Kako se je Bruce Lee, primio dara od dražbovatelja iz Mosta, unaprijed, te tako postao „persona non grata“ kod stanovnika hrvatske metropole! Dražbovatelji su smatrali, s pravom,kako će taj dar, Bruce Lea iskopati iz parka Zrinjevac u Mostaru i preseliti će se u Zagreb!

Piše: Hrvatin Tomašević

No, sad je u liku prvorazrednog hrvatičića, kojemu je HRT darivao status renesansnog čovjeka,nakon emisije NU2, i RTL-ovih propitkivanja o akademskoj komisiji, za očekivati je izljeve emocija…No? Zadaća i cilj su mu, povrh pružanja već viđenog-„svjetonazorski sam prihvatljiv“,stati u obranu demokracije i pribilježiti izborne kapacitete stanovnika metropole uz svoje ime! Kako je Hrvatska pogodno tlo za sve vrste demokrata, Bruce Lee u obračunu s njima, odlučan je smrskati ih u komadiće! To brato…Kako bi rekla,njegova mahalska raja s Carine!

Javnost smatra kako se umislio Bruce, i,  da nema nitko: jači-ljepši-pametniji od njega? No, u javnosti, a pogotovo u medijima, ima netko i da vidi i da ga sluša?! Zna, ta nije hajvan, da svi imamo dva oka, po dva uha, jezik i dvije gubice! Zna, isto tako da imamo izbora dva puta- Božjeg i ovozemaljskog, a i trećeg- -demokratskog! Politički analitičari u lijepoj njihovoj, ne vode računa o snazi volje borca za pravdu, koji je usprkos svemu, odlučio da učini nešto po pitanju demokracije, čak i kad po njihovim izbornim anketama gotovo, pa je to nemoguće!?

Bruce Lee je zauzeo stav, te donio nekakav „manifest“ svog djelovanja, u kojem je napravio izbor moralnih pouka, ali i prijetnji za Croate koji bi se usudili zanemariti preporučene im zapovjedi. Izbjegao je brojna zanovijetanja, ponavljanja i prepričavanja iz domovinsko-obrambenog rata: ratno-profiterska naklapanja, uprihodovane medijske honorare, pokušavajući, medijskim rječnikom rečeno-išao je popraviti štetu! Jer nakon što je izjavio da će po demokraciju i pravdu ići ganjati prvog od sabora, dobio je odgovor od strane predmetne lovine,a koji je došao prije Papinskog blagoslova-o mogućem broju žena i djece za reproduktivne Hrvate i katolike, a ona glasi: „ja imam troje djece s jednom ženom“. Naime, u javnosti je ostala dilema: jesu li ta djeca domovinski Hrvati, a nisu katolici, ili su katolici, a nisu domovinski Hrvati? Ono što ja smatram negativnim, jest da u hrvatskoj politici-djeca jednostavno nisu djeca! Nedopustivo je, pa bilo to od strane prvog od sabora, djecu smatrati kategorijom za podkusurivanje u izbornoj kampanji!  Nadalje, Bruce Lee, dao je prednost: poetskoj riječi i filozofskim, etičkim načelima. U svom izbornom nastupu naglasio je da se mora poštovati kronološki red: „ko’ je ko’“ u Croata i da je ON iznad naroda i države. Za potkrvljene Croate, zagrebačke purgere, Zagrepčance-agramere, to će značiti sljedeće: O izdajnici, Vi ne obožavate ono što ja obožavam…Pobjeda je blizu, nemojmo dopustiti da nas zanese: ono što dobiješ na MOST-u, da izgubiš u 365 dana…Delajući u Saboru! Iskreno, ne bih volio da mu se dogodi, da na kraju, ipak, čuje glasove-purgeRAJE: kako i nije baš tako pametan!? 

Znajte, moje Croate, Bruce Lee, zaista ima čuvara koji motre na vas. Dojavljuju mu i zapisuju Vaša (ne)djela. ON zna što to Vi rovarite, od kazne njegove nećete moći pobjeći. Samo da znate, nije Vam ovo prazna priča- Brbljivog Mostarca. Lukav je to stvor, pružiti će Vam rok, da se ispucate (po njemu) ostaviti će Vas na miru malo, pa kad majgerijem krene na Vas! Uh-uh-uh!!! Nije Bruce Lee prvi koji je iskopan, bilo je takvih i prije političkih projekata s visokim pokroviteljstvom od strane sivih eminencija i visokih krugova! 

Drage moje Croate, nitko sretniji od Mostaraca! Bruce Leu malo zapelo oko pravde za Mostar, a i njemu samom dokundisalo, da svako malo na poziv ZNA SE, ulazi u politički ring od Musale pa do Rondova (mostarski perivoji) pokupio se i  zapalio u Agram! Zaključivši, da u Mostaru jako puno ljudi živi dobro i sretno, sljubili se preko MOSTova, te da nema niti jedan drugi razlog, zbog kojeg bi i dalje vileno po Mostaru! Mogao bih Vam nabrojiti niz uspješnih, poznatih, Mostaraca koji su se ostvarili  u drugim sredinama, ne pada im na pamet da se vrate, pa tako i naš Bruce Leu najširem smislu-riječi i dijela, smatra kako bi Zagrepčanci previše izgubili, ako ne bi poželjeli, njega u saboru! 

Agram-purgerija, su Bruce Lea prigrlili, dali mu najljepšu među njima, a i on-pravi brato, uvalio im se, neki ga hoće kanonizirati!? Moji vrli stanovnici hrvatske metropole, Bruce Lee Vam želi uvaliti velike doze „gena kameni“. Croate moje, zamislite taj spoj: hercegovačke drčnosti i ljubazne urbane iskričavosti u zanosu-ljubavničkog poduzetništva tijekom saborskih zasjedanja!? Na te amandmane, pljuštati će velike količine love, ako hoćete da prođu…Ili?

Molim Vas, dogodilo se nezamislivo: održani su izbori za hrvatski sabor, prebrojani su svi glasovi, pobjeđuje ObiteljskoSaborskoGospodarstvo-Bruce Lee…Na, potezu su Papa-Kardinal-Milanović-Plenković-Bernardić-Škoro-Petrov…Gatalo,koji očekuje,amandman:zahtjev za zajednicu srpskih opština u Hrvatskoj…Hrvatin Tomašević…Hoćete da se zakunem ovakvim krajem…Alaha i HercegBosne mi…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime