Ivan Makijenko, 22-godišnji bjegunac iz zatvora u Zadru, uhićen je na ulazu u Vodice nakon što je policija dobila dojavu da se u Čistoj Velikoj treba naći s jednom djevojkom.

Kako javlja portal Sibenik.in, policija je nakon dojave o Makijenkovom kretanju počela zatvarati lokalne punktove i krenula u potragu za njim. Locirali su ga vrlo brzo, te je krenula potjera. Vozio je sivi automobil Renault Kangoo zagrebačkih registracija, koji je ukrade na području Karina.

Nije imao pištolj, već elektrošoker

Policija je Makijenku postavila zasjedu na ulazu u Vodice, u koju je odbjegli zatvorenik upao. No, uslijedila je drama koja je trajala gotovo tri sata: Makijenko se nije želio predati. Najprije je samo sjedio u automobilu kojeg je zaustavio nasred Jadranske magistrale, a zatim je i šetao oko automobila u kratkim hlačama, gol do pasa.  U ruci je čitavo vrijeme držao oružje za koje se pretpostavljalo da je pištolj. No, kasnije se pokazalo da se radilo o elektrošokeru kojeg je pronašao u jednom od dva automobila koja je ukrao za vrijeme bijega iz zatvora. Pokušavao je Makijenko natjerati policiju da mu osiguraju razgovor s novinarima, ali to mu nije pošlo za rukom. Prijetio je da će se ubiti ako mu se policajci približe.

Zaradio niz novih kaznenih prijava

Sada je na zadarskoj policiji da utvrdi koja je sve kaznena djela Makijenko počinio za vrijeme bijega iz zatvora. Vjerojatno će ga teretiti za krađu dva automobila, bijeg iz zatvora i napad na pravosudnog policajca. Također, vjerojatno će biti prijavljen i zbog toga što nije htio zaustaviti automobil kada su policajci to od njega tražili, te zato što se odbijao predati kada je upao u policijsku zasjedu. Nakon kriminalističkog istraživanja u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj, Makijenka će preuzeti zadarski policajci. Nakon njihovog kriminalističkog istraživanja, vratit će ga u zatvor iz kojeg je pobjegao. (index.hr)