Objava članka o natječaju za čistača/icu u Pučkom otvorenom učilištu Ploče podigla je veliku prašinu u tome gradu

Podsjećamo, dvije kandidatkinje koje su bile pozvane na razgovor podnijele su prigovor na odabir novozaposlene čistačice tvrdeći da je riječ o namještenom natječaju. U razgovoru sa novinarom portala Megamedia, jedna od njih je kazala kako je izabrana kandidatkinja bila članica Povjerenstva za provedbu natječaja za zapošljavanje sve donedavno te da je odstupila prije objave natječaja. Također navodi kako je toj poziciji bila ispred Pločanske stranke i da je riječ o još jednom uhljebljivanju.

U međuvremenu nam se javila kandidatkinja koja je dobila posao, Dani Romić no ona tvrdi da su u članku iznesene neistine te nam je poslala opsežnu dokumentaciju kao dokaz svojim tvrdnjama. – Na razgovor za posao odazvalo se nas četiri žene, provedeno je testiranje i ja sam ostvarila najviše bodova. Nema govora o namještenom natječaju ili uhljebljivanju. Povrijedilo me to kao ženu, majku i suprugu dragovoljca Domovinskog rata. Država je za mene plaćala šest mjeseci osposobljavanje za radno mjesto spremačice/čistačice, imam sva potrebna uvjerenja koja su neophodna za ovaj posao kao što su pr. higijena i zaštita na radu, hotelsko domaćinstvo itd., kazala nam je Dani Romić.

Kaže da joj ne smeta što su dvije kandidatkinje podnijele prigovor, da je to njihovo pravo, no posebno ističe kako nikakvih zakulisnih igara nije bilo. – Gledajte, Ploče su malen grad i ovdje svatko svakoga zna. Naravno da se onda često mogu čuti priče kako je netko dobio posao preko veze i vjerujem da toga ima, ali ne i u mom slučaju! Cijeli život radim i živim pošteno, ne znam broja dnevnicama koje sam zaradila kopajući po suncu i po 10 sati na dan. U 52.godini života dobijem priliku za stalno radno mjesto i to ne zato što imam nekakve veze ili ne znam što, već zahvaljujući činjenici da sam se spletom okolnosti osposobljavala za ovakvo radno mjesto. I da me ne bi netko krivo shvatio, nisam se osposobljavala za mjesto čistačice u POU Ploče. Natječaj je izašao 15.rujna ove godine i vidjela sam u tome priliku da konačno dobijem pristojan posao, kazala je za portal Megamedia Dani Romić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime