Hrvatska je izašla iz jednostranačkog ili jednopartijskog sistema početkom 90-tih. Velike posljedice je to ostavilo na buduće lidere novih političkih stranaka

Piše: Ante Makarski

U Republici Hrvatskoj djeluje ukupno 175 aktivnih političkih stranaka prema podatcima od 18. ožujka 2021. godine, a do sada ih je ukupno registrirano 379. Zbog njihova jednostavnog osnivanja i raspuštanja njihov broj konstantno oscilira. Najveće posljedice odnosno „ožiljci“ jednopartijskog sistema su najbolje vidljivi na velikim strankama, posebno na HDZ-u, u manjim lokalnim sredinama.
S obzirom da se 90 tih godina, iz saveza komunista u HDZ aktivno prebacilo cca 200 000 članova i dužnosnika KPH/ KPJ, ne čudi da i danas vlada samovolja „velikih“ vođa, i njihovih podanika.                   Osnovna parola je „TKO NIJE S NAMA, TAJ JE PROTIV NAS“! „NISI TI TU DA MISLIŠ, NEGO DA SLUŠAŠ“  za trenutak bi čovjek pomislio da čita Alan Forda, ali na žalost nije. Drugo mišljenje se ne uvažava, ako nije isto kao od velikog vođe.

U političkom smislu makarskog HDZ-a, posljednjih 15ak godina, vođa se ne rađa, njega naprave, iskroje ga, te ga lansiraju na političku scenu, „kada ptica zasere namještaj, zamjene je“ .   

Vrlo je važno da NE MISLI GLAVOM, DA SLUŠA, DA JE UZEO „MRVICE“  (zapošljavanje, koncesija, sezonski poslovi, projekti sa provizijama…).

Inkubator za to je politička mladež.

 Da bi postao predsjednik mladeži moraš se dokazati na sljedećim poljima: aktivno sudjelovanje u izbornim procesima, lijepljenje plakata, kidanje konkurentskih plakata, pisanje parola i grafita, dijeljenje „sheranje“ na svojim FB profilima poruke stranke, obrana i neobranjivih djela ili ne djela velikih vođa (kao kod afere sa Ivom Sanaderom), nošenje šuškavaca (po mogućnosti od „ĆAĆE“ – op.a. Ive Sanadera), mahanje zastavama, cjelodnevno dežuranje u stranci kada nitko neće, reagiranje na neistomišljenike kada netko kritizira izborne poraze, i loše poteze vodstva, špijuniranje i prenošenje što se po stranci govori, i tko je potencijalna prijetnja, obavezno slušanje narodnjaka, a za javnost si ZA DOM SPREMAN! Jednom riječju model UDBE.

Za aktivno sudjelovanje u radu mladeži, nagrade idu postepeno.
Kako se napreduje u stranci?
Najprije se postaje predsjednikom TO (temeljnog ogranka), zatim MO (mjesnog odbora, ako ne predsjednikom, onda bar prvo mjesto na listi). Nakon toga je sudjelovanje u radu GO (gradskog odbora), uloga je da slušaš, šutiš, i dižeš ruku da su odluke jednoglasne.

Svaka organizacija ima i popis članstva, iz tog popisa se vidi čak i naobrazba. Minimum pismenosti u 21.stoljeću je da mlada osoba zna napraviti Word i Excell dokument, isto tako ga i emailom poslati.

Nove mlade nade, samo klimaju glavom, ma da ne razumiju što se od njih traži, ali kada trebaju poslati email, tako ga uredno pošalju na više adresa Jedan takav je i nama došao od IVANA KOTARCA. Od tud ideja da se malo obradi tema o makarskim UHLJEBIMA.

Kao što možete vidjeti, email smo dobili od direktora Stambenog gospodarstva d.o.o. Makarska. Ivana Kotarca. Iz naslova ćemo obraditi postepeno i imena gradskih zaposlenika, koji su zaposleni u mandatu Jure Brkana. Da li zaslužuju to radno mjesto, koje su im reference, vidjet ćemo u sljedećim nastavcima.

Do tada… UHLJEBE budi u iščekivanju. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime