Budući mladi vatrogasci pokazali su svoje vještine ove subote, 12. kolovoza, na natjecanju u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grada Makarske

Na 1. Kupu Grada Makarske za vatrogasni pomladak koje se održalo u Gradskom sportskom centru u Makarskoj, sudjelovalo je više od 320 djece u dobi od 6 do 12 godina. Djeca su pokazala izvrsne vatrogasne vještine i odličan timski duh, a za sve njih je Imperial Riviera kao jedan od sponzora događanja osigurala sendviče i sokove.

Zajedno s voditeljima i osobljem bilo je preko 400 uzvanika iz cijele Splitsko-dalmatinske županije  iz DVD Trogira, Marine, Kaštel Sućurca, Kaštel Gomilice, Kaštel Starog, Solina, Vranjica, Žrnovnice, Slatina, Kučića, Imotskog i Makarske, a svoju podršku događanju iskazao je i makarski gradonačelnik Zoran Paunović. Djeca su imala priliku i sudjelovati u radionicama prve pomoći koje su organizirali članovi Interventnog tima Crvenog križa za Prvu pomoć.

Izrazito smo zadovoljni pokazanom razinom znanja i vještina djece od kojih će neki u budućnosti odabrati i vatrogasni poziv, odnosno priključiti se dobrovoljnim vatrogasnim društvima u svojim zajednicama.  Uz pokazane izvrsne tehničke vještine, kroz ovakva događanja gradi se i timski duh te se stječu nova prijateljstva kao i osjećaj zajedništva, koji je posebno izražen među vatrogascima”, istaknuo je Josip Baričević, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grada Makarske.

Rado smo se odazvali pozivu da podržimo ovo veliko natjecanje u kojem su sudjelovala djece iz cijele Splitsko-dalmatinske županije. Oduševili su nas svojim vještinama i znanjima te izvrsnom atmosferom koja je vladala tijekom čitavog natjecanja. Osobno sam član Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Makarskoj te sam ponosan što se u ime Imperiala mogu zahvaliti svim kolegama vatrogascima na svemu što rade. Imperial Riviera prepoznaje potrebe lokalnih zajednica u kojima posluje te kroz razne društveno odgovorne projekte doprinosi kvaliteti života lokalnog stanovništva”, izjavio je Vanja Vranješ, direktor funkcije destinacijskih odnosa u Imperial Rivieri.

Imperial Riviera, član grupacije Valamar, aktivno je uključena u zajednicu u okviru brojnih inicijativa kojima na odgovoran i održiv način doprinosi razvoju destinacije. Imperial Riviera, Valamar i Grad Makarske nedavno su izgradili novo dječje igralište u centru Makarske. Ove godine, Imperial se uključio i u inicijativu „Plastic free beach“ koju je pokrenuo Grad Makarska s ciljem nabave pametnih spremnika za prikupljanje otpada i očuvanja čistoća plaža. Valamar i Imperial proveli su i akciju pošumljavanja park šume Osejava u sklopu projekta „Easy as one, two, tree“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime