Predsjednik PŠRD “Arbun”, Tomislav Gilić je početkom rujna prošle godine za portal Megamedia tvrdio da je potpuna izmišljotina da se sa svojim brodom bavi crnim čarterom

– Moj brod je registriran u svrhu rekreacije i sporta kao i svi drugi brodovi u lučici Plišćevac. Privezan je sukladno svim pravilima PŠRD Arbun-a, te istog isključivo  koristim sa svojom obitelji i prijateljima. Potpuna je izmišljotina da za svoj brod plaćam manju cijenu vezarine, te istu plaćam u cijelosti kako je to propisano cjenikom PŠRD Arbun-a. Obvezu plaćanja vezarine platio sam  u propisanim rokovima i sve je lako provjerljivo u tajništvu kluba, kazao je u rujnu prošle godine Tomislav Gilić.

U istom tom članku Gilić prozvao je nekolicinu članova Arbuna koji ga navodno diskreditiraju kao predsjednika izvršnog odbora spomenute udruge.

Međutim, čini se da Gilić ipak nije bio tako iskren. Istini za volju, nije zatečen od strane inspektora u obavljanju neregistrirane djelatnosti, ali je reklamirao brod registriran za sport i razonodu na poslovnom Instagram profilu obrta, čiji je vlasnik član njegove obitelji. Sasvim slučajno taj isti obrt registriran je baš za najam plovila.

Evo što je utvrdio viši turistički inspektor Željko Klinac. – Utvrdili smo počinjenje prekršaja iz čl.7.,st.1. kažnjivog po čl.10.st.8. Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti. Stoga je protiv Tomislava Gilića nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja navedenog prekršaja. Također je u zapisniku izrečeno usmeno rješenje o zabrani reklamiranja neregistrirane djelatnosti, a donesen je i pisani otpravak usmenog rješenja, napisao je Željko Klinac iz Državnog inspektorata, ispostava u Makarskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime