Nakon što smo prvi ekskluzivno objavili kako je nekadašnji ravnatelj NP Paklenica Zlatko Marasović podnio kaznenu prijavu protiv samoga sebe, a zbog skandaloznog odustajanja od kaznenog progona protiv Zorana Šikića, javio se sam Šikić

Podsjećamo, Zoran Šikić je godinama peglao tuđu karticu i tako oštetio NP Paklenica za nešto više od 57 tisuća kuna. Zbog svojih nezakonitih postupaka je i osuđen na godinu dana zatvora odnosno tri godine uvjetno da bio onda općinski državni odvjetnik u Zadru Denis Sokol unatoč brojnim dokazima, odustao od daljnjeg kaznenog progona. Zoran Šikić je danas slobodan čovjek, a tko će novce, odnosno 57 tisuća kuna vratiti državnoj javnoj ustanovi NP Paklenica, više nije njegova briga.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Zoran Šikić izrekao je nekoliko vrlo zanimljivih detalja. O peglanju tuđe kartice, trošenju tuđih novaca, Šikić kaže: „Mislim da bih danas drukčije postupio, ali tada je bila takva praksa.“. Dalje navodi kako je „sve to bilo namjenski trošeno za poslovne ručkove, putovanja i sastanke u interesu parka gdje sam proveo 18 radnih godina. Mene nitko na suđenju nije teretio da sam ga na nešto prisiljavao. Naprotiv, ravnateljica me zamolila da uzmem karticu s ciljem lobiranja za park i ja sam to prihvatio.“.

Da čovjek ne povjeruje. Šikić je, u to nema sumnje, godinama „peglao“ tuđu karticu, častio se gdje je stigao, a danas je pravomoćno oslobođen dok je za sve, ako je Šikiću vjerovati, kriva Josipa Marasović, isto tako bivša ravnateljica NP Paklenica koja ga je, tvrdi on, molila da uzme karticu i troši tuđe novce?! Sve to nas je ponukalo da malo bolje istražimo lik i djelo ovog moćnog HDZ-ovca koji trenutno obnaša nekoliko zanimljivih dužnosti, a uz to je i predavač na zadarskom Sveučilištu.

Još kao mladić, Zoran Šikić se zainteresirao za sviranje harmonike, pa i prvu poduku prima u svom rodnom mjestu, Prvi upečatljiv nastup mladog harmonikaša Šikića bio je u susjednom mjestu prilikom otvaranja obilježja NOB-a (Narodno oslobodilačka borba, op.a.), sa, za ono vrijeme, uobičajenim glazbenim repertoarom.

Srednjoškolsko obrazovanje stječe zahvaljujući stipendiji koju plaća, gle čuda, NP Paklenica, a na isti način završava i fakultet. Konačno, NP Paklenica sponzorira mu i doktorat sa 24.000,00 kuna.

Nakon školovanja ( s ovim harmonika nema veze, op.a.), mladi Zoran Šikić odlazi u školu rezervnih vojnih starješina u JNA (Jugoslavenska narodna armija) i stječe čin potporučnika. Ponosno nosi uniformu JNA zbog čestih vježbi rezervista i često je viđan u svome rodnom mjestu odjeven u uniformu JNA sve do početka Domovinskog rata. Početkom Domovinskog rata postaje ravnatelj NP Paklenica određujući po vlastitoj procjeni životne prioritete. Ubrzo postaje i član Nadzornog odbora hotela Alan i to u vrijeme čuvene privatizacije od strane ratnih profitera.

Sveopću gimnastiku i snalažljivost u svojoj političkoj karijeri Zoran Šikić, aktualni član HDZ-a dokazuje i na jednim lokalnim izborima kada je na općinskoj razini istaknut kao kandidat HSS-a, a na županijskoj HSLS-a?!

Po dolasku u Zagreb, učlanjuje se u vladajuću stranku gdje nakon pomoćnika, postaje i državni tajnik u jednom ministarstvu. Trenutno je član Županijske skupštine, ali i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora trgovačkog društva Argyruntum u vlasništvu općine Starigrad, jasno uz naknadu.

Ovo posebno ističemo jer je peglanje tuđe kartice, a što je po njemu bila praksa, kao predmet sudskog postupka u jednom trenutku ocijenjen kao politički motiviran proces. Analizirajući cijeli slučaj Šikić, mladima ne preostaje ništa drugo nego odseliti iz Hrvatske jer za njih u Domovini mjesta nema. Naime, Zoran Šikić je nedvojbeno potrošio tuđe novce i za to nije niti će ikada pred zakonom odgovarati. S druge strane, Zoran Šikić koji nema ni dana radnog staža u realnom sektoru, uvijek ima pored glavnog posla, još nekoliko angažmana za koje se plaća naknada.

Za kraj i jedan kuriozitet. Supruga jednog županijskog dužnosnika koji je uvelike utjecao na to da Zoran Šikić bude pravomoćno oslobođen, postala je nedavno zaposlenica Sveučilišta u Zadru. Tako su sada Zoran Šikić i supruga županijskog dužnosnika postali radne kolege. Zanimljivo. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime