50 dana uputila otvoreno pismo iz Mostara! Do danas nije odgovorio na to pismo, u kojem sam opisala stravičnu nepravdu i zločin koji je meni, zviždačici iz INE počinjen još davne 2001. godine! Taj zločin prema meni kontinuirano traje već punih 21 godinu! Predsjednik Milanović me do sada u Zagrebu uspiješno izbjegavao, nije me htjeo niti vidjeti, niti čuti, namjerno nikada, jer je njegova matična stranka SDP do guše umočena u taj stravičan zločin, počinjen nad menom i mojom obitelji, a u konačnici i nad Inom,  koja je bagatelnom prodajom prestala biti  stup energetske samostalnosti Republike Hrvatske, a postala mađarski dućan za špeceraj i prodaju derivate koje za nas po novom prerađuju umjesto rafinerije u Sisku i Rijeci, mađarske rafinerije!!

Koliko je autentičan i iskren u borbi za ljudska prava građana, eto upravo potvrđuje činjenica da sam ja, kao jedna od poznatih zviždača u RH izmorena i izmrcvarena od takve i tolike silne brige morala s obitelji mir potražiti u Mostaru, gdje  sam pronašla spas od progona naftne mafije i njenih satelita!

Nadam se da će netko od savjetnika predsjednika RH, na čije adrese je također upućeno moje otvoreno pismo sa svim prilozima o teškom kršenju mojih ljudskih i radnih prava, upozoriti Predsjednika da pusti zanoktice na miru i da konačno konkretno na mojem slučaju sa Inom pokaže svoju ljubav prema domovini i hrvatima, gdje god živjeli i gdje god raseljeni bili!

Ne žele da za njih Milanović otvara “pedikerski salon”

Do tada može pričati o bilo kojim problemima, samo ne o ljudskim i građanskim pravima hrvata! Moji dragi mostarci mi često prilaze i pitaju me jeli  me predsjednik Zoran Milanović primjetio i jeli riješio situaciju nakon moje prijave kriminala i progona koji sam doživjela! Kad čuju da nisam niti riješena, niti obeštećena za 21 godina pakla, hrvati ne žele da za njih Milanović otvara “pedikerski salon” niti u Mostaru, Širokom, Tomislavu, Brotnju, niti u Posušju… da dalje ne nabrajam!!

Eto, oni pošteni i vrijedni građani su svi čuli za moje patnje, svi me znaju za razliku od Predsjednika RH i sve razumiju! Ne pričaju o zastari u mom predmetu, već o zločinu učinjenom meni kao čovjeku! Prilaze mi brojni mostarci, rukuju se, daju mi potporu, pitaju kako mi oni mogu iskreno ljudski pomoći! Moram priznati da mi to puno znači. Eto dragi moj Predsjedniče, to su poruke od hrvata BiH! Prošlo je vrjeme duhovitih predsjedničkih doskočica. Hrvatima u Hrvatskoj i van nje više nije do pošalica, potrbna su djela, a ne prazne riječi i šuplja obećanja!!

Važnije mu zanoktice nego devastacija INE

Ako  se predsjednik Milanović namjerava boriti za ljudska prava hrvata u BIH, kako se dosad zalagao za moja skršena prava, neće biti dobro ni za koga. Znam da predsjednik Zoran Milanović računa na faktor vremena od predugih 21 godinu, računa na zaborav građana u mojem nezabilježenom i sablažnjujućem progonu! Ali ništa od toga, jer znaju ljudi da se sunce dlanom ne može pokriti, a istina se nikad i nikako ne može sakriti.

Rat u Ukrajini na žalost, osvjetlio je ponovno problem s naftom i derivatima. Brojne građane podsjetio je na veleizdajničku prodaju INE, na energetsku kapitulaciju Hrvatske, zbog šake prljavih škuda koje su završile u džepovima pojedinaca koji su u to vrijeme predstavljali i vodili Hrvatsku. Zbog mojeg ukazivanja na kriminal u poslovanju i devastaciju INE i prevaru hrvata pri bagatelnom ustupanju INE mađarima, koja je više ličila na poklanjanje nego prodaju, ja i dalje trpim progon i nepravdu. Do kada? Možda bi na to pitanje mogao i znao odgovoriti upravo predsjednik Zoran Milanović!

Vesna Balenović

predsjednica udruge “Zviždač”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime