Kako nadahnuto… Naslovi puni ushita: Dogovoreni izbori za grad Mostar! Kako god…Vala ću i ja, biti nadahnut-dogovorom i ponuditi već unaprijed znan rezultat podijele mandata-unutar gradskog vijeća grada Mostara! Pod međunarodnoj scenarističkoj podjeli uloga, na dobre momke iz HDZeaa i eSDAaaa, dogovoreni rezultat izbornog procesa će ispasti, nekako ovako: HDZe 12 vijećnika, SDA 10 vijećnika, SDPe 3 vijećnika, SBB 3 vijećnika, Republikanci 2 vijećnika, DF 2 vijećnika, HDZ 1990 1 vijećnik, PMP 1 vijećnik, Srbi 1 vijećnik…Što bi odgovaralo nacionalnom sastavu: 18 Bošnjaka, 15 Hrvata, 1 iz reda ostalih i 1 iz reda srpskog naroda… Objesite me za muda na Musali…Ne bude li…

Piše: Hrvatin Tomašević

Ovakav rezultat, dogovorenih, narednih demokratskih izbora u Mostaru, najviše će obradovati međunarodnjake! Napokon, okončana je politička drama… Ali okomog! Ushićenje i radost, postignutim dogovorom ne kriju, s distance, virološki nacionalni mališani iz HDZea i eSDAaa! Ostali, politički takmaci, osim SBBea, ostati će ispod bilo kakva utjecaja, na mogući nastavak stanja negativnosti-po građanstvu u sužnjistvu! Dogovoreni izborni proces, koji se odvija u funkciji zadržavanja-stanja negativnosti, i, trošenja javnog novca-gradskog buđeta po Neretvi, biti će podržan i kroz predizborne kampanje, dobrih momaka iz scenarija međunarodnjaka! Zna se…Alaha i HercegBosne mi, kako drugačije! Naravno, izborni programi, koji biti će ponuđeni, neće imati obavezajući karakter niti odgovornost, za već, unaprijed dogovoreno, između obala i brda, s obe strane gradskih područja, koje dijeli Neretva! Kad bi samo, antifašisti imali muda, te udarajući šakom o stol, graknuli: Neretva ima samo jednu obalu…

Dakako, usta na usta-kapljično, HDZe i eSDAaa, izbore stavljaju u poveznicu prihvatljivosti njihova načina vladanja, i, sprege s interesima gradoždera, a protivno interesima naroda i građana, odnosno, pojedinih lokalnih zajednica, koje su ugrožene dosadašnjim korupcijskim Ljubo&company upravljanjem! Ne sumnjam, svu podršku ovako dogovorenom procesu, između ostalog, koji oni provode, dati će međunarodnjaci, kao jednom od najvažnijih događaja, za demokratski ustroj grada Mostara! Dogovoreni izbori, u samom svom nazivu i sadržaju, nisu ni slobodni, zamislite, višestranački jesu, niti su demokratski! Dogoditi, ponajprije će se, radi dobivanja „demokratskog“ legitimnog predstavljanja pripadnika HDZea i eSDAaa i njihovih gradoždera i za neometano daljnje potapanje i iseljavanje iz urbanog područja i zajednice pod nazivom grad-Mostar! Manje-više, nikoga ne boli kurac-tko predstavlja većinu malih-krivih Hrvata, pa i Bošnjaka-Srba-Ostalih-nepripadnika virološkog saveza nacionalnih mališana iz državotvornih stranaka HDZa i eSDAaa! Koji institut legitimnosti i legalnosti je određen za njih? Naime, u ovako kapljično-usta na usta političkoj ljubavi dualizma:dvije obale-dva brda(podveležje i goranci)-dva lidera-dvije stranke-dvije „elite“, izbori samo su draperija na sceni tragedije, koja je stanjem negativnosti zaogrnula grad Mostar!

Ljudska zajednica koja živi, više preživljava-malo ih je zaposleno, na urbanom području, koje obuhvata grad Mostar, ne uzima se ozbiljno, kad je u pitanju sloboda volje izbora, nego, već unaprijed: kapljično-usta na usta, usprkos koroni, poduzetno stisnuti jedni uz druge, pripadnici stožerno-obrezane političke ujdurme, izvršavaju izbornu zadaću, iz uspostavljene usluge-volje svojih vrhovnih vođa!

Ovo kazivanje, za one-koji budu se odlučili da pročitaju, ima ambiciju da savjetuje, neke nezavisne pojedince i liste, da se usude smatrati se ravnopravnim članovima urbane zajednice, koja obuhvaća grad Mostar! Podsjetio bih ih, da ne zanemare, onaj veliki broj malih-krivih Hrvata, dakako, i, Bošnjaka kao i Srba, skupa s Ostalim, te pristupe temeljnoj instituciji legitimnog i legalnog predstavljanja i uspostavljanja-slobodne volje izbora!!!       

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime