Ranije danas, izvijestili smo kratko o policijskoj intervenciji ispred restorana „Maslina“ kod kružnog toka u Makarskoj.

U međuvremenu nam se javio Dragan Vinković, vlasnik restorana „Maslina“ odnosno zakupoprimac prostora unutar kuće u vlasništvu braće Alberta i Davora Krtalića. Od njega doznajemo da već tri dana traju sukobi zbog kojih su dva puta privedeni i Vinkovići i Krtalići, a neki od policijskih službenika u Makarskoj zaradili su i prijave!
– Sve je započelo prekjučer kada sam stigao u Makarsku s namjerom da uoči sezone otvorim restoran, no uočio sam po dolasku da je netko provalio u prostor. Prvo nisam mogao ući. Stavio sam ključ u bravu, no nisam mogao otvoriti te sam bio prisiljen razvaliti vrata svoga restorana. Imao sam što i vidjeti. Netko mi je iz kuhinje skinuo dva prozora, na vratima koja služe za dostavu, promijenjena je brava, nestali su mi aparat za kavu, hidropak i ostala oprema, ispričao nam je Dragan Vinković.
Potom je otišao kupiti novu bravu, ivericu kako bi zatvorio prozore i  s alatom, motornom pilom, aku bušilicom i pajserom koje je posudio od prijatelja krenuo sanirati štetu…
– U jednom trenutku se s kata kuće, dakle iznad restorana, spušta s letvom dugačkom 3-4 metra Albert Krtalić te počinje mlatiti gdje stigne; po frižideru, zidovima, a u jednom trenutku udara i mene. Zbog zadobivenih ozlijeda, potražio sam medicinsku pomoć te pozvao policiju, priča nam Dragan Vinković.
Prema njegovim riječima, policijski službenici privode njega, njegovog brata Marka koji je bio samo svjedok te Alberta Krtalića i voze ih s policijskom „maricom“ u Split.
– Zamislite, Albert je sjedio naprijed u policijskom kombiju i telefonirao je putem mobitela i odmah sam prozvao policiju zašto su mu to dozvolili, a nakon mog upozorenja su ga makli u zadnji sjedeći dio kombija dok smo se brat i ja vozili u sanduku kombija. Dolaskom na splitski sud, gdje su osim nas trojice bili još i svjedok na strani Krtalića, neki njegov majstor te načelnik makarske policije Hrvoje Boban, kreće saslušavanje i za mene se traži 15 dana zatvora, za mog brata 7 dana zatvora, a za Krtalića „primjerena kazna“, iako ne znam što bi to bilo. Prilikom davanja iskaza, Albertu Krtaliću je suflirao Hrvoje Boban i sudac ga je zbog toga strogo ukorio! Cijeneći iskaze svjedoka, pogotovo Krtalićevog majstora koji je iskazivao suprotno od njega samog i dokaze, sudac nas pušta na slobodu i mi se autobusom upućujemo prema Makarskoj, svi u jednom autobusu i moj brat i ja i Krtalić iako svi imamo zabranu približavanja na manje od 10 metara!, kazuje nam Vinković.
Dolaskom u Makarsku, Dragan i Marko Vinković te Albert Krtralić upućuju se s kolodvora prema restoranu „Maslina“ i onda dolazi do novog incidenta!
– Obzirom da sam od prijatelja posudio motornu pilu koja mu je trebala ujutro na gradilištu, uputio sam se prema svom restoranu da ju uzmem i vratim mu je, no zbog Krtalićevog Renault Clia, parkiranog na samom ulazu, nije mogla ući ni mačka, a kamoli ja. Stajem nogom na kotač od automobila kako bih preskočio prepreku kada u jednom trenutku iz mraka iskače Albertov brat Davor i poprska me suzavcem, a potom odlazi na kat i prska mene i moga brata. Što ću, opet zovem policiju da nas zaštiti i kada su stigli, uzimaju osobne podatke od Davora Krtalića, a brat i ja uputili smo se u restoran kad odjednom čujemo iza sebe dreku policajca: NAREDBA, STANI! Za nama u restoran utrčava policajac i krene pendrekom na moga brata Marka! Kad sam vidio da ga udara bez razloga unutar restorana, dreknuo sam na policajca: „Pusti ga na miru, Bog te j…, je si li normalan?!“ i ovaj ga pušta, opisuje nam u detalje događaje Dragan Vinković.
Makarski policijski službenici potom privode Dragana i Marka Vinkovića te Davora Krtalića u policijsku postaju te uzimaju iskaze, a prethodno Vinkovići odlaze na makarsku Hitnu zbog zadobivenih ozlijeda od pendreka i suzavca.
– Taj neki policajac koji je pendrekom tukao Marka, ime mu je Dragan, dao mi je zapisnik na potpis u kojem nije naveo ono što je napravio i to sam odbio potpisati sve dok nije naveo da je tukao mog brata. Da je tukao moga brata, potvrdio je kasnije na makarskom Prekršajnom sudu i sam Davor Krtalić! Svi smo bili zadržani u prostorijama policijske postaje Makarska cijelu noć sve do 11.30 kada su nas odveli na Prekršajni sud, a ovaj put nije bio Hrvoje Boban već njegov pomoćnik. Tražili su 30 dana zatvora za mene, 15 dana za moga brata i novčanu kaznu za Krtalića, priča nam Dragan Vinković.
Prema priči Dragana Vinkovića, pomoćnik načelnika makarske policije sugerira Davoru Krtaliću što će iskazati sudu i u tom trenutku se Vinkovići bune govoreći kako je policajac korumpiran te da su prethodno Hrvoja Bobana prijavili Ravnateljstvu policije…
– Sudac nije povjerovao iskazima policijskih službenika te mene i mog brata oslobađa i danas nešto iza 15 sati ponovo dolazim u svoj restoran po alat kojeg sam već morao vratiti prijatelju, no vidim da je u restoranu opet protupravno Davor Krtalić. Ne želeći opet riskirati još jedan incident, pozivam policiju koja šalje dva službenika i zajedno s njima pokušavamo ući u prostor. Jedan od policijskih službenika strogo naređuje Krtaliću da pomakne automobil kojim je blokirao ulaz u restoran što ovaj i čini, no opet ulazi u restoran. Osim Davora, s njim ulazi i njegov sin te brat Albert, a ja u čudu shvatim da sam još jednom pokraden. Nema ni motorne pile, ni aku bušilice ni pajsera. Sve ponovo prijavljujem policiji, dižem kaznenu prijavu, a oni meni da možda ja nešto dugujem Krtalićima pa sam zato pokraden?!, zaključuje Dragan Vinković koji će cijeli slučaj prijaviti i unutarnjoj kontroli MUP-a i Ravnateljstvu policije je smatra da su makarski policijski službenici djelovali pristrano i neprofesionalno.
Do objave ovog članka nismo uspjeli doći do Davora i Alberta Krtalića koje smo zvali putem mobitela preko kojeg smo inače s njima komuniciral iako smo željeli čuti i njihovu stranu priče.

1 KOMENTAR

 1. Otkad ste došli u Makarsku ovaj mirni gradič je postao divlji zapad.vratite se odakle ste i došli.i pustite ove ĺjude da žive u miru.

 2. Lazovi,kriminalci,ljudske nakaze…imaju obraza vratiti se u “svoj restoran” za koji ni lipe najma nisu platili,kao ni opremu u restoranu,robu, radnike…izrodi

 3. Budalu treba protijerati iz hrvatske a ne samo odakle su dosli a novinari neka provjere da nikom nista nije plario iznilimu sve iz restoran zato sto nije platio inventar struja i voda iskljucena zbog neplacanja kriminalac malo ga dublje provjerite

 4. Lopovi banda kojoj treba stati malo na rep kolkoje samo puta inspekcija dolazila pamu nije srusila terasu i cak su mu ukinuli uvjete za rad a zasto bi ga neko gonjao iz prostora da placa najam nego kune nije platio

 5. A moj ,,novinar” ,,, u zivotu nisam procitao vise lazi u jednom clanku,,, ali me boli sto lazes da si zvao mene i moga brata ,,,,,,, jadno moj gospodine,, jako jadno

 6. Novinar tesko smece,okrece se kako vitar puse!!! Smece ka i kriminalci koji su ovoliko lazi izrekli! Novinar zna sve,ali bice dobio koju kunu ili koje kilo janjetine…

 7. Ja neznam kako ove majmune nije sti ovakve laži govorit novinarima,svega sam se nagledo ali ovakvih budala još nisam vidio,uza sve prevare i manipulacije šupak dragan je iskoristio bolednog brata za svoje jadne ciljeve ovakvu pičku još nisam sreo..dobro je da su ih natjerali Davor i Berto pozdrav iz MOSTARA….

 8. Da državne institucije u Makarskoj rade po zakonu sud ,policija i lokalni šerifi onda bi bio miran gradic. Makarska je jedna od najkoruptivnijih mjesta od suda do Hrvoje Bobana svaki službenik je zaradio 100 kaznenih prijava za iskorištavanje ovlasti i pozicije i rade isključivo u korist pojedinaca. Policija u Makarskoj ne radi svoj posao na osnovu zakona, imaju popularni zakon “remećenje javnog reda i mira” i mogu te iz kreveta iz rođene kuće privest i otužiti da si remetio javni red i mir.Između sebe se čuvaju za počinjena djela se ne procesuiraju, povredom svih Ustavnih i međunarodnih prava rade isključivo u korist pojedinaca i tu su da stvore što veći kaos mešu narodom.

 9. Ha, ha, ha gamadi lopovske. Boze moj kakve se sve mafijaske stoke doselilo u ovaj moj mali li lipi grad. Sta su nam dobra donili, osim sto su gradskim ocima, kolegama po mafijasluku podebljali takujine. Upropastavaju ovaj lipi prostor, betoniraju gdje stignu, najnoviji primjer je “poduzetnik” Peteovic. Nikad ih se rijesiti necemo jee bi nasi domaci politicari i cacu prodali za par kuna. Sramota zaovaj lipi i nekada mirni grad u kojem danas zivi kojekakav smrad.

 10. Sramota, na koji način vlasnici moraju braniti svoju imovinu od prevaranata. Do dolasa prevaranata, nitko u ovom restoranu, zvanom Marmont, nikad nije čuo viku ni dreku, pa ni glasnu muziku, kojja bi smetala ni gostima u kući i itd. Pitajte, Grmoje zašto su ih izbaciji iz svog prostora gdje seu držali skladište. “Apfel”-a na koji su ga način prevarili, možda će reći istinu?!

 11. Mislio sam da smo zapad gdje je imovina svetinja i svom silom je treba braniti ali ipak smo istok i toćemo ostati zatvoriti braću što su dom i obitelj branili uz izgovor remećenje nečega je sramota…zato ih je trenalo nalemati i sve kosti polomiti do dolaska policije..jer DOMOVINA I DOM se brane svim silama barem tako djecu učimo…….ako se opet vrate prebijte ih ko mačke POZ……..

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime