Mario Nikšić ime je tek  jednog od mnogobrojnih lažnih facebook profila putem kojih slatkorječivi varalica vrbuje svoje žrtve. Mnogi naši čitatelji upozorili su nas na ovog prevaranta koji im je, kako tvrde, uzeo najmanje 200 kuna obećavajući veliku zaradu.

Malo smo istražili tko je Mario Nikšić i kako zapravo uspijeva preveslati desetke naivaca svaki tjedan i tako već gotovo godinu dana.
Mario Nikšić je na facebooku izradio niz lažnih profila, no upravo ovaj pod nazivom „MARIO NIKŠIĆ“  je glavni. Putem ostalih facebook profila ostavlja na vremenskim crtama nasumično odabranih korisnika poruke kako ima sigurne dojave i zajamčenu zaradu za sve one koji se žele kladiti preko njega. Naravno, uvjet je da kada dobijete novac u kladionici, dio novca isplatite njemu jer će baš on doći u vaš grad i preuzeti „pošteno“ stečeni dio zarade. Zahvaljujući postovima koje Nikšić putem ostalih lažnih facebook profila ostavlja o samom sebi, naivci mu nerijetko povjeruju i krenu se dopisivati s njim ostavljajući mu u „inbox“ poruke što im je činiti. I tada kreće igra u kojoj je Nikšić jedini dobitnik,a  svi drugi sigurni gubitnici. „U petak je nogometna utakmica II francuske lige  i rezultat će biti 2:1 za gostujuće“, krene uvjeravati Nikšić i nastavlja. „Sve što trebate je uplatiti 200 kuna u kladionici xxy (podaci poznati redakciji) i kada preuzmete dobitak, javite mi se u inbox da dogovorimo mjesto susreta i podijelimo zaradu, a  potom slijedi nova dojava i nova zarada, obećava isprazno Mario Nikšić. Kako bi na naivce ostavio što dublji dojam, zahtjeva da mu se putem facebooka pošalje fotografija naslovne i pozadinske strane osobne iskaznice, a nakon uplate u određenoj kladionici i potvrda. Većina naivaca povjeruje Mariu Nikšiću, jer on je, eto, ozbiljan i nije kao drugi prevaranti na facebooku, a o tome svjedoče i brojni postovi zadovoljnih klijenata, u biti lažnih profila koje je kreirao sam Mario Nikšić. Još jedan detalj: Nikšić zahtjeva od “klijenata” da mu unaprijed uplate 350 kuna u kladionici “Germania” na ime računa “titani11” što je zapravo uvjet da dojavi “namještenu utakmicu. Po dobitku traži još 400 kuna. Naravno dobitka nema, pa nema ni tih 400 kuna, ali Nikšić u startu opelješi one koji mu povjeruju za 550 kuna. 350 kuna ide njemu, a 200 kuna ide kladionici.
Naravno, teško je za povjerovati da mu je to pravo ime, no policiji nije teško otkriti pravi identitet ovog varalice koji uspješno operira gotovo godinu dana. Nije teško zaključiti kako je Nikšić jedan od mnogobrojnih prevaranata koji u sprezi sa nekim kladionicama mami naivce koji uplaćuju nemali novac kladeći se na „namještene utakmice“, a onda se razočaraju shvativši da su svojih 200 kuna izgubili puno brže nego su ih zaradili. Tada počinje očajnički pokušaj komunikacije sa Nikšićem koji se po internetu hvali kako je u čitavoj karijeri samo dva puta pogriješio i da u tom slučaju vraća novac. Naravno, svi oni koji ga pokušaju kontaktirati, Nikšić blokira. Isto se dogodilo i nama kada smo ga pokušali pitati zašto vara ljude. Isprva se „vadio“ pravdajući se kako je sve po zakonu, a ne znajući da imamo fotografije njegovog facebooka koji obiluje čitavim nizom kaznenih djela: od širenja lažnih informacija do neprijavljivanja kaznenog djela itd. Dio fotografija koje posjedujemo objavljujemo u ovom tekstu uz poziv policiji i Državnom odvjetništvu da reagiraju i da pravdi privedu ne samo Nikšića ili kako se već zove, nego i one kojima omogućuje zaradu i povećava profit samo određenim kladionicama koje, da nema takvih kao što je Nikšić, nikada ne bi poslovali sa velikim profitom.