Predsjednik makarskog SDP-a, Sretan Glavičić uputio je medijima priopćenje koje objavljujemo u cijelosti

SDP MAKARSKA, već mjesecima u više navrata na GV traži odgovore oko rada i  funkcioniranja ureda TZ,  troškova  rekonstrukcije i izgradnje tzv. „ Turističkog informativnog centra„ i zakonitosti rada, no odgovora nema!

U ovom trenutku, najviše nas zabrinjava činjenica da zaposlenicima ureda TZ nisu još isplaćene plaće za svibanj. Po informacijama kojima raspolažemo kredit ( kojim se fiktivno pokriva trošak predsezone, a u stvarni služi za isplatu plaća) je navodno odobren, ali novac još nije uplaćen. Također, ukupni  dugovi TZ daleko premašuju iznos kredita, repovi iz prošlih sezona direktoričinog mandata  prijete ovrhama, a neke javnosti nepoznate tvrtke potražuju dugovanja.

Gradonačelnik, kako sam kaže nije „ni sam čim upoznat“, ali očito je,  nema  snage upitati direktoricu TZ da objasni kako je utrošila skoro četvrtinu iznosa više nego što je planirano Financijskim planom. Financijski plan je temeljni dokument TZ i obavezuje direktoricu ali i Vijeće u kojem sjede dva bivša direktora TZ pa bi im ove činjenice trebale biti poznate.

Sramotni slučaj „Mozambik“ i nedolazak dogovorenog posjeta ministra turizma na, po drugi put, otvaranje tzv. Turističkog informativnog centra,  govore dosta o tome kako se radi u TZ no gradonačelnik i direktorica su još dužni objasniti  iz čijeg dijela financiranja obnove ureda TZ je opremljena slastičarna – gradskog ili od Ministarstva turizma te koliko je zapravo koštala ta „mala greška“ direktorice. Naime, rashladnim pult je već nabavljen, mada se TZ ne smije baviti tom djelatnošću!  Obzirom da je kašnjenje obnove iz gradskih izvora objašnjeno greškom projektanta, javno tražimo da se kaže što se  pogriješilo, kako je otklonjena greška, te  tko je i koliko to platio? 

Još jednom skrećemo pažnju na propast Turističke zajednice Makarska i tražimo odgovore. Općepoznato je da direktorica ureda TZ nije imala traženih kvalifikacija za posao pa joj je krovna organizacija HTZ-a priznala tražene uvjete „jer je kao direktorica televizije uređivala i emisije o turizmu“.

Njeno „stručno“ objašnjenje zašto sada nemaju novaca glasi: „… novac se nije potrošio jer smo ga planirali, niti smo imali nekakvih dodatnih troškova, međutim sada nam samo fizički nedostaje keš da bismo mogli funkcionirati do 1.svibnja…“.

U ovo vrijeme pred izbore, medijski prostor pokriven je predizbornom kampanjom no financijska katastrofa koja prijeti Turističkoj zajednici i njenim zaposlenicima mora dobiti pažnju. Mi tražimo službene podatke iza kojih će stajati potpis direktorice i gradonačelnika.

Predsjednik SDP MAKARSKA, Sretan Glavičić 

4 KOMENTARI

  1. Kriminalci iz sdp se rugaju kruminalcima iz hdz, pa sjetite se zlocinci kako ste krali sa toncom lalicem i gudinom lopovskim bilicem tj. glavicicem jeba vas kriminalac brkan i bebek s ostalima.

  2. ovaj glavičič je vrhunski stručnjak za držanje govora i uhljebljivanje. Nego zašto ova kenja i ne oddgovara za svoj postupke? najžešče kad je viđena na groblju sa materon kako nosi cviče cotu na greb. I govori materi “mama sve je to tata napravio (misleči na groblje)” bogati ka da mu to nije bija posal i ka da nije malo u đep metija. učila je od najboljih u malverzacijama i muljanima

  3. Koja je ovo sprdačina od grada,koji kurac su je uhljebili tu em je stara, senilna i nesposobna za greške sa influenserima tribalo ju je potrat bila ona HDZ ili SDP. Zaposlite nekog ko je završio fakultet za to a ne nekog ko je za Božić bacio enormne parr na lampice da nam grad izgleda ko laswegas.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime