Cijenjeni sugrađani,

suočeni smo s pandemijom COVID-19 tj. Koronavirusom, koji je povezan s ekološkim sustavom. Institucije grada Mostara i naše županije nisu se kvalitetno suprotstavile problemu.

Svjesni mogućih katastrofalnih posljedica i gospodarske krize primorani smo doprinijeti borbi za opstojnost i dostojanstvo čovjeka. Trenutna situacija posljedica je loše organiziranog političkog vodstva. Tko sam ja da im sudim?

Sa željom da nam svima bude bolje, ljepše, lakše i sigurnije živjeti u svojoj prethodnoj objavi ponudio sam paket mjera i moratorij. Zahvaljujem svom timu koji mi pomaže oblikovati mjere koje doprinose opstojnosti svih građana Mostara.

Ćaltin tim boriti će se za socijalnu pravednost i to vam jamčim. Bitno nam je socijalno ponašanje prema sugrađanima, solidarnost prema ugroženima. Svi smo mi rođeni od majke i od oca, svi mi imamao jedan život, jednu mladost, starost, Zrinjski i Mostar.

Pravednost, sigurnost, socijalni Mostar imperativna je zadaća Ćaltinog tima. Jednakost u šansama, svakog građanina Mostara i socijalna ravnoteža naša je vizija i misija. Pravo na život i dostojanstvo čovjeka temeljne su vodilje tima. Od tuda i motivacija našeg Ćalte za vašeg gradonačelnika, u korist pravednosti, mira, ljubavi i slobode.

Cijenjeni sugrađani, zadnjih dana nakon objave mjera i moratorija dobio sam veliki broj čestitki i raja kaže: ,,Brate stojimo te.” Ima i onih koji su genetski skeptični, njihovi sljedbenici su uhljebi, paraziti. Oni sumnjaju u svaku vrstu spoznaje pa tako i u Ćaltine mjere i moratorij. Ne plašite se, Ćaltin tim čine intelektualci, majke Hercegovine i grada Mostara.

Odlučili smo doprinijeti zajednici, suprotstaviti se izazovu sadašnjice, zaštiti najugroženije tj. naše bake, naše nane, naše majke, naše djedove, naše očeve i naše potomke. Zaslužujemo bolji život, čišći zrak, bolju medicinsku skrb i ljepši Mostar. Uskoro ćemo objaviti gospodarsko-socijalni program kojim ćemo riješiti krizu koja nas ugražava desetljećima.

U fokusu su socijalno ugroženi, nezaposleni, umirovljenici, poljoprivrednici, mladi i branitelji. Ključne točke su mjere i moratorij. Gospodarsku krizu ćemo riješiti poduzetničkom zaštitom obitelji, dugoročnom projekcijom demografskih promjena. Korporacije moraju imati potporu politike u oblikovanju i upravljanju razvitka.

Grad Mostar ima pametnih i obrazovanih ljudi, koji moraju doći do izražaja i ljudi kojima se može vjerovati. Od Mostara moramo napraviti europski grad kao što je to bio kroz povijest. Vama za informaciju, Ćaltin tim uspostavio je suradnju s bosanskohercegovačkom dijasporom, koja će doprinijeti gospodarskom procvatu grada Mostara.

Američki predsjednik Donald Trump je u ovim teškim vremenima dao svim građanima SAD-a po 6000$ nepovratno, a naši političari nisu nam ponudili ni uredne karantene, već nas trpaju silom u te paščare. Grad Mostar mora ponuditi svoj potencijal, sposobnog i odlučnog gradonačelnika koji će skupa sa svojim timom realizirati program mjera i moratorij, a sve za bolju budućnost, sigurniji i kvalitetniji život. Banke u Bosni i Hercegovini mogu izdati obveznice i lihvariti odnosno kamatariti građane tj. blokirati i ovršiti.

I na koncu, mnogi postavljaju upite tko ti je tim, tko priprema ove mjere Ćalta? Moj tim se sastoji od vrhunskih intelektualaca, ekonomista, pravnika, bankara i generala, koji će se boriti za bolji život naših sugrađana. Naše mjere i moratorij služe za očuvanje socijalne ravnoteže, zdravlja, ljudskih života. One su živi poticaj za sve građane Mostara, za životnu ravnotežu i obzirnost. Mi moramo, možemo i hoćemo, svi zajedno Mostar učiniti perspektivnim gradom onakvim kakav zaslužujemo.
Neka Bog blagoslovi sve građane grada Mostara!

VOLI VAS ĆALTA

(hercegovina.in)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime