Novi dokazi istražitelja Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju, mijenjaju priču o ulozi komunista-Jugoslavena u ratnim zbivanjima u Bosni i Hercegovini. Objavom autentičnih izvornih  dokumenata uz feljtone kao prilog našeg portala Megamedia,  dokazujemo stvarno činjenično stanje u određenom vremenskom periodu. Čitateljima feljtona postaje jasnija povijesna slika događanja, kao i uloga pojedinaca u tom periodu

ISTRAŽIVAČKI TIM MEGAMEDIA

Uloga pojedinaca u pravosudnom sustavu Bosne i Hercegovine za vrijeme komunističke Jugoslavije i nakon raspada iste, ključna je u procesu transformacije kapitala iz društvenog u privatni. Proces pretvorbe društvenih poduzeća, ratom je  dovršen procesom privatizacije istih tih poduzeća. Ključne osobe u procesu pretvorbe i privatizacije bili su direktori poduzeća, koji su bili članovi Saveza komunista Jugoslavije. Privatizacijska pljačka društvene imovine doprinijela je kaotičnom ekonomskom i političkom  stanju u Jugoslaviji osamdesetih godina, koje stanje je okončano ratom, Velikosrpskom agresijom na Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Pravosuđe, zakoni jugoslavenskih institucija transformiralo se na novouspostavljene države bivše Jugoslavije. Kaos u Bosni i Hercegovini nastaje povlačenjem JNA, skladištenjem oružja iz Slovenije i Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu. Strateške tvornice JNA, skladišta vojne opreme JNA, postaju glavna izvorišta crnoga novca oficira JNA, agenata Kontra obavještajne službe. Poticanje ratnih sukoba između naroda na prostoru bivše Jugoslavije bio je njihov glavni biznis. Infiltriranjem svojih agenata u strukture HVO, MOS, kasnije Armija BiH, realizirali bi trgovačku mrežu vojne opreme, oruđa i oružja. Dnevnici generala JNA Ratka Mladića, koji su zaplijenjeni u Beogradu, opisuju detalje sastanaka, predstavnika zaraćenih vojski, koji dogovaraju i realiziraju milijunske transakcije. Iskazi okrivljenih, optuženih, svjedoka u istragama, sudskim procesima Haškoga suda, dodatno potvrđuju navedeno.

Uredništvo portala temeljem uvida u dokumentaciju odlučilo se istražiti ulogu djelatnika pravosuđa, koji su čineći kaznena djela; činjenja i nečinjenja, omogućili realizaciju milijunske pljačke državne imovine u procesu pretvorbe-privatizacije, koji su prikrivanjem kaznenih djela svojim nečinjenjem, poticali organiziranje zločinačkog udruženja na prostoru Bosne i Hercegovine. Prikrivanje kriminalnih radnji od predstavnika pravosudnih institucija, kao temelja, stupa državnosti , danas je Bosnu i Hercegovinu postavilo na vrh najkorumpiranijih država svijeta.

Registri sudova bilježe postojanje poduzeća- ekonomskih giganata regija, koja su vremenom nestala iz registra sudova, imovina je brisana ili preknjižena na druge pravne i fizičke osobe,radnici su ostajali bez radnih mjesta, dogodio se ekonomski potop,počinjena su enormna kaznena djela, a da nadležne pravosudne institucije svojim ne/činjenjima su doprinijele – poticale organiziranje zločinačkih udruženja. Takav kriminal poprimio je velike razmjere, a u samom kriminalu sudjeluju predstavnici pravosuđa: sudci, tužitelji, vještaci. Naravno u cijeloj priči politika je vodilja cijeloga procesa. Činjenica je da i politiku predstavljaju isti, za vrijeme Jugoslavije  SKJ, kao i za vrijeme BiH, preraspodijeljeni u HDZ, SDA,SDP i sličnih. Svjedočenje Jadranka Prlića,sa člana SK, koji je obnašao razne  funkcije ; dopredsjednika Vlade BiH, direktora APRO Mostar, Predsjednika HVO HZ-HB. Istražiteljima Međunarodnog kaznenog suda. O trgovini oružjem i ljudima za vrijeme rata u BiH, Međunarodnim istražiteljima iskaz su dali mnogi sudionici ratnih zbivanja.

Društvena struktura je sinonim za sastav društva. Uredništvo portala Megamedia organiziralo je tim, koji će kroz feljtone pojasniti fenomen Jugoslavena, kasnije Hrvata BiH u osobi Dragana Čovića,kao nezamjenjivog lidera svih Hrvata BiH. Jedan broj feljtona, tekstova opisao je i dokumentirao pojedine radnje Dragana Čovića, u ulozi djelatnika Vazduhoplovne industrije Soko Mostar, koja je bila strateško poduzeće generalštaba Jugoslavenske narodne armije, pod izravnim nadzorom kontraobavještajne službe JNA. Koja je uloga pravosudnih institucija u pretvorbi i privatizaciji poduzeća Soko Mostar, koje ostaje bez imovine, procijenjene u milijardama KM, koje metode koristi menadžment Soko Mostar u zamračivanju milijuna maraka, koje završavaju u privatnim džepovima predstavnika Sokolove mreže.Tko su menadžeri Sokolove mreže, koji su premrežili pravosudne institucije, štiteći svoje nezakonitosti iz pretvorbeno, privatizacijske pljačke državnih poduzeća? Koja uloga je Dragana Čovića u trgovini ljudima Vojnog zatvora Heliodrom? Iskazi zatočenih Bošnjaka, potvrđuju da je Dragan Čović kao član kriznog štaba poduzeća Soko Mostar, kao voditelj vojnog programa proizvodnje HVO-a, sa suradnicima organizirao izrabljivanje civila – kao ratnih zatočenika vojnog zatvora Heliodrom pri čemu je počinio kazneno djelo, kršenje ženevskih konvencija. Nezakonito otuđivanje imovine iz tvornice Soko Mostar, preko poduzeća HCH Soko 1992. godine, samo je jedno od kriminalnih radnji predstavnika Sokolove mreže. Uredništvo će posebno istražiti i objaviti vojni program proizvodnje Soko Mostar, plasman proizvedenih, minobacača, bombi, ultra lakih zrakoplova, ultra lakih helikoptera, svih proizvoda koji su poslužili za izvlačenje novca, i transfer istoga na privatne račune.

Uredništvo će posebno pozornost obratiti na genezu Sokolove mreže koja počinje iz JNA-KOS sustava, koji je predvodio mr. Novica Đurica, koja se implementira preko nasljednika u sigurnosne službe Bosne i Hercegovine. Primjer direktora programa Eurobus Soko, koji je vodio Zdravko Bevanda, povezanosti direktora SIPA-e i njegovih kadrova (članovi obitelji Sokolove mreže dr. Bože Ćorića, kao mentora Dragana Čovića…) koji godinama štite korumpirane sudce s lažnim Uvjerenjima o položenim pravosudnim ispitima, koje su dobili za vrijeme predsjedavanja HVO HZ-HB ,dr. Jadranka Prlića.

Uredništvo portala  je anonimno dobilo zanimljiv tabelarni prikaz bitnih pozicija sjedišta SIP-a BiH koji vama dragi čitatelji dostavljamo u prilogu ovoga feljtona, ograđujući se o autentičnosti tabelarnog prikaza. Postoji mogućnost da informacije nisu točne ili da su zastarjele. Uočena je neproporcionalna zastupljenost srpskih i bošnjačkih kadrova nad hrvatskim. (NASTAVLJA SE…)

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime