Članovi MNK “Samo Lagano” poslali su medijima priopćen je za javnost o lošem stanju futsala u dolini Neretve. Njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti

Poštovani članovi, simpatizeri, pratitelji i sponzori ekipe, primorani smo obavijestiti javnost na trenutnu situaciju u dolini Neretve, što se tiče futsala. MNK Samo Lagano je ekipa koja postoji nepune tri godine, te se natječemo na turnirima u dolini Neretve. Osnivači ekipe su osnovali ekipu kako bih ponudili nešto novo u dolini Neretve i kako bih podigli futsal u dolini Neretve iz dna.

U MNK Samo Lagano vidi se očiti razvoj i napredak ekipe na svim razinama, kao što su mnogi ljudi prepoznali naš projekt. Međutim, u posljednjih nekoliko godina futsal u dolini Neretve je nestao, MNK Metković bivši član 2. HMNL Jug prema našim informacijama ugasio se zbog financija i velikih troškova prema službenim osobama ( sudcima) i savezu. MNK Porto Tolero Ploče nakon ispadanja iz 2. HMNL Jug, lani je odigrao jednu utakmicu kup utakmicu s Alumnusom, ove godine se Porto Tolero natječe u Županijskoj futsal ligi, vjerujemo kako bivši prvoligaš i drugoligaš iz doline Neretve trudom i radom futsal zaljubljenika može se ponovo vratiti na stare slave.

Podsjetimo, Split je prije tri godine u polufinalu kupa tek u završnici utakmice dobio Porto Tolero 2-0. Žao nam je što smo mi jedini u našemu kraju koji promoviramo futsal u dolini Neretve. Organizacijom juniorskoga turnira u Otrić Seocima želimo potaknuti mlade da se bave futsalom. Također moramo Vas obavijestiti da MNK Porto Tolero Ploče ove godine nije prijavio juniore u ligi gdje se natječu klubovi od Dubrovnika do Makarske. Zašto Porto Tolero nije ove godine prijavio juniore mi nemamo informacije, nadamo se lako ćemo informacije od uprave Porta Tolera uskoro dobiti.

Apeliramo da je nama kao futsal ekipi cilj se natjecati po turnirima i promovirati futsal u dolini Neretve. Futsal zajednica je mala i trebamo se međusobno cijeniti i poštivati. Ovim putem pozivamo sve ljude koji su zainteresirani da futsal u dolini Neretve podignemo zajedno na više razine, da nam se jave preko društvenih mreža ili službenoga maila ekipe (mnksamolagano@gmail.com). Sportski pozdrav i nadamo se kako ovaj tekst nećete ignorirati i da ćete zajedno s nama dignuti futsal u dolini Neretve na više razine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime