U organizaciji Makarske zajednice športskih udruga na tradicionalnoj svečanosti održanoj u četvrtak u hotelu Biokovo dodijeljene su nagrade i priznanja za najboljim sportašima Makarske koji su obilježili 2019. godinu. U ulozi domaćina priredbu je vodila Žana Šulenta, a započela je izvedbom hrvatske himne koju je otpjevala klapa Srdela

Za najbolju sportašicu Makarske u 2019. godini izabrana je Klara Andrijaševič (AK “Sveti Marko”) koja je i u dvije prethodne godine bila najbolja. Klara je državna reprezentativka, a proglašena je za najbolju atletičarku za mlađe juniore od strane AS Hrvatske.

Igor Osredkar (MNK “Novo vrijeme Apfel”) proglašen je najboljim sportašem grada podno Biokova u 2019. godini. Osredkar je jedan od najboljih igrača Novog vremena koji su drugu godinu zaredom malonogometni prvaci Hrvatske, a uz to je i dugogodišnji futsal reprezentativac Slovenije.

Priznanje za sportske nade godine dobili su Šime Žilić (VK “Galeb MR”), Leo Vranješ (SRU “ARKA”), Anđela Kristina Selak (ŽRK “Hoteli Makarska”), Helena Glavina (VK “Biokovo”) te Marko Brkušić i Jure Čović (VK ‘Biokovo”).

Novo vrijeme Apfel je najbolja sportska udruga – momčad za 2019. godinu. Osim što su aktualni prvaci Hrvatske na završnici Lige prvaka u ruskom Tyumenu osvojili su treće mjesto u svojoj grupi s četiri osvojena boda. A ti rezultati donijeli su im deveto mjesto na UEFA rang listi.

Za najboljeg stručnog djelatnika-trenera godine na izmaku izabran je Petar Talajić (HNK Zmaj). Talajić je trener kadeta Zmaja s kojima je u prvenstvu i u kup natjecanju postigao zapažene rezultate.

Nagrada za životno djelo pripala je Ivi Vuziju (JK “Makarska 1968″). Ivo je svoj cijeli život posvetio judu, osim što je bio sjajan borac odgojio je plejadu vrsnih judaša u makarskim klubovima.

Posthumna priznanja dobili su Tihomir Tiho Puharić (HNK “Zmaj”), Joško Rubeša (JK “Bura”), Ivan Babić-Tašo (RK “Makarska rivijera”) i Severin Grimani (HNK “Zmaj”) koji su dali velik doprinos razvoju sporta u Makarskoj.

Nagrade za obljetnice dobili su PD “Biokovo” (90), JK Bura (70), AK “Makarska” (60), MNK “Novo vrijeme Apfel” (40), BK “Makarska” (25), ŽRK “Hoteli Makarska” (25), KBK “Mawashi” (20), SRU “Arka” (10).

Nagrade i priznanja dodijelili su pročelnik ureda za društvene djelatnosti Makarske Dražen Kuzmanić, Marina Andačić Krivić, savjetnica u Odjelu društvenih djelatnosti, Miroslav Urlić, predsjednik ZŠUGM, zamjenica predsjednika Andrea Alemani, članovi Izvršnog odbora Ivan Rašić, Stjepko Vodanović i Matko Milunović.

Na kraju se predsjednik ZŠUGM Miroslav Urlić zahvalio svim laureatima. Očekuje da će ove nagrade biti podstrek svim sportašima Makarske u ustrajnom treniraju kako bi jednom i oni zaslužili ovakva priznanja.

Klara Andrijašević: – Ova nagrada mi je veliki poticaj za daljnje treniranje, a treći put zaredom biti najbolja sportašica Makarske je velika čast i zadovoljstvo. Zahvaljujem se ZSU na nagradi te se nadam da će ovaj niz biti nastavljen. Nadam se da ću u 2020. biti još uspješnija i nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u srpnju iduće godine.

Igor Osredkar: – Ova nagrada mi je jedna od najdražih u životu, a posebno stoga što sam ju osvojio kao stranac. Nastojat ću i ubuduće davati veliki doprinos klubu, za ovu nagradu također su zaslužni i moji suigrači. Danas sam najsretniji čovjek u Makarskoj i u Litiju (Slovenija).(MAKARSKA.HR)

1 KOMENTAR

  1. Evo moja jedna sugestija.Molio bih vas da ubuduce clanke s portala Makarsko primorja ne kopirate jer doticni clan uprave HRNK Zmaja,Jakov Kovacevic,bivsi clan SKJ namjerno izostavlja prefiks “Radnicki” da bi se uvuka u g…cu vodstvu partije koje je sad clan.
    Zmaj je oduvik bio Radnicki klub a u zadnje vrime bi mogli dodati i slovo U jer je postao “Uhljebnicki”.Zahvaljujem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime