Domovinski pokret Makarska poslao je medijima priopćenje koje u nastavku objavljujemo u cijelosti

Makarske gradske vlasti na čelu s aktualnim gradonačelnikom Zoranom Paunovićem uložile su mnogo truda kako bi građane uvjerile u javnu korist projekta na Peškeri. Tako su odjednom i poslovni prostori, garaže i zgrade interes grada i građana. Evolucija misli i ideja razvija se od gradskog parka do novih betonskih kasaba brzinom svjetlosti.

Pritom gradonačelnik troši nevjerojatnu količinu energije za projekt koji, realno, gradu neće donijeti baš nikakvu korist. Gradonačelnik ima pravo na vlastite propuste i zablude. Na izborima će polagati račune i testirati popularnost vlastite politike. Međutim, nema pravo usmjeravati kapacitete gradske uprave u pravcu projekta koji nikako ne bi trebao biti prioritet gradske administracije. Dok je energija gradonačelnika i gradske administracije usmjerena na betonizaciju prilaza gradskoj plaži kapitalni projekti poput nadogradnje i obnove škola stoje na mjestu. Nacionalnim planom predviđeno je uvođenje nastave u jednoj smjeni  u svim školama u RH do 2027. Gdje je po tom pitanju Makarska koja je osnivač osnovnih škola na svom području?

Također, Grad je na sebe preuzeo obvezu sređivanja imovinsko-pravnih odnosa kako bi se pristupilo sanaciji i energetskoj obnovi zgrade srednje škole. Kako stojimo po tom pitanju? Zamjena prioriteta djelovanja obilježila j mandat Zorana Paunovića. Slučajno ili ne puno više pažnje posvećuje se privatnim projektima, projektima krupnog kapitala, nego projektima od javnog interesa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime