Nakon što smo objavili priču o prevarantu Mariu Nikšiću (http://www.mega-media.hr/cuvajte-se-kladionicar-mario-niksic-preko-facebooka-vrbuje-zrtve-i-uzima-im-novac-za-namjestene-utakmice/)  koji preko lažnih facebook profila traži naivne žrtve i obećava im veliku zaradu ako se klade po njegovom naputku, javilo nam se dosta naših čitatelja sa sličnom pričom.

Mario Nikšić, dakle, od svojih žrtava traži da mu vjeruju u njegove dojave o „namještenim“ utakmicama, a kada im ukrade novac, onda ih „blokira“ tako da svojim mušterijama ostaje nedostupan. Podsjećamo na modus operandi: Nikšić zahtjeva od “klijenata” da mu unaprijed uplate 350 kuna u kladionici “Germania” na ime računa “titanic11″ što je zapravo uvjet da dojavi “namještenu“ utakmicu. Po dobitku traži još 400 kuna. Naravno dobitka nema, pa nema ni tih 400 kuna, ali Nikšić u startu opelješi one koji mu povjeruju za 550 kuna. 350 kuna ide njemu, a 200 kuna ide kladionici.
– Mene je prevario prije par tjedana. Bio je toliko uvjerljiv dopisujući se sa mnom da nisam u ništa sumnjao. Nažalost, novac sam uplatio, rezultat nije bio onakav kakvog mi je Mikšić obećao, a kad sam ga pokušao kontaktirati, to više nije bilo moguće jer me je „blokirao“, napisao nam je jedan od prevarenih.
Sličnu priču nam je ispričao još jedan prevareni koji tvrdi da ima informacije kako je taj Nikšić zapravo državljanin BiH. Kada ga je Nikšić prevario i onemogućio mu komunikaciju preko facebooka, naš čitatelj je otvorio novi facebook profil i ponovno stupio u kontakt s Nikšićem. Naravno, Nikšić je još jednom pokušao prevariti, no naš čitatelj se pismenim putem okomio na njega. Kada ga je Nikšić blokirao, uslijedili su na facebook profil našeg čitatelja napadi sa lažnih Nikšićevih facebook profila u kojima se nisu birale riječi (profili poznati redakciji, op.a.).
Srećom, ima i drugačijih iskustava i to upravo zahvaljujući našem članku. Tako nam se javila čitateljica iz Splita koja je skoro nasjela na slatkorječivost prevaranta Nikšića, a onda je njegovo ime „uguglala“ i naišla na naš članak. – Kada sam vidjela o čemu se radi, odmah sam otkazala planove s tim Nikšićem i napisala mu da je prevarant. Kao i kod ostalih, i mene je blokirao i više ne mogu komunicirati s njim, napisala nam je ova čitateljica.
Nažalost, još uvijek ima puno onih koji se ne sjete provjeriti s kim imaju posla i dokle god je takvih, Mario Nikšić i njemu slični će varati i pljačkati. Svakako ne treba nasjedati na priče o lakoj zaradi i „namještenim“ utakmicama jer takve eventualne privilegirane informacije imaju samo rijetki, a većina njih sjedi iza rešetaka… Nadamo se da će i Mario Nikšić ili kako se već zove jednom dolijati