Hrvatska zviždačica i predsjednica makarskog ogranka Stranke umirovljenika Maja Mileta poslala je našoj redakciji otvoreno pismo/pritužbu naslovljenu na gradonačelnika Makarske Tonćija Bilića uz zamolbu da isto i mi objavimo.

Pismo objavljujemo u cijelosti: „Obraćam se naslovu s molbom, a na probleme sam ukazivala od  Vašeg stupanja na vlast i sada mislim da je sazrelo vrijeme da  poduzmete zakonske  mjere vezane za “skandal” u Glazbenoj školi Makarska. Nakon zadnjeg medijskog istupa ravnatelja Glazbene škole, Željka Vlahe, predsjednice Školskog odbora iste škole i dr. aktera u ovim nezakonitim  radnjama dotakle su vrh, izjavom tajnika škole Anđelka Andrijaševića.
Takvo kršenje Zakona  je kazneno djelo da tajnik i okrivljena stranka znaju kakva će biti Presuda suda, u Krivičnom prvostupanjskom postupku?! Ne bih komentirala Natječaj za ravnatelja koji nije objavljen na stranici Grada? Kad i kako su se mijenjali članovi školskog odbora obzirom da na stranici Glazbene škole stoje drugi? Od kad je prestao mandat bivšeg ravnatelja Željka Vlahe koji je mimo zakona postavljen za v.d. ravnatelja? I još mnogo toga. Krivicu i sankcije snosi i Školski odbor, ako nisu krivo informirani. Istina je samo jedna da netko tko se ne može kandidirati za ravnatelja, kako može biti v.d.?
Obzirom da niste ništa poduzeli, molim Vas da to učinite što prije. Pitam Vas zašto gradski Odjel za društvene djelatnosti, a znam iz dosadašnjeg iskustva, također pored dva diplomirana pravnika, krši zakone? Da li ste Vi i njihov pročelnik Miroslav Družianić to dozvolili? U nadi da ćete poduzeti nešto na gore spomenuto, molim Vas za odgovor.“.

*  Dostavlja se mjerodavnima.

Maja Mileta, hrvatska zviždačica i predsjednica Stranke umirovljenika G.O. Makarska

1 KOMENTAR

 1. samo ću prenijeti jedan komentar od prije neki dan:

  Moram pisati komentar na svakom novom članku ovog Portala bez obzira na temu članka; jer članak o Glazbenoj je vidim pao u zaborav;
  Gradonačelniče, zamjeniče gradonačelnika, upravni odjeli, pravnici….. pa što radite na tim svojim stolicama???; dakle teme – Glazbena škola, hm da vidimo;
  Ono traljavo objašnjenje tajnika Andrijaševića nitko do danas nije doveo u pitanje; da podsjetim, rekao je, parafrazirat ću: „ Nije se mogao, g.Željko Vlaho, javiti na natječaj zbog kaznenog postupka, pa smo ga izabrali za v.d. ravnatelja.“; pa dobro hoće li netko reći da ova stvar ZAUDARA, HALO Z AUDARA !! HOĆE LI NETKO REĆI „DOSTA JE AUTOKRACIJE BIVŠEG RAVNATELJA, DOSTA JE INSTALIRANJA POSLUŠNIKA KOJI SE SA SVIME SLAŽU !! A TKO BI TO TREBAO REĆI ! PA VLAST U GRADU ! U ZAKONU PIŠE TAKO DA I BUDALA RAZUMIJE !
  Nemojmo glumit i zavaravati se, hiniti, praviti se da ne znamo, da nismo čuli, pročitali; Ovdje je glavni problem općenito radni odnos, a ne pozicija ravnatelja i natječaj; Problem je da gospl.Vlaho i supruga nisu udaljeni od obavljanja poslova do pravomoćnosti odluke u kaznenom postupku. Jer, da je to učinjeno Školsko vijeće ne bi ni moglo postaviti g.Vlahu na mjesto v.d. ravnatelja. OVO JE SKANDALOZNO. Pa zar nikoga nije briga.? ALI HEJ, nadležna tijela vijeća, odjeli, uredi, pročelnici, savjetnici, službenici…..itd. si ne mogu priuštiti taj luksuz da ih NIJE BRIGA. HALO, ONI SU UPRAVO PLAĆENI DA IH BUDE BRIGA I TO DOBRO PLAĆENI. ONI SU TU DA UOČE/OTKRIJU NEZAKONITOST, ONI SU JE DUŽNI PRIJAVITI, OČITOVATI SE, DATI MIŠLJENJE. TO SU DUŽNI UČINITI. JER INAČE, NE MOGU OBAVLJATI TAJ POSAO ZA KOJEG PRIMAJU PLAĆU !!!
  Zar ovakvo nešto može proći pored Školskog vijeća, Gradonačelnika, Zamjenika nadležnog za kulturu, sport, školstvo, zatim odjela za društvene djelatnosti grada Makarske, ureda državne uprave za školstvo…. Pa dobro hoće li netko od nadležnih nešto poduzeti??
  Gradonačelnik bi trebao zatražiti objašnjenje od svojih podređenih, svojih zaposlenika; gradonačelnik zna koji je odjel nadležan postupati; I ŠTO JE UČINIO, JE LI POZVAO NEKOGA RADI DAVANJA OČITOVANJA;
  DAKLE POANTA JE „G. VLAHO U VRIJEME PROVEDBE NATJEČAJA NIJE TREBAO BITI ZAPOSLENIK ŠKOLE, PA GA TADA ŠKOLSKO VIJEĆE NE BI NI MOGLO POSTAVITI NA MJESTO V.D.-a-.“
  GRADONAČELNIČE POSTUPITE PO ZAKONU. AKO NISTE SIGURNI KAKO, PITAJTE STRUKU !!!

 2. Bravo copy paste, onome tko hoće razumeti, razumije, Međutim gradski štakori se prave da ne razumju, Nadam se da će konaćno nadležne institucije izvršiti svoje.Ovde se radi o čistom bez zakonju koji se krši godinama u Glazbenoj školi.
  To je ustanova gdje se odgajau naša djeca, a vidiš ko ih odgaju naša djeca. Obzirom da nisam zaposlen, često pratim natječaje i vidim u Dječijjem vrtiću Biokovsko zvonce u Makarskoj,(objavljeno na stranici Grada Makarske), traži se spremačica, uvjet uz životopis traži se, potvrda o nekažnjavanju, a našu Glazbenu školu, vodi čovjek, koji ne može dobiti potvrdu o nekažnavanju, a u tome gradski zaposlenici i tajnik škole, i Školski odbor, odmah moraju biti sankcionirani.Mislim da ste svi prekršili svaku meru.

 3. Važno je napomenuti:

  čl. 106., Zakon o odgoju i obrazovanju u srednjoj i osnovnoj školi kaže

  (5) Ako školska ustanova kao poslodavac sazna da je protiv osobe u radnom odnosu u školskoj ustanovi pokrenut i vodi se kazneni postupak za neko od kaznenih djela iz stavka 1. i stavku 2. ovog članka, udaljit će osobu od obavljanja poslova do obustave kaznenog postupka, odnosno najduže do pravomoćnosti sudske presude, uz pravo na naknadu plaće u visini dvije trećine prosječne mjesečne plaće koju je osoba ostvarila u tri mjeseca prije udaljenja od obavljanja poslova.
  (6) Ako je pravomoćnim rješenjem obustavljen kazneni postupak pokrenut protiv radnika ili je pravomoćnom presudom radnik oslobođen od odgovornosti, radniku će se vratiti obustavljeni dio plaće od prvoga dana udaljenja.

  Zakon je dakle zauzeo stav da osoba udaljena od obavljanja poslova ima pravo na naknadu plaće kako piše gore, a sve joj se vraća ako se postupak obustavi ili bude oslobođena.
  Dakle zakonodavac je predvidio da osobi protiv koje se vodi postupak ne prestaje radni odnos, te da će primati novčanu naknadu.

  Ali oglušiti se o Zakon, a upravo to čini Vijeće, Grad, Zamjenik, Društvene djelatnosti, i dopustiti nešto što je potpuno suprotno Zakonom propisanom postupanju, a to je imenovati osobu koja treba biti udaljena od obavljanja poslova, za v.d. ravnatelja, TO JE PLESKA GRAĐANIMA, GLASAČIMA, RODITELJIMA, POREZNIM OBVEZNICIMA. PA D O K L E N A S V I Š E M I S L I T E SMATRATI B U D A L A M A.
  ZAR SMO ZAISTA TAKO JADAN GRAD, ZAR NAŠ GRADONAČELNIK NE ZNA/MOŽE KAO GLAVNI I ODGOVORNI POZVATI ODGOVORNE, I REĆI SVOJE. PA OVA SITUACIJA JE JASNA KAO DAN, SAMO TREBA ZATRAŽITI POSTUPANJE.
  JESMO, TAKO SMO JADAN GRAD

 4. đaba vam je pisat pisma jer on je govnjar i kriminalac zajedno sa svojim podrepinama ,,,lalic i bajic kao korumpirana i nesposobna gamad je dosta odgovorna uz njega,,svakako vam đaba trud pisati govnoma .

 5. Ovdje je najveći krivac tajnik škole Dudo. Sve je znao i pokušao je zataškat stvar.Tajnik Andrijašević morao je postupiti po zakonu i obavjestiti MZOS da su protiv dvoje djelatnika škole podignute krivične prijave.Nema Dudo nisam znao. Znao si , znao jer si dao izjavu kad su i ročišta održavana …..zovi ministarstvo i spašavaj guzicu dok još možeš jer ćeš završiti na Ugljanu.

 6. Ovakvim postupanjem odgovornih osoba škola se izlaže plaćanju novčane kazne, naravno sve utemeljeno na Zakonu:

  XIX. PREKRŠAJNE ODREDBE
  Članak 151. (NN 94/13)
  (1) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 10.000 kuna kaznit će se za prekršaj školska ustanova:
  – ako nije donijela školski kurikulum i godišnji plan i program rada školske ustanove te ako isti nije u skladu s odredbama članka 28. ovog Zakona,
  – ako koristi udžbenike koji nisu odobreni sukladno posebnom zakonu (članak 56.),
  – ako izvodi nastavu bez rješenja o početku rada protivno odredbama članka 92. stavka 1. ovoga Zakona,
  – ako prihod ne upotrijebi za razvoj djelatnosti (članak 145.),
  – ako ne objavljuje natječaj sukladno odredbama članka 107. stavaka 1. do 4. i članka 127. stavaka 1. i 2. ovog Zakona,
  – ako ne vodi dokumentaciju i evidenciju propisanu odredbama članka 138. stavka 1., članka 139. stavka 1. i članka 140. stavka 1. ovoga Zakona,
  – ako u svojim prostorima organizira promidžbu koja nije u skladu s ciljevima i sadržajem obrazovanja protivno odredbi članka 59. ovoga Zakona,
  – ako se ne pridržava odluke o upisu iz članka 22. stavka 4. ovoga Zakona,
  – ako se ne pridržava elemenata i kriterija za izbor kandidata iz članka 22. stavka 5. ovoga Zakona,
  – ako podaci nisu upisani u evidenciju u roku iz članka 139. stavka 3. ovoga Zakona,
  – ako postupa protivno članku 106. ovoga Zakona.
  (2) Za prekršaj iz stavka 1. ovog članka kaznit će se i odgovorna osoba u školskoj ustanovi novčanom kaznom u iznosu od 2.000 do 5.000 kuna.

  Upravo zadnja točka 1. stavka uređuje postupanje protivno čl. 106. Zakona.

  Kaznu bi imala platiti i ustanova, Glazbena škola i odgovorna osoba !!!

  Ljepše od ljepšeg

 7. Neće Bilić ništa poduzet.Vlahu štiti Zvonimir Galić,a on je Bilićeva ruka u vijeću,za slučaj da Bajić ne dođe,kao što se i desilo.Sjetite se kako je Galić izašao u WC da bi namjestio kvorum.

 8. Ustanova i odgovorna osoba platit će novčanu kaznu, kad inspekcija utvrdi nezakonito postupanje; čijim će novcem platiti kaznu?? Neka netko odgovori !!
  Sad, ovo je jedan slučaj, u maloj Makarskoj. Zamislite, na temelju ovog primjera, što se sve događa po drugim gradovima i općinama, u nekim drugim glazbenim ili drugim školama, ili drugim ustanovama čiji su osnivač gradovi, općine, županije;
  Mi ćemo biti kao Švicarska ! Hožemo. Za 2000 g.
  GRADONAČELNIČE VI STE NA POTEZU. HOĆETE LI DOPUSTITI DA SE IZ PRORAČUNSKIH SREDSTAVA GRADA PLATI I NOVČANA KAZNA. KOJE SU TO ČUDNE VEZE, NA KOJI NAČIN g. VLAHO DRŽI SVE OVE ODGOVORNE LJUDE U ŠACI ??

 9. A šta radi Miro Družijanić….šta on misli da ga građani plaćaju da se šepuri po Njemačkoj i da gradom ko papagalo šeta kravate.Odjel za društvene djelatnosti je odjel za društvenu nebrigu.SRAM VAS BILO.

 10. Glazbena – mogla bi se javit i oporba, npr. HDZ. Ali ni SDP ni HDZ nista. Pa logicno je osnivanje MOSTa u Makarskoj.
  Sramota me koje beskicmenjake mi imamo za politicare.
  Pretpostavimo javni ispred privatnog interesa. U kojoj se to skoli uci? U kuci, na ulici uz prave prijatelje, u crkvi kad shvatis sta Isus poucava, u sportu….itd U ZDRAVOME AMBIJENTU LJUDI. Sigurno ne u politickoj partiji

 11. Pa zar i šef vatrogasaca nije osuđen za kazneno djelo i to krađe novca poreznih obaveznika ovog grada pa i danas je na čelu vatrogasaca gdje je i pokrao novac, upravo Most predlaže zakon gdje osuđeni za kriminal ne mogu obnašati funkcije , hdz i sdp to nikada nebi izglasali jer su udruženi u ćapanju.

 12. Sramite se! ja sam student koji je yavr[io I osnovnu I srednju glaybenu skolu u Makarskoj. NIJEDNA osoba nije toliko ucinila ya svoje ucenike, promicanje glazbe I kulture! Sramite se! Unistite jos ovo malo kulture i promicanja skolovanja djece u zdravom smjeru i dopustite da Makarska propadne. pogledajte broj ucenika koji su dobili nagrade, a samo zato sto je cinio sve u moci da tim ucenicima ostvari najbolje moguce uvjete. da, dovedite svoje uhljebe na poziciju pa nek ceskaju J*ja u fotelji. Ko ste vi da sudite, pitajte mlade, ucenike, apsolutno sve one koji su bili dio ove skole. oni koji unistavaju nasu buducnost ste vi, a ne Vlaho koji (eto nije fetivi Makaranin, pa nema pravo biti tu). Sramite se. Da nije njega bilo, i ovo malo kulture i glazbene obrazovanosti bi odavno istrunulo zbog vasih politickih ciljeva. AKo treba, dignuti ce se njegovi ucenici ( a hvala Bogu ima nas), pa cete mozda onda spustiti te noseve. i onda se pitajte zasto mladi zele pobjeci iz ovog trulog grada.

 13. ZNAČI STUDENTE, POSTUPANJE PO ZAKONU UNIŠTILO BI KULTURU U NAŠEM GRADU,
  ZAUSTAVILO BI PROMICANJE KULTURE I GLAZBE U GRADU, JER SAMO G.VLAHO PROMIČE KULTURU I GLAZBU U GRADU; BROJNE NAGRADE UČENIKA ZASLUGA SU G.VLAHE!!

  MA ZAMISLI MIŠLJENJA, KULTURA U GRADU DE FACTO ROĐENA JE S G.VLAHOM!!

  PA, NIKAD NEĆEMO NI DOZNATI DA LI JE NEKI DRUGI RAVNATELJ MOGAO UČINITI ISTO ILI BOLJE, KAD JE OVAJ VEĆ OVOLIKO MANDATA PRISUTAN I ŽELI JOŠ DO KRAJA BITI. PA I TO JE UREDU I NEKA BUDE AKO MOŽE; VJEROVATNO BI I MOGAO, KAD NE BI POSTOJAO KAZNENI POSTUPAK. ALI ON JE TU, U TIJEKU JE.

  JER OVO JE SAMO NAVIJANJE DA G.VLAHO I DALJE DO KRAJA RADNOG VIJEKA OSTANE RAVNATELJA.
  A ZAŠTO?
  RAZUMIJEM EMOTIVNU VEZANOST ZA TVOJE DOBA ŠKOLOVANJA U GLAZBENOJ ŠKOLI U MAKARSKOJ. ALI TO S OVOM PRIČOM NEMA VEZE. DA TI PONOVIM STUDENTE, PROTIV G.VLAHE VODI SE KAZNENI POSTUPAK RADI ZLOUPORABE POLOŽAJA I OVLASTI. TVOJE EMOCIJE, LIJEPE USPOMENE SU ZASIGURNO NEŠTO DRAGOCJENO. ZA TEBE. ALI OVDJE JE RIJEČ O NOVCU GRAĐANA POREZNIH OBVEZNIKA, O SUMNJI NA ZLOUPORABU POLOŽAJA I OVLASTI. ZASAD SAMO SUMNJI ! DAKLE RIJEČ JE O NEČEM ŠTO SE TIČE ODNOSA DRŽAVA-OKRIVLJENIK, A NE ODNOSA STUDENT-RAVNATELJ.
  OSIM TOGA, ČINJENICA DA SE VODI TAJ KAZNENI POSTUPAK, NE ZNAČI I DA ĆE LOŠE ZAVRŠITI ZA OKRIVLJENIKE; MOŽE SE TIJEKOM POSTUPKA DOKAZATI DA DRŽAVA NEMA PRAVO I ODLUČITI U KORIST G.VLAHE, MISLIM OSLOBODITI GA. ALI SVAKAKO GA TREBA UDALJITI OD POSLOVA KOJE OBAVLJA; I PRITOM GA SE NE OSTAVLJA NA ULICI, NEGO MU SE DAJE 2/3 PLAĆE.

  SMISAO BORBE BIVŠEG RAVNATELJA, TEBE STUDENTE I OSTALIH VAŠEGA STAVA JE KRUNIDBA G.VLAHE DOŽIVOTNIM RAVNATELJEM. MALO SI IRACIONALAN STUDENTE. UNATOČ NJEGOVIM ZASLUGAMA, MALO GA PRECJENJUJEŠ. G.VLAHU.

  TI SE SE ŠKOLOVAO U RAZDOBLJU KAD JE RAVNATELJ BIO VLAHO, NETKO DRUGI ĆE SE ŠKOLOVAT U VRIJEME MANDATA NEKOG DRUGOG RAVNATELJA. NE MISLIŠ VALJDA DA JE SAMO TVOJE DOBA ŠKOLOVANJA, LIJEPO, PROŽETO JAKIM EMCIJAMA, SIJEĆANJIMA. NEMOJ ODRICATI DRUGIMA PRAVO NA SPOSOBNOSTI, NA EMOCIJE, NA SJEĆANJA.

  DAKLE NE ZNAM TKO SE TREBA SRAMITI I ZAŠTO? LJUDI KOJI KOMENTIRAJU, LJUDI KOJI UKAZUJU NA NEZAKONITOST? ILI LJUDI KOJI POSTUPAJU PROTIVNO ZAKONU? STUDENTE STAO SI NA STRANU OVIH DRUGIH, PA TKO BI SE ONDA TREBAO STIDJETI?! ČINI MI SE TI. TI SI U OVOJ STVARI NEUPUĆEN, EMOTIVAN I PRISTRAN I TVOJI RAZLOZI, NA ŽALOST PO VLAHU, NE MOGU MU POMOĆI. OVO NIJE OPERA BUFFA, NITI BACHOVA FUGA. OVDJE TI JE POSRIJEDI ZAKON I NJEGOVA PROVEDBA.

 14. Što čekate studenti, zašto se ne dignete, i ne poništite negativnosti. Glazbenu kulturu- školu Makarska, utemeljili: Dominusi,Joško Buble, Ante Vezilić, Tonči Puharić. Njihovi kadrovi djeluju, prenoseći stećeno školovanje naravno uz svoje talente u Glazbenoj školi po Svijetu.samo nekolio Luciano Batinić, Tanja Šimić,Đugum, Šime Glavina i dr..Građani Makarske, fetivi tako ih vi zovete, su ljjjjudi otvorena srca. Svim kvalitetnim profeseorima su dodijelili stanove, a neka neki dokažu kako su do njih došli

 15. Pismo Biliću da pomogne hahahahahah pa taj jado je nakon 5 miseci mandata sina zaposlio za stalno u državnoj firmi bez natječaja i to firmi di dan danas žene čiste govna i rade ka pasi 20+ godina sezonski pa neče ih se uzme ni za stalne sezonce a za Bilićeva bahatog i neradničkog pulena se naša odma stalni posa i maja njega pita nešto.
  Pa u kojoj državi može gradonačelnik svoga sina zaposlit u državnu firmu i nikome ništa hahahah !

 16. E moj Mate zato nam i je ovako ovaj Vlaho je već otprije poznat i policiji i DORHU ali ga ORIJUNAŠI štite.A Maja se bori protiv vjetrenjača.Moj naklon gospođo Maja.

 17. Tonči Bilić, kao brižni otac, je pijanog sina, koji e udario pijan na putu za Veliko Brdo, nakon što ga je sin nazvao u polupanom autu, došao po njega sa vićnom službom Vukadin. Svaki je odvezao svog unesrećenog. Tada je Tonči Bilić vodio Auto školu, koju mu sada vodi drugi sin. Osim toga zaposlernik Tp, ima svojju privatnu elektro tvrtku, koja normalno posluje. Slika Gradonačelnika, zbog ovih ucijena ne može i ne smie provoditi zakone RH.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime