Bepo Srzić, generalni direktor dioničkog društva Hoteli Makarska
Bepo Srzić, generalni direktor dioničkog društva Hoteli Makarska

Hoteli Makarska d.d. kao tvrtka u većinskom vlasništvu države u posljednje tri godine realizirala je uz podršku Nadzornog odbora strateške investicije.

Izgrađen je panoramski lift , welnes i polivalentne, banket – kongresne dvorane, podzemna garaža hotela Dalmacija… Na prvi pogled čini se kako Hoteli Makarska plivaju u novcu i viškove usmjeravaju u nove profitabilne projekte nakon čije realizacije će u blagajni biti još više novaca. No, postoji i druga strana medalje. Je li mudro bilo donijeti odluku o panoramskom liftu vrijednom oko 5 milijuna kuna te izgradnji podzemne garaže vrijedne gotovo 15 milijuna kuna? Problem ovih investicija leži u činjenici što pr. panoramski lift nema komunikaciju sa podzemnom garažom što predstavlja investicijski promašaj. Profesor splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije s kojim smo razgovarali ističe kako su dva postojeća lifta u sklopu hotela Dalmacija bila sasvim dovoljna te ih je možda trebalo rekonstruirati.
– Po meni je nepromišljeno potrošiti 20-tak milijuna kuna i nepovezati panoramski lift sa garažama razine -2, a istovremeno  trošiti novac na rekonstrukciju welnessa, ističe ovaj profesor. Kazao nam je i to da je očito došlo do greške u koracima planiranja pojašnjavajući da se tu očito radi o improviziranom šlamperaju lokalnih političara i državnih uhljeba.

Svako od 88 parkirnih mjesta u ovoj podzemnoj garaži koštalo je više od 165 tisuća kuna
Svako od 88 parkirnih mjesta u ovoj podzemnoj garaži koštalo je više od 165 tisuća kuna

Obzirom da država prodaje poduzeće Hoteli Makarska d.d. za nekih 200 milijuna kuna, za pretpostaviti je da će novi vlasnici naići na veliki nered i kreditna zaduženja. Tko će pr. novim vlasnicima objasniti da je svako od ukupno 88 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži hotela Dalmacija koštalo više od 165 tisuća kuna?! Vrlo vjerojatno u Hrvatskoj i šire ne postoji ni jedan privatnik koji bi dao toliko novaca za podzemnu garažu.

1 KOMENTAR

  1. imati u sebi patološku zloču i plus biti patološki lažljivac je zbilja raritet i za hrvatske prilike .. Dragičevička drži se tračeva i podmetanja ,to ti puno bolje leži.Nisi ti Ružica Mikačić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime