Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine morat će se aktivnije uključiti u eskalirajući problem uništavanja prirodnih plaža na Makarskom primorju

Uništavanje plaža nije počelo sa Cvitačkom i investitorima iza tvrtke Romana d.o.o. Desetljećima se pod krinkom nadohranjivanja, plaže nasipaju građevinskim otpadom, zemljom, željezom. U morbidnom uništavanju onoga što je priroda stvarala milijunima godina, podjednako su sudjelovali svi, i HDZ i SDP u Makarskoj, ali i općinama na Makarskom primorju.

Naravno, sada se u makarskom SDP-u prave blesavi, pa kritiziraju aktualne HDZ-ove gradske vlasti jer nisu reagirali na nezakonito nasipanje plaže ispod novog hotela Romana. Zaboraviše makarski SDP-ovci da su i oni zatrpali dio plaže Osejava ispred kluba Deep prije četiri godine. I to im nije bio jedini ekocid u vrijeme njihova četverogodišnjeg mandata.

Užasnu praksu uništavanja prirodnih ljepota na Makarskom primorju provode neodgovorni sudionici izvršne vlasti bez obzira na stranački predznak. Pod izgovorom da to rade za opće dobro, zapravo pogoduju šačici investitora. Tako je bilo i tako će biti dokle god ne profunkcionira pravna država. Dakle, vjerojatno nikada.

Zanimljiv je i javni istup Hloverke Novak Srzić koja je olako digla ruku za prostorni plan prema kojem su investitori Romana d.o.o. krenuli u nasipavanje plaže. – Ovo nije nadohranjivanje, ovo je devastacija, zločin prema prirodi, zaključila je Hloverka Novak Srzić hrabro gledajući u tv kameru. Miris lokalnih izbora osjeća se u zraku, pa se tako i Hloverka Novak Srzić pravi da nema pojma što na Makarskom primorju doista znači termin „nadohranjivanje plaža“. Šefica Turističke zajednice grada Makarske jako dobro zna da mnogi uništavaju makarske plaže, o tome je i govorila u svojoj izbornoj kampanji prije četiri godine. No, u paktu sa đavlom, pardon, HDZ-om, Hloverka Novak Srzić doživjela je svojevrsnu sinkopu, nema pojma da svaki investitor može raditi u prostoru što ga je volja dokle god je to po volji izvršnoj vlasti. Tako je ovih dana na Cvitački, tako je bilo prošle godine, prije tri, pet, deset godina… Dokad?

4 KOMENTARI

  1. Moja hlo..odi malo do krvavice pa se naslikaj za medije gdje tvoj prijatelj nasipa marinu ramovu,koja steti turizmu krvavici i bratusa…ili samo provjeri koliko ramova ima prijava raznih na policiji.

  2. Hlo=Zlo
    Na krilima Hdz-a vratila kucu, uzela pare TZ-a, sjebala firmu, rijesila kredite, junacki odradila posao uz provizije i sad ce lipo u mirovinu. Hdz joj do jucer ljubio noge, a sad kad je vise ne triba ( prosao je proracun) nabit ce je nogom!Ljubav je bila iz koristi! A vi samo lajite! Kako saznajemo DORH istrazuje slucaj! Kostat ce ona Juru izbora!Dosta je bilo Hlo, ajde u Mozambik dok je vrime!

  3. Mozambik je mila majka sta su napravili od Makarske.. Na zastavi Mozambika je kalasnjikov, a na zastavu Makarske stavite bager i novcanicu od 500 € kao simbol betonizacije korupcije!
    Pas vam jeba cunku lopovsku pokvarenu!
    Ona partija je mila majka sta vi radite. potrali ste mlade i pametne u svit a ostali su klimoglavci, supkouvlakaci, ulizice, dupelizci, poltroni i ostala gamad ..Primitivci !! Seren vam se na glavu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime