Nino Mrčela, gradski vijećnik zadarskog SDP-a, poslao je medijima priopćenje kojeg objavljujemo u nastavku

Jučer je stigao hladni tuš iz Liburnije za sve naše sugrađane. Kao da nije dosta svih mogućih poskupljenja javni prijevoznik Liburnija odlučio je povećati cijene karata za 20%, radnički pokaz za 20%, te učenički pokaz za čak 33%. Nakon što im je izglasan kredit od 10.000.000 kuna, a cijene goriva se stabilizirale, ovaj atak na džepove sugrađana i dalje pravdaju pandemijom i nestabilnostima u poslovanju.

Ovim se pokazuje da smo bili u pravu kad smo bili protiv kredita Liburniji, jer je jedini uzrok njihovog lošeg poslovanja nesposobno vodstvo i nedostatak vizije.
Pa je tako turistička sezona koja ruši sve rekorde bila prilika popraviti financijsku sliku poduzeća. Propušteno je uvesti dodatne autobuse za frekventnije linije, promijeniti zastarjeli vozni red ili povećati prihode na liniji Zračna luka – Kolodvor. Nesposobni direktor je radije izabrao čekati da dođe jesen i posegnuti za jedinom mjerom koju poznaje, povećanjem cijene usluga.


Zbog svega navedenog pozivam Gradonačelnika da po hitnom postupku obustavi ovu sramotnu odluku, a u suprotnom na izglasavanju Proračuna za 2023. godinu Liburnija neće dobiti niti kunu kapitalne pomoći. Ovim putem pozivam i nezavisne da stanu uz nas i napokon izglasaju nešto u korist naših sugrađana zbog kojih smo tu, jer svaki put dosad, kad su dali ruku HDZ-u i naslijepo im povjerovali, bili su prevareni i izlagani.
Nino Mrčela, Gradski vijećnik SDP-a Zadar i predsjednik Odbora za financije Grada Zadra

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime