O fijasku s najmom trgovačkih i ugostiteljskih kućica u Božićnom gradu već smo pisali u nekoliko navrata. Poprilično slab interes potencijalnih zakupaca, Grad Makarska je pokušao popraviti ponovljenim natječajem, no postigli su sasvim drugačiji efekt.

Prema pouzdanim informacijama, mnogi zakupci do danas nemaju potpisan ugovor o najmu kućica s Gradom Makarskom! Nadalje, mnogi od njih koriste dvije kućice, a plaćaju najam samo jedne. Neki su bili tako hrabri pa su uklanjali pregradne zidove unutar kućica i tako ilegalno širili kvadraturu. Primjerice, zakupac „Vrata Biokova“ ima ugovor o najmu kućice br. 21 po cijeni 17.500,00 kuna, a kućicu br.20. koristi bez naknade ili bilo kakvog ugovora. Slično radi i obrt za ugostiteljstvo “KURTOVIĆ” koji je bez ičijeg odobrenja uklonio pregradni zid između kućica br.17. i 18. Najgore od svega što je gradonačelnik Tonći Bilić o ovome informiran te se nedavnim obilaskom Božićnog grada osobno uvjerio u nezakonitosti, no do danas nije ništa poduzeo. Žalosti nebriga gradskih vlasti kada su u pitanju novci poreznih obveznika. Rasipaju se na sve strane, rasprodaju gradsku imovinu, zanemaruju zakone i nije ih briga za naplatu legalnih potzraživanja…

1 KOMENTAR

  1. U Makarskoj, ništa novo? Boli Bilića briga za grad i građane, on se brinuo o Saborskoj fotelji. Dovoljno bi mi ga je bilo kad je kod Hotela Biokovo prije 2.mjeseca bio sajam domačih proizvoda, a On išao o štanda do štanda upoznavao se sa vlasniocima i kupio kesice krasnih, i ne skupih proizvoda, noseći ih kući. Božični grad, nit je njegova junica nit ga boli guzica.

  2. Lijep b bilo kada bi nešto od financiranja u Makarskoj bilo transparetno. Evo podatak za kućice. Poduzeće iz Splita dobilo je Ugovor na način da Grad Makarska naplaćuje 1000 kuna po kućici najam, a to poduzeće 1000 Eura po kućici najam. Toliko o Bilićevoj transparetnosti.

  3. A vidi Maje Milete… ono šta je on dobio, nije nosio doma jer mu žena pravi marmelade. I to odlične. Dao ih je jednom bračnom paru u mom prisustvu tako da iz najpouzdanijeg izvora znam da mu ništa šta ne kupi nije potrebno.

  4. Jadnog li jada. Uvik govna isplivaju na površinu. Koga srbi, taj se češe.
    Kako su makete brodova, kao poklon Gradu, šetale na releciji Bilićeva kuća i nazad u zgradu grada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime