Ovog vikenda u Zagrebu na stadionu Mladost održano je Seniorsko Prvenstvo Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Na natjecanju su mogli nastupiti samo atletičari koji su ispunili normu za nastup

Grad Makarsku i atletski klub Sveti Marko predstavljala je naša najbolja atletičarka Klara Andrijašević. Ovo natjecanje je ujedno i najvažnije  natjecanje sezone. Klara je tu priliku iskoristila na najbolji mogući način. Klara je ponovila uspjeh iz 2018. godine kada se upisala u povijest Hrvatske atletike kao najmlađa atletičarka koja je postala seniorska prvakinja. U utrci na 1500 metara Klara je pokazala da idalje vlada ovom disciplinom, te se okrunivši zlatnom medaljom sjela na tron srednje pruge u Hrvatskoj. 

Drugog dana natjecanja u utrci na 3000 metara Klara koja drži rekord Hrvatske za mlađe juniorke zauzela je vrhunsko treće mjesto iza olimpijke Bojane Bjeljac i seniorske rekorderke na 3000 metara sa zaprekama Kristine Hendel. Klara je tako zaokružila svoju kolekciju medalja sa državnih prvenstava na ne malih 30 medalja. A sa ovom rezultatima Klara je dobila poziv za seniorsku reprezentaciju za Seniorsko Balkansko prvenstvo koje će se održati u Rumunjskoj. Klari će to biti 4. nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime