Makarska je posljednjih dana negdje između Divljeg zapada i balvan revolucije kakva se događala u Hrvatskoj početkom devedestih godina prošlog stoljeća.

Jučer je izgledalo ovako...
Jučer je izgledalo ovako…

Ružnu sliku i čudnovatu atrakciju za goste obližnjeg hotela „Dalmacija“ osigurao je rat poduzetnika Ante Čovića i Grada Makarske čiji su službenici nedavno po naredbi gradonačelnika Tonćija Bilića odlučili zabraniti prometovanje turističkom vlakiću po šetalištu dr. Franje Tuđmana. Prvo su ignorirali valjane koncesije po kojima turistički vlakić u vlasništvu obitelji Čović može voziti i ove i sljedeće godine, potom su vozilom komunalnog redarstva blokirali šetnicu, a jučer su i zabetonirali dvije žardinjere nasred šetnice.
Jutros novi cirkus. Prema savjetima svojih odvjetnika poduzetnik Anto Čović dao je ukloniti dvije zabetonirane

A danas ovako...
A danas ovako…

žardinjere. Nije trebalo puno čekati, i komunalni redari su opet svoje službeno vozilo ostavili nasred šetališta. Makarani i turisti s nestrpljenjem očekuju novu bitku u ratu Ante Čovića i Grada Makarske.
Razgovarali smo na licu mjesta sa slučajnim prolaznicima. – Tonći Bilić ponaša se ko’ šerif. Misli da je iznad zakona. Turistički vlakić nije samo atrakcija ili profit za pojedinca već i potreba jer ga koriste mnogi turisti kao najbolje prijevozno sredstvo od hotela do grada, kazala nam je jedna od prolaznica.
– Zašto se ovo nije moglo riješiti ranije? Zašto se čeka sezona? Zašto se moramo sramotiti u turističkoj sezoni?, zapitao se jedan stariji gospodin.
– Ništa nego balvan revolucija. Eto i to nam je naš Bilić priuštio, kazala nam je jedna od djelatnica hotela „Dalmacija“ koja pozorno danima prati što se događa…

1 KOMENTAR

  • Bilic je govno u duši ,megaloman i nema ni trunku socjal osjetljivosti ,a da ne govorim o skrupulama ,,uglavnom šupcina/prkno/ o covika….

 1. Blekasti redari rade po Bilićevom naređenju,a ne znaju da ono što je nezakonito ne smiju odradit.To će sutra biti njihov krimen za otkaze,a Čović će tužiti i njih.
  Ne mislite valjda da je Čović tako glup da bi ovo sve radio bez konzultacija.
  Bilić je gotov.
  I Lori i Čedo i Sretan.
  Dan dolazi.
  Iako se svi odriču ovog Bilićevog ludovanja,dio su tima.
  Dan dolazi.

 2. E sad, na stranu prica tko je u pravu, ali ne bi se ti usudio pomislit srusit zardinjere, a kamoli ucinit to, ti koji si ih razbio. A gdje je nasa policija, zavukli se u misije rupe. Pazi, netko unistava setnicu, a impotentne institucije NISTA. Kao, gradsko vlasnistvo, a oni stite samo drzavno

 3. Ti bi Jure Makaroni, gazio vlakom ljudu. Ćović je uvijek čvrsto stajao na nogama.-traćncama, i branio sve ono što je po zakonu. Da će mu jedan sirovi šerif, zagorčavati život na oćigled turista, ispod svakog nivoa.

 4. DANASNA TISKOVNA SDP-a Makarske, govori sve, gdje su i kakvi su- Bilića i Veličkovićke nigdje, a direktno se njih tiće. Brane Bilića ono dvoje, osim Čede Crljena, jer je sve neobranjivo. NItko nije rekao da jje Zlatko Komadina tražio za kampanju. Nitko vas nije pitao za koga ste drukali. Niti itko zna kome bi Bilić dao lovu za tobožnu kampanju. O SDP-ovoj sramoti govori ova tiskovna. Bravo Crljen, ostao si dosljedan, kad su u pitanju ovakve šporkarije, iako se čedo ne može biti pošten i .eben. Bilića ste morali staviti u najmanu ruku pred Sud časti, ako ga imate…..

 5. Pronaša sam konačno nardnog neprijatelja. Moga je vlakićem oborit koji stol isprid Mukruma i ostalih Puharića, Batinića, jer plaža je njiova. Prvi su došli i pošteno je osvojili. Zamisli da je vlakić konobaru nogu pričepija. Ja san spasitelj Makarske, jer san pronaša, locira i uvatija neprijateja. Još ga držin žardinjeron. I s Bušelićen. On se više nema kad penjat po Biakovi otkad san ga zaposlia. Sad ću ga obučit o nardnim neprijatejima da se može pravilno obračunat u Tučepima kad podtane gradonačelnik

 6. SDP – ovci su uvjereni da žive u monarhiji i da im vlast pripada s kolina na kolino. Bilić je rod Biliću u SUP u Split, Martićkin ćaća dugovječni partijski kadar za nadzor crkve, saborskog odbora za vjerske zajednice, itd. Kad neko otkrije kako kamatare da bi dobio posal propnu se na zadnje noge. Mrš s vlasti, govnjari nesposobni

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime