Tko se bavi politikom, lokalnom ili nacionalnom, neminovno je da od tog trenutka postaje javna osoba. Želja za moći, je nekada jača od razuma. Stara poslovica kaže: „daj čovjeku vlast i moć, pa ćeš vidjeti kakav je“!

Piše: Ante Makarski

Svakom egu imponira određena pozicija vlasti.
Ali ono donosi i nešto drugo. Kritike, komentare, nove neprijatelje, gubitak starih prijatelja, „lažne prijatelje“ iz isključivog interesa, narušeno zdravlje… U tom košmaru, jako teško je ostati prizeman, i priseban. Tim više ako je osoba psihički nestabilna, ne razvijena do te mjere da se može nositi sa istim.

Nedavno na jednom lokalnom web portalu, do nedavno režimskom mediju, pod sponzorstvom TZ i bivše direktorice Novak Srzić, objavilo je jedan zanimljiv članak, u kojem komentiraju novo vodstvo HDZ-a i njihove radne pozicije, te kako će se to odraziti na budućnost stranke i samih pod predsjednika, s obzirom da su svi mahom zaposlenici grada.

Kao što je i vidljivo iz ranijeg osvrta, popis je gradskih zaposlenika je do pola napisan, on je čak i veći. Napomenuli smo da nije svaki zaposlenik UHLJEB, i da ne radi svoj posao kako treba.

Već u više navrata, mediji su obrađivali Ivana Kotarca. Brkan je branio njegovo UHLJEBLJIVANJE sa rečenicom, PROŠAO JE SVE STRANAČKE STRUKTURE. Dokazao se kao kadar kojeg sigurno ni jedan privatnik ne bi zaposlio, pogotovo ne na plaću od 15.000 kn.

Njegove diplome sa privatnih fakulteta, plaćene preko 200.000 kn, ne potkrjepljuju njegovo znanje, elokventnost, ni iskustvo. Sa ležaljki iz hotela Biokovka (poligon za uhljebe- iz Biokovke je krenuo i Hrvoje Eljuga, zatim u hotelsko dok je država bila vlasnik, pa u odjel za kulturu pri gradu), do direktora gradske javne tvrtke.

Od nekud se mora krenuti. Da bi imao zavjetrinu, i nastavio egzistirati kroz stranačke strukture, prvo je zaposlio svog kuma Ivana Rosu (u komunalcu), zatim svog barjaktara, Krešimira Hercega (u Gradsko stambeno poduzeće), koji je nakon gubitka izbora izbrisao sve što je dijelio za vrijeme izborne kampanje.
Svoju političku stabilnost gradi sa bivšim poštarom, zaposlenikom dječjeg vrtića Biokovsko zvonce, Marijom Pavlinovićem (ovaj potonji je promijenio par stranki da bi na kraju ušao i u HDZ). Od njih četvorice, minimalno dva će sjediti u GO.

Ivan Kotarac kao lider na Zelenci, s obzirom na političko iskustvo priprema se da preuzme mjesto tajnika u stranci. Operativne sposobnosti ima. Vikati, prijetiti, omalovažavati, ogovarati, klevetati.. to mu nije strano. Već se 15-ak godina kali.

Ovo je eklatantan primjer iz uvodnih tekstova, kako se napreduje i kako funkcionira politička kasta. (NASTAVLJA SE…)

2 KOMENTARI

  1. Jada bijede i čemera,nezna se koji je pošteniji od kojega..
    Bljuvotine svi po redu,a šta nam je sa plisom tajnikom? Jeli tajnik još na životu ili se ponovno sprema za odstrel..hahaha🤣🤣

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime