Verica Raos (HDZ) predložila je na posljednjoj sjednici makarskog Gradskog vijeća neopozivu ostavku gradonačelnika Tonćija Bilića, no predsjednica GV-a Jagoda Martić je takav prijedlog odbila jer je navodno nije u skladu s propisima.

Provjerili smo je li Jagoda Martić smjela odbiti Vericu Raos i to u Statutu i Poslovniku Grada Makarske te na koji način se može pokrenuti inicijativa za smjenjivanjem gradonačelnika i njegovih suradnika.  Budući da građani sudjeluju u izboru gradonačelnika njega ne može smijeniti GV, već može biti smijenjen referendumom.  Temeljem članka 23. Statuta grada Makarske prijedlog za donošenje odluke o raspisivanju referenduma može temeljem odredaba zakona i ovog Statuta, dati jedna trećina vijećnika, gradonačelnik, većina vijeća mjesnih odbora na području Grada Makarske i 20% ukupnog broja birača  Grada Makarske. Nadalje, temeljem članka 24. Statuta grada Makarske referendum se raspisuje i za opoziv gradonačelnika i njegovih zamjenika, ako raspisivanje referenduma predloži 20% ukupnog broja  birača Grada Makarske. Međutim, temeljem odredbi članka 62. Poslovnika grada Makarske vijećnici mogu postavljati vijećnička pitanja gradonačelniku, zamjenicima gradonačelnika i pročelnicima upravnih tijela u svezi s poslovima iz njihovog djelokruga rada.Pitanja se postavljaju na sjednici Gradskog vijeća prije utvrđivanja dnevnog reda usmeno ili u pisanom obliku posredstvom predsjednika Gradskog vijeća, a vijećnik je dužan navesti kome ga upućuje. Vijećnik može postaviti najviše do tri pitanja na istoj sjednici, a postavljanje svih pitanja može trajati ukupno najduže tri minute. Odgovori na vijećnička pitanja daju se na samoj sjednici, a ako to nije moguće, moraju se navesti razlozi zbog kojih se ne može dati odgovor na samoj sjednici. Odgovor na pojedino postavljeno pitanje u pravilu traje tri minute, a ako je to zbog složenosti pitanja potrebno, odgovor može trajati do pet minuta. Dakle, vjećnica Verica Raos sasvim je legitimno mogla postaviti pitanje ili prijedlog za  na sjednici GV prije utvrđivanja dnevnog reda, a žalosna je činjenica da predsjednica GV Jagoda Martić ne poznaje Poslovnik i Statut grada čijim sjednicama predsjeda.

1 KOMENTAR

 1. Bilten SDP-a Makarska Kronika objavio je tekst u kojem navode da je Verica Raos “Gubitnik tjedna”. Partijski bilten više godina piše klevete i laži kao i njegov financijer Bilić i Bebek, koji slave odlazak Bilića u sabor u Biokovci. Verica Raos zaslužuje da je Predsjednica odlikuje Redom Ante Starčevića za državotvornost.

 2. Majo! Verica se prva i jedina počastila kolačima u Biokovci. Ma šta je ko u odnosu na Vericu? Takva se inteligencija rađa jednom u 200 godina. Nije bolest sve šta boli.

 3. Gospođo Raos, ne posustajte u borbi protiv makarskih tlačitelja.
  Neka Vam pomogne gospodin Šimić jer ste jedino vas dvoje svjetlo u gradskom vijeću.

  • Verica je neškolovana partijašica koja čak ni u onom sistemu nije završila studij.I ona se ojasprila u jadnom Hdz.u.okoristila se prostorima i stanovima a godinama neradi ništa osim što ulaže u želudac.jadno da omladinka predstavlja moralnu vertikalu u nasem otužnon selu

 4. Bit će gusto ovih dana !
  Raskrinkavaju se akteri oko Kauflanda !
  U igru se uključuju ozbiljni igrači sa velikom logistikom !
  Dovoljno je reći da im je ukupan promet (njih 5 ) preko 2 miljarde kuna godišnje-na području Makarske Rivijere !
  Kad ovi uhvate za jaja i počnu zavrtati to opasno boli !
  U posljednjih mjesec dana su na privatne istražitelje ,građevinske eksperte, i vrhunske odvjetnike potrošili preko 100 tisuća kuna .
  Koordiniranom akcijom su danas (zadnji dan za pravomoćnost dozvole za Kaufland) krenule depeše i preporučena ljubavna pisma na adresu Grada .
  Osuđujem se prognozirati da je šansa da Kaufland “prođe” manja od 2% .
  Grad će ovdje doživjeti goru blamažu nego sa odvjetničkim društvom iz Zagreba a vezano za naplatu kazni za parkiranje :
  Ovdje je puno aljkavosti , propusta ,netransparentnosti i vidljivih tragova nezakonitog ponašanja da je to nemoguće povjerovati !
  Vrijedi vidjeti koliko brzo će se BIlić povući i koga će proglasiti za krivca .
  Ovdje se ne može izvlaćiti na način (kad je požutio zemlju kod spomenika) sada isti spomenik želi proglasiti “spomenikom kulture ” ,da bi zajebao investitora .A investitor će se sigurno naplatiti od Grada
  Ovdje će po mom sudu biti situacija :”Budi miran Bobi, u kuću i budi KUCO !

 5. Jadno li si ti “Prosvjetljenje”! Svaki put kada spminjete Vericu trebate joj se pokloniti do zemlje. Gospođa za tebe i dama koja je sve pošteno u životu stekla, radila i radi.Nije krala kao SDP- ovci i HDZ-ovci. Vidi se njeno poštenje i pošteno ponašanje u Vijeću. Da! “Prosvjetljenje” nisi je dostojno spominjati, pametna gospođa može radit sve. Gospođa koja sve što radi pošteno odradi, nisi joj “prosvjetljenje” do koljena, nema ona putera na glavi kao njeni vladari u Biokovci. Možda si je “prosvjetljenje” ti iz svojeg ureda zvao na kolače pa je nisi moga podmitit.Ipak je ona karakterna i inteligentna žena. U pravu si kad kažeš teško da se u 200 g rodi ovaka dobrota i poštenje. Bravo Verice! Bori se za svoj grad i svoje građane koji su ti dali povjerenje vijećnice.

 6. Uz dužno poštoavnje prema Verici Raos, kao prvo, moje je mišljenje da nitko nema pravo ispirati mozak onima koji ne misle kao On. Drugo ne želim nikoga hvaliti ni kuditi bez argumenata. Slažem se Antiša da Verica nije koliko ja znam učestvovala u nikakvom bezakonjua. Htjela bi samo spomenuti, a to je istina da se u njenom materijalnom uspijehu ne smije zanemariti početni Kapital Obotelji Raos-Dean.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime