Na jutrošnjoj autobusnoj liniji Makarska – Split koju obavlja tvrtka Promet Makarska vozač je sebi uzeo za pravo ukrcati 40-tak putnika viška čime je prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Kako doznajemo, na spomenutoj liniji koja iz Makarske kreće u 9 sati, sva sjedala u autobusu registarskih oznaka MA 304 BO bila su popunjena, no vozač je svejedno u autobus ukrcao još 40 tak putnika koji su čitavim putem stajali na nogama, a karta im je naplaćena u iznosu 50 kuna!
– Neka su djeca ležala na podu, strani turisti koji su se uputili prema Splitu otvoreno su se zgražali spominjući da ovakvo nešto nema ni u Afganistanu, kazao nam je naš čitatelj koji se našao u autobusu.
Prema pričama svjedoka, u svakoj okuci, putnici su jedva uspjevali ostati na nogama, a bilo je i onih koji su padali u krilo onim sretnicima koji su sjedili. Prema Zakonu o prometnu sigurnosti na cestama, stajanje u autobusima koji prometju na međugradskim linijama je strogo zabranjeno, a od profesionalnih vozača doznajemod a je i opasno. Naime, nije isto kada na nogama stoje dva putnika ili njih 40 jer se u okukama ozbiljno narušava stabilnost autobusa.
Promet Makarska (3)Kontaktirali smo i direkotra Promet Makarska, Tončija Radalja koji nam je potvrdio da je doista došlo do prekrcavanja autobusa i da imaju već drugi dan zaredom velike gužve na liniji prema Splitu.
– Već od sutra, iz Makarske prema Splitu u 9 sati vozit će dva autobusa kako se više ne bi ovo događalo. Ovim putem se ispričavamo svim našim putnicima koji su imali neugodnosti te obećavamo da se to više neće događati, kazao nam je direktor Radalj.

 

1 KOMENTAR

  1. Ja san bila u tom busu, ljudi neznan o cemu pricate…..niko nije pada po podu, a cula san vozaca kako svih upozorava da nema mista i svejedno su usli…..svaki dan san na ovoj relaciji..a vozac se sam bori sa 100 ljudi….

  2. Ivana, koliko ti je obeća Jujnović za komentar. Radalj poznati manipulator još iz Amfore. Neće Jujnoić ulagati u autobuse, kaad je dogoorio sa Tončom Bilić i njegovina u TELENOJ ZONI graditi BENZINSKU STANICU, da izgori još Osejava, koja su pluća Makarske.

  3. Autobusi su mu katastrofa a poneki vozaci se ponasaju ko da voze kumpire a ne ljude…neki dan mu je bus na semaforima osta u kvaru…sramota…nek te krntije zamijeni s novim

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime