Kao što smo prvi ekskluzivno i objavili (http://www.mega-media.hr/uskok-i-dorh-istrazuju-zadarski-gortan/) da tvrtku „Gortan građenje“ istražuju USKOK i DORH, danas donosimo nastavak još jedne mafijaško-koruptivne priče iz Zadra.

Stečaju tvrtke čiji su radnici izgradili elitno stambeno-poslovno naselje na bivšem TIZ-u ne nazire se kraj, a za to je jedan od najzaslužnijih njihov pravni zastupnik Vedran Uranija, sindikalist o čijem smo „šlamperaju“ već izvještavali (http://www.mega-media.hr/komentar-modus-operandi-vedrana-uranije/). Vedran Uranija je zapravo u svojevrsnom sukobu interesa jer je sklopio pakt sa onima koji su dobrim dijelom i skrivili stečaj ovog građevinskog poduzeća. Jedna od zanimljivijih epizoda u slučaju Gortan građenja je i činjenica da formalni vlasnik Zdravko Galić nije mogao isplaćivati plaće za osamdesetak radnika, a novaca na računu nije bilo jer ih nije uplatio Reno Sinovčić koji je tu tvrtku angažirao na radovima izgradnje poslovne zgrade kod Kauflanda. U to vrijeme Vedran Uranija po svom običaju najavljuje prosvjede, štrajkove, kaznene prijave i zapravo vuče za nos opljačkane radnike od kojih dobar dio to ni dan danas ne shvaća. Potom iz rukava izvlači adut prema kojem će onaj zbog kojeg radnici nemaju za kruh, dakle, Reno Sinovčić, spasiti sve uplatom šest milijuna kuna zaostalih plaća. Djelomično Sinovčić i ispunjava obećano, no do danas 30-tak radnika još nije namirilo svoja potraživanja od Sinovčića. Apsurdna, gotovo bolesna atmosfera u kojoj Uranija maže oči radnicima i s jedne strane zastupa njihove interesa kosi se sa političkom suradnjom u kojoj, zahvaljujući Sinovčiću, Uranija postaje zadarski gradski vijećnik. Da čovjek ne povjeruje!
Stvar je još gora kada je poznato da je tvrtkom Gortan građenje upravljala mafijaška hobotnica (tako barem iskazuju brojni svjedoci) što zapravo navodi na zaključak da Vedran Uranija nije samo u sukobu interesa već da surađuje s mafijom!  (TIJEKOM DANA OBJAVLJUJEMO TKO SU TAJNI SUVLASNICI GORTANA…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime