Najpopularnije zanimanje 21.stoljeća u Hrvatskoj je UHLJEB! Tko su u stvari uhljebi? Kako oni izgledaju? Kako se ponašaju? Koju muziku slušaju? Koji su im hobiji? Stotine pitanja, više stotina različitih odgovora, i svi vode psihološkom profilu UHLJEB!

Piše: Ante Makarski

Da bi postao UHLJEB moraš proći inicijaciju. INICIJACIJA (izvor WIKIPEDIA)  kod primitivnih plemena, to je svečanost kojom su mladi putem obreda postajali punopravni članovi zajednice (u našem slučaju HDZ-a). Sastoji se od ispita, iskušenja, obrezivanja, prividnog ubijanja koje simbolizira smrt i ponovno rađanje, kao i pouka o religiji, tradiciji i sličnom.

Razvojem društvenih mreža, INICIJACIJA je dobivala i novi nivo. SHARE, LIKE, i s vremena na vrijeme SUBSCRIBE, a zadnji nivo je izrada lažnih profila na društvenim mrežama, te komentiranje i vrijeđanje ne istomišljenika i konkurencije.

Da krenemo redom, po uzoru na Hitlerjugend (Hitlerova mladež) bila je njemačka nacionalsocijalistička organizacija mladeži, koju je godine 1926. ustanovila nacionalsocijalistička stranka, da bi uspostavila svoj sustav za indoktrinaciju mladih ljudi.

U organizaciji se trebalo omogućiti stjecanje vojnih vještina i razviti razumijevanje i poštivanje nacionalsocijalističke ideologije.

Nastala je iz Saveza mladih NSDAP (Jugendbund der NSDAP – JdN), a osnovana je u ožujku 1922. za mladež od 14. do 18. godina.

Forum mladih SDP-a (kratica. FM ili FM SDP) politički podmladak je Socijaldemokratske partije Hrvatske. Forum mladih osnovan je 1992. godine. Forum mladih je organizacija koja okuplja mlade ljude od 16 do 30 godina, a čiji je svjetonazor blizak socijaldemokratskim idejama.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice (kratica: MHDZ i Mladež HDZ-a) je politički podmladak Hrvatske demokratske zajednice.

Osnovana je 13. rujna 1990. godine. Unutar Hrvatske demokratske zajednice MHDZ ima status zasebne organizacijske cjeline, ali nema status pravne osobe. Ona okuplja članove HDZ-a od 18 do 30 godina, a članovi Mladeži HDZ-a mogu postati osobe od 16 do 18 godina starosti.

Netko će komentirati, pa nije svaki član MHDZ-a uhljeb, i s tim se svi slažemo. Nije ni svaki član HDZ-a lopov, ali da su krali mnogi iz vrha te stranke, jesu i to se godinama dokazuje, i kosturi iz ormara ispadaju.

Ali mi ćemo promatrati društvenu zajednicu u Makarskoj iz prizme UHLJEBA. I kada ih sretnete na rivi, na kavi, u prometu, pozdravite ih, trubite im, povičite za njima, ZDRAVO UHLJEBE, DOBRO JUTRO UHLJEBE. Odmah da Vam bude jasno, prilikom inicijacije se toliko šamaraju, da im obraz otvrdne poput đona od postole, da se ni ne zarumeni na najjačoj buri što dere sa planine.

Da zaključimo, politički staž kreće od 16.godine – do neke zrelosti,  30 te godine. Na tom putu sazrijevanja, budući UHLJEBI se dokazuju, lijepljenjem plakata, mahanjem zastavica, nošenjem šuškavaca, „završavanjem fakulteta“, namještanjem studentskih poslova uglavnom u državnim tvrtkama, sudjelovanjem u manje plaćenim odborima…

Kako se mijenjaju vremena tako se mijenjaju i trendovi. Do izražaja dolaze manje stranke, pokreti, inicijative, sve u cilju sprječavanja rasta tumora društva -UHLJEBA. Sve te manje organizacije (manje po broju članova, i stranačkih vojnika), pune su stručnih i politički korektnih članova, što više, obiluju stručnjacima u svojim područjima, te znaju ono o čemu govore i za što se bore. Nakon dugo vremena jedna takva je i NLO u Makarskoj. Glas naroda. Inicijativa koja pokušava očuvati zadnje oaze zelenila u gradu, koja se ne boji prozvati UHLJEBE, i podobne poslušnike bilo koje političke opcije. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime