Sutra se na zadarskom Općinskom sudu nastavlja suđenje u kojem nekadašnji državni tajnik, Zdravko Livaković tuži novinara Hrvoja Bajla za klevetu

Hrvoje Bajlo je kao urednik i vlasnik portala Zadar News 2018. napisao tekst u kojem govori o jednom državnom tajniku kojeg su pretukli ispred hotela „Bastion“. Upravo se Zdravko Livaković prepoznao u tom tekstu i tužio Hrvoja Bajla od kojeg traži 60 tisuća kuna odštete. Evo što je o svemu rekao Hrvoje Bajlo nakon posljednjeg ročišta. – Zdravko Livaković se prepoznao u tom tekstu iako ga nitko imenom nije spomenuo. Zapravo se radi o manevru Livakovića kako bih ja manje pisao o aferama u koje je on duboko umiješan. On je u posljednje dvije godine kontaktirao nekoliko mojih poznanika i tražio od njih da ‘zakopamo ratnu sjekiru’, međutim, ja samo radim svoj posao. Nisam mu se ispričao niti ću mu se ispričati. S takvima nema razgovora niti se takvima treba ispričavati za bilo što. Najpoštenije bi bilo da se on ispriča hrvatskom narodu i vrati novce za koje USKOK tvrdi da su ukradene građanima, kazao je Bajlo.

Na prošlom ročištu je Zdravko Livaković putem svog odvjetnika zatražio ispriku od Hrvoja Bajla. Ne da mu se Hrvoje Bajlo nije ispričao već ga je oslovljavao sa „uskočki optuženiče“ zbog čega je Livaković negodovao. – Otužno i žalosno je da se novinarima sudi zbog tekstova koje nisu napisali. Pazite tko je odlučio tužiti mene kao novinara, USKOK-ov optuženik za pljačku državnog novca Zdravko Livaković. To je nečuveno, otužno i tragično. Smiješno je da se meni sudi zbog teksta koji nisam napisao, a USKOK-ov optuženik se našao prepoznat u njemu. Nadam se tužitelj na sudu sutra konačno, kad se već našao prepoznat, reći i meni i sucu tko ga je i kada točno pretukao ispred Bastiona, kazao je Bajlo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime