Chef nad chefovima, popularni Rudolph van Veen, zvijezda 24Kitchen TV-a po prvi puta dolazi u Hrvatsku,  kako bi upoznao svoje obožavatelje te ih izazvao u kulinarskom natjecanju „Impresioniraj Rudolpha“.

Cvjetni trg će tako 16. svibnja postati jedan veliki cooking show u kojem će uz Rudolpha, sudjelovati i zaljubljenici u gastronomiju te zajedno s njime odmjeriti snage u pripremi slatkih ili slanih delicija. Rudolph van Veen sudjeluje u čak četiri emisije na 24Kitchen TV-u – Rudolphova pekarnica, Jednostavna jela, Okus života-osnove, Okus života-putovanja – te osvaja naklonost publike kako u svojoj Nizozemskoj, tako i u Portugalu, Finskoj, Turskoj, Bugarskoj i Srbiji, a sve više i u Hrvatskoj. Upravo je zbog sve većeg interesa, FOX TV Hrvatska, uz podršku Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske, odlučio organizirati Rudolphov dolazak u Zagreb te prirediti gastro događanje godine na Cvjetnom trgu. Svi znatiželjnici koji bi voljeli upoznati Rudolpha te ga impresionirati vlastitim kulinarskim umijećem mogu se prijaviti na www.impresionirajrudolpha.hr. Pet sretnika dobit će uistinu i priliku stati na pozornicu i kuhati bok uz bok s trenutno jednom od najvećih kuharskih zvijezda, a svi ostali moći će u publici pratiti Rudolphove kulinarske vratolomije. Popularni chef, osim što je prepoznatljiv po svom izgledu – uvijek istaknutim dioptrijskim okvirima i plavoj kosi – poznat je upravo po tome što zagovara kuhinju koja se sastoji od lokalnih namirnica i jednostavne pripreme, a zahvaljujući spomenutoj filozofiji, danas je sve veći broj onih koji kuhaju upravo prema njegovim receptima. Poznata Rudolphova rečenica kako je sve ljepše kad se priprema s osmijehom, dovoljno govori o njegovom pozitivnom stavu i ljubavi prema kuhanju koju prenosi na svoje obožavatelje, točnije budi u gledateljima želju da i sami uprljaju ruke i krenu na gastronomsko putovanje. Iako je završio prestižne kuharske škole i osvojio četiri puta za redom zlatnu nagradu „Silver Toque“, jedno od najprestižnijih kulinarskih natjecanja u Nizozemskoj, te je zajedno s nizozemskim kuharskim timom osvojio brojne druge nagrade diljem svijeta, ostao je uvijek vrlo skroman i prizeman, što je uz njegov šarm, tajna njegovog međunarodnog uspjeha. (Jutarnji list)