„Na Drini ćuprija“, povijesni je roman Ive Andrića za kojega je 1961. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost. Most nam simbolizira čvrstoću, neprolaznost i postojanost usprkos svim nepogodama.

Oko njega se bazira život svih stanovnika Višegrada i uže okolice. U usporedbi s mostom ljudski vijek je kratak i beznačajan te se to ističe u čestim i pomno izabranim trenutcima ljudske nevolje. Most kao njemi svjedok pamti prividno slaganje različitih kultura, vjera i naroda, dok među njima vlada antagonizam. Most je nepromjenjiva, postojana vječna točka na kojoj se napetosti i komešanje što rađaju sukobe osjeća i vidi jasnije nego drugdje. vladaAntagonizam svjesnog i nesvjesnog dijela osobe ima bitnu ulogu u teorijskim objašnjenjima ponašanja. Odnos između svjesnog i nesvjesnog u čovjeku nije paralelan i neutralan već neposredno antagonistički. Božo Petrov u ulozi mesije u pomno izabranim trenutcima nevolje za hrvatski narod odlučio se na politiku s projektom nazvani Most. Planirajući osvojiti dva do tri saborska mandata, tolika nevolja bi kod naroda da Most na čelu s Božom Petrovim osvoji devetnaest saborskih manadata. uhljeb1Danas nakon zauzimanja najodgovornijih pozicija u državi, nevolja zahvatila Božu i njegove suradnike u nedostatku istomišljenika. Božo je svjestan da je dobio povjerenje građana ali ne zna točno koji su to građani. Imenovanjem ministara, zamjenika i pomoćnika kontrirajući HDZ u, Božo Petrov u svojoj kvoti Mosta na odgovornim funkcijama ostavlja Milanovićev kadar.

„U ime blokiranih građana Hrvatske, u ime švicaraca, u ime žrtava austrijskih zadruga, u ime radnika uništenih predstečajnim nagodbama šokirani smo reizborom Renate Duke za pomoćnicu novog ministra pravosuđa te izražavamo snažno neslaganje takvom odlukom. Znate li ministre Šprlja koliko je loših zakona donijelo tijelo bivšeg Ministarstva pravosuđa u kojem je Renata Duka bila desna ruka? Zar MOST nema stručnjaka? Ministarstvo pravosuđa je ministarstvo koje treba temeljito resetirati ako građani ove zemlje misle imati nadu u bolje zakone. Stoga pomoćnica bivšeg ministra ne bi trebala postati pomoćnica novog ministra jer tada ne vidimo da će doći do reformi. Reforma znači promjena, zar ne? Ne status quo. Zar je novi ministar pravosuđa iz redova MOST-a već zaboravio svo zlo koje je Ministarstvo pravosuđa u protekle četiri godine nanijelo Hrvatskoj i brojnim žrtvama pravosuđa? 320.000 blokiranih građana uništenih lošim Ovršnim zakonom iz kojeg je pomoćnica ministra izbacila mogućnost zastare pa osudila dužnika da izgubi jedini krov nad glavom ako ( možda) pred devet godina zaboravio platiti 20 kuna telefona? Kako žrtve lošeg hrvatskog pravosuđa mogu vjerovati u najavljene reforme pravosuđa ako novi ministar za svoju desnu ruku ostavlja osobu iz tima koji su Ministarstvo pravosuđa u Hrvatskoj srozala na niske grane...... Ministre Ante Šprlje molimo vas da preispitate svoju odluku'', navodi Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani.
„U ime blokiranih građana Hrvatske, u ime švicaraca, u ime žrtava austrijskih zadruga, u ime radnika uništenih predstečajnim nagodbama šokirani smo reizborom Renate Duke za pomoćnicu novog ministra pravosuđa te izražavamo snažno neslaganje takvom odlukom. Znate li ministre Šprlja koliko je loših zakona donijelo tijelo bivšeg Ministarstva pravosuđa u kojem je Renata Duka bila desna ruka? Zar MOST nema stručnjaka? Ministarstvo pravosuđa je ministarstvo koje treba temeljito resetirati ako građani ove zemlje misle imati nadu u bolje zakone. Stoga pomoćnica bivšeg ministra ne bi trebala postati pomoćnica novog ministra jer tada ne vidimo da će doći do reformi. Reforma znači promjena, zar ne? Ne status quo. Zar je novi ministar pravosuđa iz redova MOST-a već zaboravio svo zlo koje je Ministarstvo pravosuđa u protekle četiri godine nanijelo Hrvatskoj i brojnim žrtvama pravosuđa? 320.000 blokiranih građana uništenih lošim Ovršnim zakonom iz kojeg je pomoćnica ministra izbacila mogućnost zastare pa osudila dužnika da izgubi jedini krov nad glavom ako ( možda) pred devet godina zaboravio platiti 20 kuna telefona? Kako žrtve lošeg hrvatskog pravosuđa mogu vjerovati u najavljene reforme pravosuđa ako novi ministar za svoju desnu ruku ostavlja osobu iz tima koji su Ministarstvo pravosuđa u Hrvatskoj srozala na niske grane…… Ministre Ante Šprlje molimo vas da preispitate svoju odluku”, navodi Mario Strinavić, glavni tajnik Udruge Blokirani.

Ministar Dobrović iz Mosta ostavlja za pomoćnicu Lidiju Runko  Lutenberger. Žena s pedigreom. Otac se dokazao na Golom Otoku, a ujak Popić 90-ih bio je predsjednik SDSS-a. U Ministarstvu pravosuđa  pomoćnice ministra Šprlje ostaju Renata Duka i Ivan Crnčec koji je se iskazao u izradi zakona Lex Perković, iskusan pravnik radio je u Uredu za suradnju s Haškim sudom, kao Josipovićev kandidat, kao i bivši ministar Orsat Miljanić. Ministar Šprlje u ministarstvo je doveo kao eksperta svoju školsku prijateljicu iz Splita Maju Grubišin, koja je za vrijeme izbora bila na listi Pametno. U Šprljin kabinet u prvom tjednu mandata zaposlena je Lidija Zajec, djevojka s večernjom školom, sumnjiva morala?  Udruga Blokirani je u svom priopćenju iskazala nezadovoljstvo izborom pomoćnice ministra pravosuđa te od njega zahtijevaju brzu promjenu odluke.

Most simbolizira postojanost i čvrstoću bez obzira na nepogode. U politici danas svjedoci smo da Most simbolizira prelazak Milanovićevih kadrova u okrilje Petrova i njegovih suradnika. Postoji nekoliko pitanja na koja do danas nema odgovora;  Da li je Most prezentirao stvarno stanje u financiranju svoje kampanje?
Da li Most vraća dug preuzimajući kadrove SDP-a , SDSS-a i dr.?
Zašto Most podržava Ranka Ostojića, koji će u budućnosti zahvaljujući Mostu nadzirati ono što je zaribao?
To ostaje nerješena  zagonetka oko praćenja Bože Petrova…
HDZ-ovci za Most tvrde da su njihov križ, građani tvrde da se Most pretvorio u Ćupriju. Činjenica da naredne četiri godine građani ne mogu očekivati nikakve reforme, nastavlja se tradicija trošenja iznuđenog novca hrvatskih građana, čime se promiču uhljebničke nekulture Mostovaca i SDP-ovaca.

1 KOMENTAR

  1. Svakom iole informiranom građaninu je bil odmah jasno što nam se sprema kada je Most uvjetovao koalicijske odnose s HDZ om da preuzme ministrastva policije i pravosuđa. Dva ključna resora za reforme. Time su otkrili karte da iza Mista stoje oni koji su im javno dali pidršku, Gregorić, Roglić i dr. glasnogovornici Josipovića, Mesića. Oni su nam poznati kao zaštitnici udbe. Petrov očito ima veliku falingu, drži oligarhija psihijatra za jaja. Mora slušati, inače će ga kompromitirati da će sagnute glave do kraja života hodati. Opet prevara naroda, hrvatske države. Treba se što prije pripremit za nove izbore. Na jesen, do rada će i HDZ očistiti svoje redove na izborima i zbiti glave do pobjede!

  2. U ovakvim situacijama kao što su sa Mostom treba pod ODMAH razvrgnuti takozvani “sporazum o suradnji”,predsjednica neka raspiše nove izbore.Naravno u takovom slučaju Most bi zacementirao svoje mandate na 0% i nebi prošli izborni prag ili neka idu sa sdp=exs yu partijom.Dosta više i kenjanja od ovog Karamarka i podilaženju Petrovu i njegovoj komunističkoj okolini .Stani malo debilu od karamarka i reci više dposta,a ne da ti se u vlas uvlače milančetovi kdrovi i zagorčavaju život.
    Svi smo svjesni da Most i Božo Petrov nemaju više kadrova od onih što su bili na listama.Pa sad kad trebaju sastaviti ministarstva koja su dbili nemaju za njih kadrove.
    Raskinuti sporazum i na nove izbore-ODMAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Petrov je nedavno izjavio da ćemo vidjeti tko je Šprlje. Čitam i sve si mislim pametan je taj Šprlje, kada je uvidio da od pravnika koji ga okružuju nema nikakve koristi, u kabinet zaposlio spomenutu Lidiju Zajec, djevojku sa večernjom školom. Očito da je pametna kada nadskočila je pravnike i završila u kabinetu, valjda kao savjetnica koja će nesposobne pravnike naučiti poslu. Svaka joj čast uspjela se probiti i nametnuti kao bolja opcija iako ima samo večernju školu. Očito je da posjeduje urođenu inteligenciju za samoodržanje i napredovanje u maloj bari sa puno velikih krokodila.

  4. Jel to ova Lidija Zajec (Dundić) ????
    Falcifikat…hahhahaha, dolijala lija….zamjerila se nekome opaka pa je nagazili i raskrinkali….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime