HDZ Splitsko – dalmatinske županije na političkoj je sceni naše županije vidno uzdrman, a najveći razlog tomu su naša dva kandidata Ivica Kukavica i Miro Bulj, legende 4. gardijske brigade i istinski politički borci za bolju i pravedniju Hrvatsku, piše u priopćenju MOST-a kojeg u nastavku objavljujemo u cijelosti

HDZ za vraćanje u balans u županijskoj političkoj areni ne bira sredstva. Aktualni je župan Boban želio naglasiti svoje domoljublje i hrabrost tehnikom malih noćnih požara, nastojeći pošto poto zaustaviti oskvrnjenje spomenika kulture kao što je Salona tik do koje je stasao kraljevski grad Solin, kolijevka antičke i starohrvatske povijesti i kršćanstva. Primjerenija bi tehnika bila onemogućiti da se filmovi ovakvih tematika uopće snimaju na takvim prostorima i krivca potražiti, ne u šumi koju je potpalio, već u onome tko je to odobrio, a “zna se” koja je stranka tih godina bila na čelu države. I Neron je potpaljivao kad bi mu nestalo inspiracije.

Druga tehnika vraćanja u balans je plasiranje jeftinih političkih pamfleta potpore aktualnom županu Blaženku Bobanu. Jedan takav je onaj Ante Nazora, “neutralnog i nestranačkog” povjesničara koji je savjetovao biračima da bi bilo korisno da Boban i dalje nastavi voditi županiju zbog svog odnosa prema braniteljima i Domovinskom ratu.

Mi u MOST-u smo zgroženi jeftinim populizmom i stalnim prisvajanjem branitelja od strane HDZ-a u svakom izbornom ciklusu. Rat je davno završio i to nije kriterij za vođenje županije, ali smo ponosni da je naš kandidat za župana Ivica Kukavica, legenda i visoki časnik  4. gardijske brigade s mnoštvom odlična. Ni tri ranjavanja ga nisu spriječila da se iza rata fakultetski školuje i svakog dana dodatno usavršava. Čudi nas da povjesničar Nazor, koji gorljivo promovira vrijednosti rata, nije podržao naše kandidate, Kukavicu i Bulja, ali to govori u kakvim vremenima živimo. Zato ne nasjedajmo na pamflete i plitka obećanja i birajmo ponosne i jake ljude koji nas mogu izvući iz ove političke kaljuže.


MOST SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

1 KOMENTAR

  1. Bla bla bla…… a šta se poduzima…čekate da Vas HDZ pozove za stol da i Vi štogod čvrknete… Puno galame ne bi li Gospodari se uznemirili pa ponudili koju mrvicu sa stola… BLJAKKK

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime