Hrvatska demokratska zajednica od pokreta dr. Franje Tuđmana do kaste Zrinjevačke skupine, tema je koja zahtjeva raščlanbu-pojašnjenje. Tranziciju – pretvorbu  privatne imovine u društvenu, nacionalizacijama konfiskacijama, eksproprijacijama, prihvaćena je kao povijesna privremenost, hir komunističkih klasa, kako ih je nazivao Milovan Đilas u kritici suvremenog komunizma

Raspadom komunizma, padom berlinskoga zida nastaju mlade demokratske države, jedna od njih je i Republika Hrvatska. Utemeljitelj suverene i samostalne države je dr. Franjo Tuđman koji ima protivnike u ideji uspostavljanja samostalnosti hrvatske države. Jedan broj pripadnika jugoslavenske komunističke buržoazije, prepoznatljivi su kao Crveni menadžeri. Prvi ih je detektirao, javno prokazao  i dao im ime komunistički menadžer Stjepan Đureković.

Nastanak nove hrvatske države, prividno i prešutno su  prihvaćali svi, sve dok se nepokajani krivci iz prošlih vremena nisu istupili u javnost sa svojim poznatim  ideološkim isključivostima i etiketama negirajući i povijesne istine koje su već dokazane. Danas 2020. godine na riječkome Korzu možemo zapaziti jugoslavensku trobojnicu sa zvijezdom petokrakom kao i zvijezdu petokraku na vrhu riječkoga nebodera. Komunistička – jugoslavenska simbolika svoje izvore i težnje društvene moći demonstrira i povećanjem bogatstva kao izvora društvene moći i nastojanju da se njegovom uvećanju pridonese putem akcije nosilaca javne vlasti.

Teze Soroševih medija i međunarodnih asocijacija (u koje su 1999. godine uloženo 45 milijuna dolara) u Hrvatskoj o pljački Hrvatske kroz pretvorbu i privatizaciju poslužile su preuzimanjem vlasti 2000. godine predstavnika crvenih menadžera od HDZ-a. HDZ kao stranka tih godina gubi Tuđmanov kontinuitet, istaknuti komunisti Ivica Račan, Goran Granić, Radimir Čačić, Milorad Pupovac… preuzimaju inicijativu i rade progon hrvatskih generala  s medijskom tezom da je Hrvatska nastala na zločinu.

Pojedini HDZ-ovci istovremeno javno se ograđuju od politike dr. Franje Tuđmana, tvrdeći da je on bio diktator, militant… To je period koji je u hrvatskoj povijesti nazvan periodom Detuđmanizacije. Prvi čovjek koji se odrekao javno politike dr. Franje Tuđmana bio je Mate Granić, koji registrira svoju stranku naziva Demokratski centar. Kadrovi demokratskog centra pripadnici su «Zrinjevačke skupine» , većinom djelatnici Ministarstva vanjskih poslova, koji prelaze u DC, otklanjajući se od politike dr. Franje Tuđmana, a istovremeno štiteći svoje pozicije preko brata Mate Granića, Gorana Granića, dopredsjednika  Vlade Ivice Račana.

Kaos u HDZ-u, hapšenje Ive Sanadera, pripadnici Zrinjevačke skupine involviraju se u HDZ, zauzimajući pozicije Europarlamentarne liste. Andrej Plenković, Miroslav Kovač, Oleg Butković, Vesna Škare Ožbolt … prepoznatljiva su imena Demokratskog centra Mate Granića,  koji imaju svoj korijen u Zrinjevačkoj skupini. Kolege iz SDP-a, Zrinjevačke skupine su Zoran Milanović, Orsat Miljenić… Što je svima njima zajedničko? Savez komunista Hrvatske! Mentalitet komunista pripadnika Zrinjevačke skupine  je da ignoriraju stvarnost.

Danas kroz medije Zrinjevačke skupine  provlače se teze kriminala i korupcije, akcent se stavlja na imovinske kartice biranih ministara, koje treba ukloniti s pozicija. Sofisticirani kriminal crvenih menadžera, prolazi ispod radara hrvatskih medija. Portal Megamedia 4.veljače.2018. godine objavio je tekst naslova «HŽ Holding prijavio kriminal od  1,5 milijardi kuna , DORH nije postupao 10 godina ?!» Što se dogodilo nakon teksta? Ništa. Moć crvenih menadžera, osamdesetih godina, nakon ovakvih informacija u javnosti, završavala je likvidacijama zviždača, tako je završio Stjepan Đureković 1983. godine i njegov sin Damir 1987. godine. Crveni menadžeri  DORH-a, po zaprimljenim informacijama HŽ Infrastrukture, predsjednika uprave, o šteti Hrvatskoga proračuna od 1,5 milijarde kuna, koja je evidentirana  u predmetu Općinskom državnom odvjetništvu Našice broj  M-DO-3/10., od 16 veljače 2010. Godine po zaključenim Ugovorima o davanju nekretnina između Našicacement d.d. kao darovatelja i Republike Hrvatske kao obdarenika u svrhu gradnje industrijskog kolosijeka, predmet zataškavaju, po nalogu i nadzoru Glavnog državnog odvjetnika.

Hrvatski građani kao porezni obveznici platili su sve uzročno posljedične veze ovoga kriminala. Zanimljivo je da se u ovome kriminalu spominju zvučna imena : Stjepan Mesić, Mladen Bajić, Dinko Cvitan, Ivan Ergović, Ivo Josipović…?! Bitno je napomenuti tko štiti, tko prikriva, tko ne inicira kazneni postupak, tko je u obvezi zaštititi projekte, imovinu resornog , nadležnog ministarstva?! Oleg Butković! Mladić koji dolazi iz bazena crvenih menadžera riječkoga akvatorija, mentorstva Vanje Špiljka i ministra Vlade Andreja Plenkovića, kolege iz bivšega Demokratskog centra Mate Granića , brata Gorana Granića.

Danas u Hrvatskoj možemo u javnosti iščitati Doktrine samoupravnog socijalizma. Vlada Andreja Plenkovića preko resornog ministra Butkovića zna otpisati dug državnom gubitašu Croatia Airlines, za 30. rođendan kroničnog gubitaša, a da za gubitak i kriminal nitko ne odgovara punih 30. godina! Uspjeh u politici predstavnika Zrinjevačke skupine, Andrea Plenkovića, Zorana Milanovića, Miroslava Kovača, Orsata Miljevića… svakako je za čestitati, kao i njihovim kadrovima iz DORH-a, koji nečinjenjem amnestiraju kriminal Crvenih menadžera (od pretvorbe, privatizacije, i danas ovakvih sofisticiranih pljački u primjeru Našicacementa, HŽ Infrastrukture, Croatia Airlinesa, Zračne luke Zagreb, Jadroplova…) i svakim danom povećavaju javni dug Republike Hrvatske. Podjele Hrvata na  lijeve, desne, srednje, lijevoga centra, desnoga centra, ustaše, partizane, četnike, postavljanje zvijezda petokraka na stambene zgrade, uklanjanje HOS-ovih ploča, postavljanje Titova bedža na prsa, zauzimanje prvih redova u crkvi… samo je dio folklora, igrokaza, kojim skreću pozornost s bitnih događanja, pljačke Republike Hrvatske. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Svaka vam cast.Pogodili ste bit problema u RH.Ja koja sam zivjela i u ono doba 70-80tih te sad u “slobodnoj” nam domovini vidim da je sve ovo folklor da se prekrije pljacka drzave.Premijeri,ministri,zastupnici u Saboru,pa zupanije ,gradovi te na kraju opcine vode komunisticki lopovi skriveni u Hdz=Sdp.Pa pogledajte samo na primjeru Joska Roscica i svima ce vam otvoriti oci.Takvog lopine,kriminalca i mafijasa bi se postidili i cikaski talijani iz doba prohibicije i procvata kocke i droge.Big boss dalmatinsko-udbasko-lopovskog pokreta je slika i prilika hrvatske proslosti,sadasnjosti i buducnosti.Njegov otac je krenuo u spijunske vode ranih 70-tih te se kroz drustvo i veze beogradskih vozdova probio dovoljno da sina pogura u zrvanj politicke moci,uz pomoc visoko pozicioniranih oficira Udbe,sto lokalnih tako i saveznih.Sav scenarij pljacke Hrvatske je sazet u njegovoj pljacki lokalno kao i kod vecih riba spomenutih u vasem clanku koji su djelovali drzavno.Razlika izmedu Gucica,Stroka,Tedeskija,Todorica,Grlic Radmana,Kutle i ostalih sa Roscicem je nikakva.Sve su to udbaska djeca koja su ciljano tu gdje jesu iz samo jednog razloga-pljacke pod krinkom domoljublja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime