Goran Vranješ je u proteklih godinu dana sudjelovao u tri akcije spašavanja ljudi. Prošle godine je zajedno sa još dvojicom sugrađana spasio dvije djevojčice koje je na supu otpuhala bura na moru ispred Makarske

Ove godine je spasio nesretnog skakača sa makarske grote kada policija nije mogla prići unesrećenom, a prije nekoliko dana sudjelovao je i u izvlačenju desetak brodolomaca sa jedrilice koju je jaki vjetar “gurnuo” na hridi ispred svjetionika Sv.Petar. Kao aktivist koji je kroz Facebook grupu “Spas makarske plaže” okupio gotovo dvije tisuće ljudi dokazao se kao lokalpatriot koji se bori protiv uništavanja prirodnih plaža, ograničavanja betonizacije.

Nažalost, gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Paunovićem nisu prepoznali njegov građanski angažman i nesebičan rad u cilju podizanja kvalitete života u Makarskoj.

Naime, prije nekoliko dana objavljen je javni poziv za dodjelu javnih priznanja Grada Makarske. Riječ je o godišnjim priznanjima: Nagrada Grada Makarske, Grb Grada Makarske i plaketa počasnog građanina. Osim građana, udruga, ustanova, trgovačkih društava itd., kandidate za ova javna priznanja može predložiti i sam gradonačelnik. Postavlja se pitanje, prepoznaje li Zoran Paunović osobe koje doista zaslužuju dobiti priznanje, a među njima je svakako i Goran Vranješ.

Za razliku od Zorana Paunovića koji se dosada nije javno očitovao, na društvenim mrežama brojni građani govore o Goranu Vranješu kao kvalitetnom kandidatu za godišnje priznanje. Hoće li signale koje šalje makarska javnost Zoran Paunović uvažiti?

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime