Kad Zdravko Livaković parkira, policija ga u širokom luku zaobilazi

0

Bivši državni tajnik Zdravko Livaković još je jednom demonstrirano bahato i nezakonito ponašanje. Kad si lokalni šerif, onda nisi obični smrtnik, pa te se pravila i propisi ne tiču.

Ne samo da ih sam kršiš, već te i državni aparat u tomu štiti kao Indija svetu kravu. Sa svojim Audijem S5 dovezao se Zdravko ispred hotela Bastion i parkirao onako kako mu je bilo najzgodnije – malo na kolnik, malo na zelenu površinu, malo na prometnicu… Pješaci su ga obilazili tako da su bili primorani hodati posred ceste, ali začudo – policija nije reagirala. Fotografiju (i tekst) koja potvrđuje rečeno na redakcijski nam je e-mail poslala nezadovoljna građanka, a iste fotografije tijekom dana na svom Facebook profilu je objavio poznati novinar Denis Latin. „Livaković se opet bahati i parkira na desnu stranu Bedema iako je uredbom Grada Zadra svaki auto koji je parkiran na desnoj strani automatski uklonjen od strane pauk službe, pa ih ovdje više i nema. Izuzev Livakovićevog automobila koji je svaki dan parkiran na trotoaru gdje ne mogu prolaziti invalidi u kolicima. Kao što se vidi na slici ljudi idu cestom i riskiraju da ih netko ne pokupi na ionako brzom dijelu Bedema. Ja više ne znam kome se obratiti. Zvali smo policiju i nisu mu htjeli dignuti auto iako po zakonu moraju“.

Bahatost iznad svega

Prije točno godinu dana, u svibnju 2014. portal ZDNews.hr objavio je identičnu priču. No, prije ZDNews.hr-a, podsjetimo također i na Livakovićevo bahaćenje iz 2013. godine. Naime, tada je portal Zadardanas objavio tekst s naslovom “IZNAD ZAKONA: Pogledajte kako se bahati Zdravko Livaković”, međutim, iz nekog razloga isti link je nakon nešto više od dvije godine uklonjen, a spomen na njega ostao je samo na Facebook stranici “Zadar je u srcu mome” gdje je link na uklonjeni članak objavljen 6. veljače 2013. Tada je u tekstu pisalo, a što je i vidljivo iz priložene fotografije, kako je Livaković parkirao na kolnik. U tekstu je stajao i podatak kako je svojim automobilom Livaković zagradio prolaz invalidnoj osobi, ali i kako policija, baš kao i jučerašnjem slučaju – nije reagirala. Dokaz je to da se Livaković nije iz puke nužde ili ne razmišljajući baš ovoga dana parkirao na zabranjeno mjesto. To je unatoč zakonskoj zabrani, upozorenju na nedolično ponašanje i činjenici da se tako što drugima ne prašta, njegova već ustaljena praksa. (mediapress.hr)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime