Mirjana Vujević opisala kako im je sin dopustio da žive u kući koju su izgradili…

0

Željko Vujević, nekadašnji donačelnik Općine Galovac, propali poduzetnik koji se neko vrijeme lažno predstavljao kao direktor poduzeća svoje supruge Mirjane Vujević posudio je prije više godina pozamašni iznos od svog poslovnog partnera

Taj iznos, a riječ je o cca.35 tisuća eura mu nije bio dovoljan pa je svog poslovnog partnera dodatno “zavaljao” da mu bude jamac za kredit u Erste banci koji nije plaćao. Zato ga je plaćao poslovni partner, a zbog suspektnih rabota Željka Vujevića, ostao je i bez stana te danas još uvijek isplaćuje kredit koji je odobren pod čudnim okolnostima o čemu ćemo u jednom od nastavaka.

Uzalud je Željka Vujevića njegov poslovni partner (podaci poznati redakciji, op.a.) podsjećao na vraćan je dugova. Željko Vujević jednostavno je izbjegavao odgovornost kako prije 12 godina kada je nastala financijska obaveza, tako i danas. Tijekom posljednjih 12 godina Željko Vujević pokušao je na mnoge načine napakostiti svom poslovnom partneru od kojeg je uzeo velike novce. Bilo je tu svega. Od prijava policiji za navodne prijetnje do pokušaja prikrivanja imovine kako se njegov poslovni partner ne bi mogao naplatiti.

Naravno, bilo je tu i sudskih postupaka sa vrlo zanimljivim svjedočanstvima. Kako bi onemogućio poslovnog partnera da se na temelju potraživanja uknjiži u vlasništvo kuće u Galovcu, Željko Vujević je istu darovao/prenio vlasništvo na svog sina Marina Vujevića, danas stečajnog upravitelja. Nešto kasnije na jednom od brojnih ročišta na Općinskom sudu u Zadru, Mirjana Vujević kao svjedokinja objašnjava kako kuća nije vlasništvo njezinog supruga ili njezino. – Mi smo preselili u Galovac nevezano o gubitku stana u Zadru. Ne mogu se sjetiti koje godine smo preselili u Galovac. To zapravo nije naše vlasništvo nego imamo pravo korištenja što nam je dozvolio sin koji je vlasnik nekretnine…, kazala je na sudu Mirjana Vujević. Nakon takvog svjedočenja, protiv nje, Željka Vujevića kao i njihove punoljetne djece Marina i Ivane, poslovni partner je podnio opširnu kaznenu prijavu u kojoj, kizmeđu ostalog navodi: “Dakle, Mirjana Vujević u cilju prikrivanja stvarne imovine, a želeći zajedno sa suprugom i ostalim članovima obitelji izbjeći vraćanje duga, na sudu iskazala nešto što nije istinito čime je zajedno sa svojim suprugom Željkom Vujevićem svjesno sudjelovala u kaznenom djelu prijevare. Marin Vujević koji je u trenutku izgradnje obiteljske kuće u Galovcu bio maloljetan, a prema iskazu vlastite majke, navodno je dozvolio svojim roditeljima da stanuju u kući koju su izgradili, a formalno vlasništvo nad tom nekretninom upisana je na njegovo ime, sve u cilju prikrivanja stvarne imovine. Isti je bio upoznat sa sudskim postupkom koji se vodi pred Općinskim sudom u Zadru, te iako svjestan da je kuća u Galovcu stvarno vlasništvo njegovih roditelja, svjesno je pristao sudjelovati u prijevari, prikrivanju činjenica čime je i sam pokušao dovesti u zabludu i mene kao oštećenika, ali i Općinski sud u Zadru te Općinsko državno odvjetništvo, a kako je opisano čl.244.st.1 KZ-a”.

Gore napisano tek je manji dio priče o Željku Vujeviću koji je svog bivšeg poslovnog partnera neodgovornim, a možda i nezakonitim ponašanjem, doveo u vrlo nezgodnu financijsku situaciju. Vujević ne spori dugovanja. U društvu svog odvjetnika, kao i odvjetnika svog bivšeg poslovnog partnera priznaje da je posudio novac kojeg nikada nije vratio, a što je i prethodno potvrdio svojim potpisom na pozajmici sa rokom vraćanja. Međutim, do danas novac nije vratio. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime