Nedavno su HDZ-ovci općine Vrsi na čelu s načelnicom Sandrom Vukić održali završni predizborni skup na kojem je glavni govor održao Ljubo predovan i šokirao mještane.

Naime, njegov govor mnogi su ocijenili kao govor mržnje, a u nastavku prenosimo tekst govora koji je zgrozio javnost:
„Hej zaigrani 60-godišnji politički suparnici puni pohlepe, sebičnosti i zlobe. Gdje će Vam duša zbog tolike laži, lažnog svjedočenja te zločestog i bestidnog nagovaranja poštenih ljudi i omladine na verbalni i svaki drugi napad sadašnje i buduće načelnice Sandre Vukić.

Mislite kao i Vaši očevi. Više puta mislite da je izrečena laž istina, ali ne narod se neda prevariti. Stanovnici iz Vrsi i Poljica poznaju svoje mještane čiji su, od koga su i kakvi su. Narod zna kako vi navigavate, kakvi vjetrovi u vaša jedra pušu i gdje vaš brod plovi, a znate gdje, u provaliju, u ambis bez dna, u podvodne hridi gdje se raspadne i gotovo je. Nema više navigacije, općine, gotovo je s napretkom za Vrsi i Poljica.

To ste vi veliki dobrotvori koje je velika briga za vaše sinove i unuke te njihov boljitak. Najmanje što vam mogu reći je sremite se pokojnih roditelja koji se okreću u grobu što su oni to stvorili i izrodili.

Najbolje vam leži ona engleska kill, destroy- ubiti, uništiti. E pa nećete stari prevaranti zatrovati naše marljive ljude i veći dio naše omladine kojima su poznata vaša spletkarenja.   Vi ste živi mrtvaci, umirajuće duše, ni duša vam neće na nebo, a možda se i varam, možda hoće, ali ravno Sv. Petru.

E dragi moji tamo se poravnavaju računi za laži, obmane i klevete poštenih ljudi. Rastrčali ste se po općini kao čopor gladnih hijena i već dijelite nedostižan plijen.

E pa neće tako moći, izađite sami iz rovova, izmigoljite kao zmije iz dubokih jama i borite se časno i pošteno, a ne slati zavedenu djecu i omladinu na bunkere da izginu. Borite se pošteno kao politički rivali, a ne raditi sačekuše kao Asasini i Zaplotaši.

Poznat je vaš rukopis koji je već odavno ispisan, a vi ste ga svakodnevno slušali i naučili napamet, ali dragi moji učili su i drugi učitelji pošteni i marljivi svoju djecu radu, poštenju i skromnosti.

Svi bi vi u načelnike, ali ja vam savjetujem okrenite se malo iza sebe i pogledajte iz kojeg pravca dolazite. Što ste vi u životu vrijedno, časno i pošteno napravili da bi se mogli dičiti te da vas se po dobru sijeća.

Dokažite da ste baš vi Bogom dan čovjek za mjesto načelnika/načelnice. Zato moji dragi Vršani, Poljičani pamet u glavu, olovku u ruke i zaokružite pravo ime, a to je Sandra Vukić.

Ostavimo se velike politike, poštujmo rad i samo rad i ruke iz kojih jedemo, a ne ih sjeći, čiji je to rukopis, jadne jude.

Zahvaljujem svim dobronamjernim ljudima Poljica, Vrsi i Vama načelnice

Bog blagoslovio Vas i sve nas.

Ljubo Predovan, pok. Ive

Vrsi, 14.05.2017.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime