Simpatizeri HDZ-a u Obrovcu sve su glasniji i skladniji u stavu da dugogodišnji gradonačelnik Ante Župan i prijatelj Božidara Kalmete ne bi više trebao podnositi kandidaturu

Anti Županu zamjeraju loše vođenje Grada Obrovca u kojem je samo na privremenom radu, obzirom da zapravo stanuje na Meladi, u Zadru. Liječnik bez liječničke licence, veteran u politici, Ante Župan više nema što novog ponuditi Obrovcu kao što to nije imao ni 2017. godine kada je zahvaljujući autobusima, punim sendvičara iz Srbije dobio potrebnu većinu i ostao gradonačelnik. Uostalom, o sendvičarima svjedoči i pravomoćna presuda po kojoj ništa nitko nije poduzimao zbog prijateljstva sa Božidarom Kalmetom.

Državni ured za reviziju objavio je zanimljive podatke o Anti Županu i njegovom neodgovornom rukovođenju gradom kroz netransparentno poslovanje. Taj isti Ante Župan, a prema službenim podacima revizije, dnevno u prosjeku troši 100 eura na kojekakva putovanja. Imalo bi se o Anti Županu štošta reći, no malo toga što bi kod birača stvorilo pozitivnu percepciju.

Ante Župan nema više podršku obrovačkih HDZ-ovaca

Ni njegove stranačke kolege nemaju riječi hvale za Antu Župana. – Vi znate kako se kod nas u stranci bira kandidat za gradonačelnika i demokracija, vjerujte mi, s time nema baš ništa. Unaprijed se sve dogovori, a onda se formalno glasuje, nerijetko i sa šalabahterom u ruci. Ante Župan nije miljenik obrovačkog HDZ-a i većina nas drži da je zreo za političku mirovinu, a odavno već i u starosnu, kazao nam je jedan istaknuti član obrovačkog HDZ-a.

– Neki od nas su u više navrata pokušali upozoriti Božidara Kalmetu kao županijskog predsjednika stranke da Ante Župan nema više povjerenje ni članova stranke, ni HDZ-ovih birača, ali ni žitelja Obrovca. Nažalost, Božidar Kalmeta ni jednom nije reagirao, kazao nam je jedan HDZ-ov gradski vijećnik.

Slobodan Jurjević – žrtva unutarstranačkih prevrtljivaca?

Prema mišljenju mnogi HDZ-ovaca u Obrovcu, kvalitetan kandidat za gradonačelnika bio bi Slobodan Jurjević, aktualni zamjenik Ante Župana u Gradu Obrovcu. Za njega mnogi kažu da je radišan, kooperativan i da je dobro upoznat sa svim važnijim zbivanjima i trendovima u Obrovcu.

Želje velikog dijela obrovačkih HDZ-ovaca da Slobodan Jurjević bude kandidat za gradonačelnika došle su i do par ljudi bliskih Anti Županu. Slučajnost ili ne, Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa prema dojavi pokreće postupak protiv Slobodana Jurjevića jer Grad Obrovac ima poslovnu suradnju sa tvrtkama Marjur Net d.o.o. i Komunikacije Zadar d.o.o. u vlasništvu Željka Jurjevića, Slobodanovog brata. U pokušaju da se diskreditira Slobodan Jurjević, prijavitelj tvrdi kako je Slobodan Jurjević tu činjenicu trebao prijaviti Povjerenstvu. Ono što je prijavitelj izostavio reći, jest podatak da Grad Obrovac posluje sa tvrtkama u vlasništvu Željka Jurjevića dvadesetak godina, daleko prije nego je Slobodan Jurjević postao zamjenik gradonačelnik. Rekli  bi neki, pametnome dosta.

– Prije nekoliko mjeseci dok su kafići još radili, sjedio sam na terasi jednog ugostiteljskog objekta nedaleko od stana u kojem Ante Župan navodno stanuje. I tako, dok sam ispijao kavu, vidim Antu Župana kako sa luksuznom limuzinom parkira kod kafića i pozdravlja se s vlasnikom te ga pita kad je otvorio jer da nije znao da tu postoji kafić. Nas desetak koji smo to čuli, samo smo se pogledali i nasmijali. Kafić je na tom mjestu već par godina, no Ante Župan to ne može znati jer je više u Zadru nego u Obrovcu, kazao nam je jedan građanin i svojom pričom najbolje ilustrirao koliko je Ante Župan prisutan u gradu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime