Slobodan Jurjević, aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Obrovca suočava se sa ozbiljnim optužbama za navodni sukob interesa

Prema prijavi koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaprimilo, obitelj Jurjević ima velike koristi od Grada Obrovca. Temeljem prijave, donesena je odluka o pokretanju postupka protiv dužnosnika Slobodan Jurjevića jer je propustio obavijestiti navedeno Povjerenstvo kako su tvrtke MARJUR NET d.o.o. i KOMUNIKACIJE  ZADAR d.o.o. zapravo u vlasništvu njegovog brata. Tim dvjema tvrtkama je u razdoblju od početka 2017.godine do kolovoza 2019.godine isplaćeno ukupno 440.512,53 kune.

U prijavi protiv Slobodana Jurjevića, navodi se da je u Gradu Obrovcu zaposlena i njegova sestra, ali kako je to bilo 1997., Povjerenstvo nije našlo zakonske osnove za postupanje.

– U svrhu stjecanja vlastitih saznanja mogućeg sukoba interesa, Povjerenstvo je izvršilo uvid u podatke nadležnog sudskog registra Trgovačkog suda u Zadru, te je utvrdilo da je Željko Jurjević jedini imatelj udjela u trgovačkim društvima KOMUNIKACIJE  ZADAR d.o.o., MBS: 110051567, MARJUR NET d.o.o., MBS: 110011219, nad kojim je otvoren stečajni postupak u prosincu 2018., te do 2014. u trgovačkom društvu MARJUR d.o.o., MBS: 060020536, koji je 16. studenoga 2018. brisan iz sudskog registra. Uvidom u podatke matice rođenih, utvrđeno je da je Željko Jurjević, imatelj navedenih poslovnih udjela, ujedno brat dužnosnika Slobodana  Jurjevića, navode u Povjerenstvu.

Slobodan Jurjević dužan se očitovati o detaljima prijave, a više detalja o odluci Povjerenstva možete vidjeti ispod:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime