Odlukom Općinskog suda u Splitu, piše Makarsko primorje, nekadašnji izvršni urednik Makarskog Primorja Ivo Ćurković proglašen je krivim zbog klevete, te osuđen na novčanu kaznu od 30 prosječnih dnevnih dohodaka, odnosno 1.960 kn.

tonci bilic 554Tužbu protiv Ćurkovića podignuo je još u studenom 2011. godine Tonči Bilić, danas gradonačelnik Makarske, zbog teksta naslovljenog ‘Drug Tonči Bilić je lažov’ kojeg je Ćurković potpisao i koji je objavljen 30.kolovoza 2011. godine, u 437. broju tjednika Makarsko Primorje, rubrici Reagiranja. U spornom tekstu, između ostalog, on piše: ‘Kada, druže Biliću, misliš objaviti imena tvojih drugova koji su opljačkali novac za izgradnju lukobrana u Makarskoj. O tome šutiš, mada znaš i tko je to učinio i na koji način’. Kako je sud utvrdio, Ćurković je pritom znao da to što je napisao nije istina, no svejedno ju je objavio s namjerom da našteti časti i ugledi Tonća Bilića. Osim što je proglašen krivim i osuđen na novčanu kaznuIvo Ćurković dužan je i nadoknaditi sudske troškove u iznosu od 4,750 kuna.

1 KOMENTAR

  1. Lijepo bi bilo vidjeti koji sudac je presudio i dali ima diplomu i polozen pravosudni ispit, sobzirom da smo svjedoci u makarskoj da je sudila Suzana Alač bez valjane ili bolje reći falsificirane diplome-uvjerenja, potvrda o vježbeničkom stažu ! Oni sude a mi čitamo. Gdje su novci od Lukobrana ? O tome se ne sudi !

  2. Sudi sudi ali daleko od Makarske. Ovi ukradu 5 milijuna maraka 1990 godina a sudi im se za 1,5 milijuna kuna. Naravno čekaju se zastrani rokovi da nastupe. Treba pitati Mladena Bajića gdje su novci od lukobrana možda on zna, bio je javni tužitelj SFRJ i državni odvjetnik RH ?!

  3. Bidan novinar nastrada, a da je donio priopćenje SDP-a o Osejavi sve bi rješio jednim udarcem ! Nije znao a imao je informacije ! Žalosno za državu, kada se sudi nvinarima a ne lopovima koji su otuđili novce 1990 godine, za vrijeme vladavine SKJ. kasnije SDP.

  4. Svi bismo morali znati kad pišemo, pa bilo gdje se oglašavamo, da ne smijemo pisati neistine te klevetati. O nestanku 5 mil. DM mogu samo potvrditi da je istina, te da su se pojedinci podebelo obogatili. Krivični se spor vodi, a radnje.krađe su se događale u doba rata, znači učinili su to ratni profiteri. Obzirom da pojedinci koji su stručni za tumaćenje Zakona, znajju da nema zastare, i da moraju odgovarati sukladno Zakonu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime