Nikad više pretendenata nije bilo na mjesta gradskih vijećnika u Makarskoj kao ove godine

Prema dostupnim informacijama, osim HDZ-a i SDP-a, svoje kandidacijske liste istaknut će i NLO-Nezavisna lista Osejava, MOST, Domovinski pokret, HSP, Nezavisna lista mladih koju je pokrenuo Ante Pranić. Osim navedenih lista,  nastavak političkog života priželjkuju i Hloverka Novak Srzić, Ivan Šimić i Siniša Srzić. Međutim, ni tu priči o „maloj bari punoj krokodila“ nije kraj. Svoj politički angažman najavljuju i određeni pojedinci koji ovih dana intenzivno rade na osnivanju nezavisnih lista. Neki od njih su se već do sada okušali u makarskom političkom životu prolazeći kroz različite stranke, a nekima će ovo biti debitantski nastup na skorim lokalnim izborima.

HDZ će imati svog kandidata za gradonačelnika, no još uvijek nije potvrđeno da će to biti Jure Brkan. Razmišlja se u stranci o još nekim imenima poput dr. Damira Mendeša, Ivana Kotarca, Joze Vranješa i drugih. SDP je već najavio da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Zoran Paunović. Što se tiče ostalih političkih opcija, imena potencijalnih kandidata za gradonačelnika/cu još uvijek su nepoznata.

Makarsku javnost intrigira gdje će neki od postojećih gradskih vijećnika završiti. Hloverka Novak Srzić ušla je u Gradsko vijeće Grada Makarske s liste HSLS-a, no ta je ljubav davno pukla. Bilo je određenih spekulacija kako bi aktualna šefica Turističke zajednice mogla nastupiti pod Domovinskim pokretom, no ni to više nije izgledna opcija.

Nezavisni Siniša Srzić teško da će ponoviti uspjeh kojeg je postigao osvojivši mandat 2017. godine. U srpnju prošle godine uoči jedne od sjednica Gradskog vijeća, prosvjednici su napali Sinišu Srzića verbalno, a potom su ga i gađali čime su stigli. Teško da Siniša Srzić može računati na podršku optimalnog broja birača koji bi mu tako osigurali još jedan vijećnički mandat.

Ivan Šimić je 2017. ušao u Gradsko vijeće na krilima Živog zida. Ta stranka danas gotovo da i ne postoji, no Ivan Šimić ima ambicija za još jedan mandat. Aktivan je u prosvjedima protiv ilegalnih radova na Cvitački i dio makarske javnosti ga zbog toga simpatizira. Hoće li to biti dovoljno da uđe u Gradsko vijeće?

3 KOMENTARI

 1. Jedini covik da valja je Gospodin Simic, a ostali kandidati su slicni ili isti kao hdz i sdp izdajnici ukljucujuci i NLO jer su pod sdp kapom, prema tome nista od maloga Kelvisera, Miocevicke i malene gospoje Velickovic,

 2. Što više malih lista to vjerojatnija pobjeda HDZ-a. Ne bi me čudilo da ih oni preko svojih plaćenika i ne iniciraju. Uz HDZ i SDP za uspješan nastup trećih ne bi se smjeli podijeliti u više od dvije grupacije. Da itko ima imalo veze s matematikom, stavio bi na papir pragove, izborni bazen, realna očekivanja,… i vidio bi da što više lista znači da njihovim neuspjehom vodeća stranka dobiva veći dio njihovih glasača. Osnivanjem lista za koje se pouzdano zna da neće imati uspjeha znači da su i biti svi ti glasovi većinom otišli HDZ-u.
  Radije neka bude koalicija neovisnih lista kako se ne bi dogodilo da glasovi idu onome protiv koga se bori.

 3. Nazalost mnogi Makarani se boje vecine tih mafijasa na polozajima I ne suprostavljaju se zbog mogucih posljedica.
  Makarska vec odavno nije u vrhu,jer su nestale prirodne ljepote,a govorancije o kvalitetnim gostima kako ih nazivaju su sramota za ovaj grad i saku postenih ljudi koji tu zive.Gosti bez obzira koliko potrose bi trebali biti dobrodosli,jer od svih mjesta su odabrali bas Makarsku.A Makarska na racun stare slave broji zadnje dane…
  Jadna nasa Makarska…
  Za spas Makarskih plaza vas molimo!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime